Τρίτη 5 Μαρτίου 2024

ΔΕΠΥ: Στρατηγικές για κάθε τύπου τεστ

Οι μαθητές με ΔΕΠΥ τείνουν να καταρρέουν κάτω από την πίεση και τον μεγάλο όγκο πληροφοριών στις εξετάσεις. Δείτε τις στρατηγικές που μπορείτε να διδάξετε στα παιδιά σας για να καταφέρουν να αποδώσουν όσο το δυνατόν καλύτερα στις εξετάσεις.

Θυμάμαι ένα τεστ που έδωσα στο γυμνάσιο. Είχα μελετήσει σκληρά, αλλά καθώς διάβαζα την πρώτη ερώτηση, ο εγκέφαλός μου «έκλεισε». Δεν μπορούσα να θυμηθώ καμία απάντηση ή να λύσω κανένα πρόβλημα. Ο φόβος με παρέλυσε.

Covid-19: Τα «μωρά της πανδημίας» πιο υγιή και πιο ανθεκτικά στις λοιμώξεις – Ποια τα οφέλη των lockdown

Είναι αναμφισβήτητη αλήθεια ότι η περίοδος με τα αλλεπάλληλα lockdown… ταλαιπώρησε την συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που έμεναν σπίτι και που υποχρεώνονταν σε συνθήκες κοινωνικής απομόνωσης, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού. Αλλά για τα «μωρά της πανδημίας», τα παιδιά δηλαδή που γεννήθηκαν μες στο lockdown, έρευνα αποκαλύπτει ότι η περίοδος αυτή αποδείχθηκε ευεργετική.

Παιδί: Η λέξη που μπορεί να βλάψει την αυτοπεποίθησή του

Δείτε γιατί δεν είναι καλή ιδέα να πείτε στο παιδί σας πως πρέπει να νιώσει σε μια κατάσταση.

Οι γονείς έχουν το πιο καθοριστικό ρόλο στην οικοδόμηση της αυτοπεποίθησης ενός παιδιού και στη διαχείριση των προκλήσεων. Γι’ αυτό όταν το παιδί σας είναι αναστατωμένο αποφύγετε να του πείτε τη λέξη «ηρέμησε».

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες Κωφών: Όγδοος ο σκακιστής Νίκος Δεληγιάννης

Με την 8η θέση επέστρεψε εχθές (Δευτέρα, 4/3) ο Νίκος Δεληγιάννης, από το Ερζερούμ, όπου διεξάγονται οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες Κωφών. Η πόλη της Τουρκίας αποδείχθηκε γούρικη, για τον Έλληνα σκακιστή, καθώς πέτυχε σημαντικές νίκες απέναντι σε μεγάλους αντιπάλους, στο αγώνισμα του Biltz ανδρών. Στην παρθενική του εμφάνιση στη διοργάνωση, ο Δεληγιάννης σε 11 παιχνίδια πέτυχε 6 νίκες, 2 ισοπαλίες και 3 ήττες.

Θεσσαλονίκη - Ημερίδα Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού: Ένα στα τρία παιδιά θύμα σχολικού εκφοβισμού στην Ελλάδα

Ένα στα τρία παιδιά, πέφτει θύμα σχολικού εκφοβισμού στην Ελλάδα. Ο αντίστοιχος αριθμός Ευρώπη, είναι 1/4.

Μόλις 4 στα 10 παιδιά, ζητούν βοήθεια για να λύσουν το πρόβλημά τους. Πολύ λίγα από αυτά (μόλις 1/6) θεωρούν ότι η εκπαίδευση, η ενημέρωση και η υποστήριξη στα σχολεία, δεν επαρκούν.

«Οι αληθινοί άνδρες είναι δεξιοί»: Ανησυχία ενόψει ευρωεκλογών για την καμπάνια του AfD στο ΤikTok - Στόχος οι έφηβοι

Αλκοόλ, σκουτεράκι για βόλτες, αγορά κινητού χωρίς παρουσία κηδεμόνα. Πολλά επιτρέπεται να κάνουν οι νέοι από την ηλικία των 16 ετών. Η ψήφος, με εξαίρεση τις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση ή ένα τοπικό κοινοβούλιο, δεν περιλαμβάνεται ανάμεσα σε αυτά. Όμως αυτό αλλάζει από φέτος. Στις επικείμενες εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δικαίωμα ψήφου θα έχουν για πρώτη φορά 16χρονοι και 17χρονοι.

Νομοσχέδιο Πιερρακάκη: Αλλάζουν όλα στην Παιδεία - Νέου τύπου Πανελλαδικές Εξετάσεις

Αλλαγές εκ βάθρων σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης -από τους παιδικούς σταθμούς έως τα μεταπτυχιακά- προαναγγέλλει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για το διάστημα αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα πανεπιστήμια, που έχει προσδιοριστεί για την Παρασκευή.

Έρευνα: Περισσότεροι από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι είναι παχύσαρκοι στον πλανήτη

Περισσότεροι από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι είναι παχύσαρκοι, σύμφωνα με παγκόσμιες εκτιμήσεις που δημοσιεύονται στο επιστημονικό περιοδικό The Lancet και παρουσιάζει το BBC.

Εξ αυτών περίπου 880 εκατομμύρια είναι ενήλικες και 159 εκατομμύρια είναι παιδιά, σύμφωνα με στοιχεία του 2022.

Η πρώτη ληξιαρχική εγγραφή παιδιού ομόφυλου ζευγαριού

Στο Ειδικό Ληξιαρχείο Αθηνών πραγματοποιήθηκε η πρώτη ληξιαρχική εγγραφή παιδιού ομόφυλου ζευγαριού, το οποίο αποκτήθηκε μέσω παρένθετης κύησης στο εξωτερικό.

Την είδηση γνωστοποίησε ο δικηγόρος Βασίλης Σωτηρόπουλος με μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, στην οποία ανέφερε ότι ασχολείται με τη συγκεκριμένη υπόθεση «πολύ καιρό πριν την κυοφορία του τέκνου, πολύ πριν από την ψήφιση του νόμου».

ΗΠΑ: «Πέρασαν μια κόλαση»: Ζευγάρι καταδικάστηκε για τον βασανισμό των παιδιών του

Ένα ζευγάρι καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης για τη σοβαρή κακοποίηση και τα βασανιστήρια των μικρών παιδιών τους σε διάστημα 20 μηνών.

Η Γενική Εισαγγελέας του Ντελαγουέαρ Kathy Jennings ανακοίνωσε στις 29 Φεβρουαρίου ότι δικαστής καταδίκασε την 46χρονη Mary Vinson σε 106 χρόνια και τον 37χρονο Charles Vinson σε 49 χρόνια φυλάκισης, σύμφωνα με πληροφορίες από το truecrimedaily.com.