Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

5 Ιουνίου 2011: "ΓιορτάΖΟΥΜΕ το Περιβάλλον" από την Έδρα

Εκδήλωση: "Ταξίδι στην ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη"

Εκδήλωση - Αφιέρωμα στον Οδυσσέα Ελύτη από το Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Νέων Επιβατών με αφορμή τη συμπλήρωση των εκατό χρόνων από τη γέννηση του ποιητή.

Σημαντικός αριθμός παιδιών απευθύνεται στην Ευρωπαϊκή Γραμμή Στήριξης για την αντιμετώπιση θεμάτων ψυχικής υγείας

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην Ελλάδα, τα θέματα ψυχικής υγείας είναι ο κύριος λόγος (περίπου το ήμισυ των περιπτώσεων) για τον οποίον τα παιδιά και οι έφηβοι καλούν την Ευρωπαϊκή Γραμμή Στήριξης (116111), ενώ προβλήματα σχέσεων με τους γονείς, συνομήλικους και τρίτους είναι ο δεύτερος και ο τρίτος λόγος αντίστοιχα.

Θεσσαλονίκη: Πρόγραμμα για την ενίσχυση της εκπαίδευσης των Ρομά

Ένα πρόγραμμα, στο πλαίσιο του οποίου θα καταγραφούν για πρώτη φορά συνολικά τα προβλήματα συνθηκών διαβίωσης και οι ανάγκες των Ρομά, καθώς επίσης η αναπηρία των αθίγγανων παιδιών και οι δυσλειτουργίες τους στη μάθηση, βρίσκεται σε εξέλιξη από το Σεπτέμβριο του 2010, και αφορά όλους τους πληθυσμούς που διαβιούν σε καταυλισμούς, οικισμούς και περιφρονημένες συνοικίες της βόρειας Ελλάδας.

Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Νίκου Γκάτσου

Το διαζύγιο βλάπτει στα μαθηματικά

Ουάσινγκτον
Αρκετές μελέτες έχουν δείξει στο παρελθόν ότι το διαζύγιο των γονιών δημιουργεί προβλήματα στην ψυχική κατάσταση και τη συμπεριφορά των παιδιών. Τώρα μια νέα έρευνα διαπιστώνει ότι οι δυσάρεστες επιπτώσεις δεν περιορίζονται μόνο στο ψυχολογικό και το συμπεριφορικό επίπεδο αλλά επεκτείνονται και στις επιδόσεις στα μαθήματα, και συγκεκριμένα σε αυτό των Μαθηματικών.

Ολοήμερο θερινό σχολείο και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης

Με δυναμικές παρεμβάσεις ο δήμος Νεάπολης-Συκεών συνεχίζει να στηρίζει τους εργαζόμενους γονείς, αλλά και τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες μέσα από την υλοποίηση σύγχρονων προγραμμάτων δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και προεπαγγελματικής εκπαίδευσης ατόμων με αναπηρία.
Ήδη οι υπηρεσίες του δήμου βρίσκονται σε πλήρη κινητικότητα για την αρτιότερη προετοιμασία των προγραμμάτων, από τα οποία το ένα τίθεται σε λειτουργία στις 16 Ιουνίου και το δεύτερο με την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου. Πρόκειται για το «Θερινό Σχολείο» για παιδιά από 5 έως 12 ετών και το πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» που παρέχεται δωρεάν, και στο οποίο πέρσι συμμετείχαν περισσότερα από 1050 άτομα μόνο στη Δ.Ε. Συκεών, αριθμός που χάρισε στον πρώην δήμο πανελλήνια πρωτιά.

Ο «κλέφτης της γλώσσας»

Η πρωτοπαθής προϊούσα μη-ευφραδής αφασία (ΠΜΕΑ) είναι μια μορφή άνοιας που προσβάλλει το κέντρο λόγου στον εγκέφαλο. Στην ουσία αποτελεί μία από τις αρκετές μορφές άνοιας, οι οποίες χάνονται στη σκιά της πιο γνωστής: της νόσου του Αλτσχάιμερ.

Οι άγνωστοι κάτοικοι της ελληνικής φύσης

Σε λίγες μέρες, η απογραφή πληθυσμού των Ελλήνων θα ολοκληρωθεί και θα μάθουμε πόσοι είμαστε. Σε αυτό τον αριθμό όμως, πρέπει να κάνουμε μια μικρή προσθήκη: 50.000 περίπου είδη πανίδας ζουν μαζί μας, έχοντας πιάσει τις πιο όμορφες γωνιές της χώρας μας: τα δάση, τους δρυμούς, τις πράσινες οάσεις των πόλεων και τις προστατευμένες περιοχές, κάνοντάς τις ακόμα πιο όμορφες και μοναδικές.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.