Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023

Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά στο Φάσμα του Αυτισμού στη γραφή.

Χρησιμοποιούμε πιρούνια και κουτάλια στο φαγητό μας, δένουμε τα παπούτσια μας και γράφουμε λίστες με τις υποχρεώσεις μας χωρίς δυσκολία, χωρίς καν να σκεφτόμαστε τι κάνουμε. Όμως δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι τη λεπτή κινητικότητα που μας δίνει εύκολη πρόσβαση στο περιβάλλον μας. 

Η έρευνα δείχνει ότι τα παιδιά που βρίσκονται στο Φάσμα του Αυτισμού έχουν συχνά δυσκολίες στις κινητικές δεξιότητες και στο σχηματισμό γραμμάτων.

Προς αναβολή το πρώτο κουδούνι της χρονιάς: Σοβαρές ζημιές στα σχολεία των περιοχών που επλήγησαν από την κακοκαιρία «Daniel»

Το πρώτο κουδούνι της χρονιάς δεν θα χτυπήσει τη Δεύτερα 11 του μήνα για εκατοντάδες σχολεία όλων των βαθμίδων στις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία «Daniel».

Η καταγραφή των ζημιών δεν έχει ξεκινήσει ακόμη σε πολλές περιοχές καθώς δεν υπάρχει τρόπος προσέγγισης από τα συνεργεία των δήμων και συνεπώς πλέον είναι δεδομένο ότι πάρα πολλά σχολεία δεν θα ανοίξουν τη Δευτέρα. Σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν σήμερα και έως την Κυριακή από τους δήμους προκειμένου να ενημερωθούν γονείς και μαθητές, αφού όπως δηλώνουν οι διευθυντές εκπαίδευσης θα πρέπει να περάσουν πολλές μέρες ακόμη έως ότου γίνουν οι καταγραφές ζημιών και καταλληλότητας των κτιρίων.

Πώς να αποφύγουμε φωνές και τιμωρίες στα παιδιά

Για κανένα γονιό δεν είναι εύκολο να καταφεύγει σε φωνές και τιμωρίες εις βάρος των παιδιών του.

Παράλληλα, οι συγκεκριμένες τακτικές δημιουργούν σημαντικά προβλήματα στην ψυχολογία των παιδιών, έτσι καλό είναι να τα αποφεύγουμε. 

Εξτρα άδεια 4 ημερών σε γονείς για ενημέρωση από το σχολείο

Tη χορήγηση άδειας σχολικής παρακολούθησης προβλέπει η εργατική νομοθεσία για τους εργαζόμενους γονείς και ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων της ΓΣΕΕ (www.kepea.gr) επισημαίνει 10 σημεία που πρέπει να προσέξουν οι γονείς παιδιών ηλικίας έως 18 ετών, τα οποία παρακολουθούν μαθήματα στοιχειώδους (συμπεριλαμβάνεται και το νηπιαγωγείο) ή μέσης εκπαίδευσης.

Πρώτη μέρα στο σχολείο: Χρήσιμες συμβουλές για τα παιδιά και τους γονείς

Κάθε μετάβαση στη ζωή του ανθρώπου, έτσι και η μετάβαση από την οικογένεια στην ευρύτερη σχολική κοινότητα, είναι ένα «πέρασμα» από μια δεδομένη κατάσταση σε μια νέα, άγνωστη συνθήκη που σηματοδοτεί μια αλλαγή τόσο στη ζωή του παιδιού όσο και στο ρόλο του γονιού.

Κακοκαιρία «Daniel»: Παρατείνονται οι εγγραφές των φοιτητών στα πανεπιστήμια - Τι θα γίνει με τις επαναληπτικές πανελλαδικές

Λόγω των έκτακτων δυσμενών καιρικών συνθηκών που πλήττουν τη χώρα μας και των προβλημάτων ηλεκτροδότησης που έχουν προκύψει, η εγγραφή των επιτυχόντων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, παρατείνεται έως και την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023. Υπενθυμίζεται ότι η εγγραφή των επιτυχόντων πραγματοποιείται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Ηλεκτρονικών Εγγραφών 2023. Οι επιτυχόντες μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Πληροφοριακό Σύστημα Ηλεκτρονικές Εγγραφές 2023 του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://eregister.it.minedu.gov.gr

Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κιν/φου Αθήνας: Σχολικές προβολές & εκπαιδευτικά προγράμματα 2023 – 2024

Για το ακαδημαϊκό έτος 2023 – 2024, το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας διαμόρφωσε ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας έως και Β’ Δημοτικού στο οποίο, ειδικά σχεδιασμένα διαδραστικά παιχνίδια πλαισιώνουν την κινηματογραφική προβολή, δίνοντας την ευκαιρία στους μικρούς μαθητές και μαθήτριες να εξερευνήσουν τα θαύματα της φύσης, να είναι γενναίοι/ες και να αγκαλιάζουν τις προκλήσεις.

Η Μάρθα πέθανε 13 χρονών, έπειτα από πτώση με το ποδήλατο- Αυτά είναι τα απανωτά λάθη που έκαναν οι γιατροί

Η Μάρθα Μάιλς ήταν 13 ετών. Είχε όλη τη ζωή μπροστά της. Όμως, έπειτα από έναν τραυματισμό που μπορούσε να αντιμετωπιστεί, η εμπιστοσύνη που έδειξαν οι γονείς της στους γιατρούς αποδείχθηκε μοιραία, λέει η μητέρα του κοριτσιού. 

Αόρατοι ανάπηροι, αόρατα δικαιώματα, ανύπαρκτες υποδομές

Την Κυριακή το βράδυ στις 20 Αυγούστου κυκλοφόρησε μια δυσάρεστη είδηση. Ένας χρήστης αμαξιδίου παρασύρθηκε από αυτοκίνητο, με συνέπεια να βρει ακαριαίο θάνατο. Την επόμενη μέρα μάθαμε ότι πρόκειται για τον Γιώργο Φλώρο.

Αγγλία: Χιλιάδες σχολεία χτισμένα με επικίνδυνο τσιμέντο – Κινδυνεύουν να καταρρεύσουν

Περισσότεροι από 100.000 μαθητές σε όλη την Αγγλία αντιμετώπισαν προβλήματα επειδή ανακαλύφθηκε αδύναμο σκυρόδεμα επιρρεπές σε κατάρρευση σε χιλιάδες σχολικά κτίρια.

Η εφημερίδα I αναφέρει ότι σχεδόν 12.000 μαθητές φοιτούν σε σχολεία που έπρεπε να παραμείνουν κλειστά στην αρχή του ακαδημαϊκού έτους ή να επιλέξουν εξ αποστάσεως εκπαίδευση.