Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Γιατί το Facebook είναι τόσο σημαντικό για τους χρήστες της Νοηματικής Γλώσσας.

Οι χρήστες της Νοηματικής Γλώσσας, κατά το παρελθόν, έπρεπε να συναντιούνται σε τοπικές λέσχες Κωφών προκειμένου να έχουν συνομιλίες με άλλα άτομα και να μοιράζονται τις απόψεις του. Στη σύγχρονη εποχή, ωστόσο, με τα βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα, τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ, όπως μας εξηγεί ο Κωφός δημοσιογράφος Charlie Swinbourne.

1ο βραβείο για το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών-Βαρηκόων Πανοράματος!

Ανακοινώθηκαν σε ειδική τελετή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, οι νικητές του διαγωνισμού Πέντε τρόπους θα σου πω... (Give me 5!).

Ο διαγωνισμός ζωγραφικής είχε θέμα την αντιμετώπιση των διακρίσεων και την οικοδόμηση σχέσεων μεταξύ των παιδιών Ρομά με άλλα παιδιά που δεν είναι Ρομά.

Οι νικητές του ευρωπαϊκού διαγωνισμού Πέντε τρόπους θα σου πω... για το 2015/16 είναι:

1ο Ευρωπαϊκό βραβείο — Ελλάδα

Από 20 έως 22 Ιουνίου οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών



Από την ερχόμενη Παρασκευή 17 έως την Τετάρτη 22 Ιουνίου θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των πανελλαδικών εξετάσεων, τόσο στα σχολεία όσο και στο Διαδίκτυο. 

Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας θεωρεί πιθανότερη περίοδο ανακοίνωσης μεταξύ 20-22 Ιουνίου.

Τραβήξτε φωτογραφίες, κάνει καλό!

Όσοι τραβάνε πολλές φωτογραφίες από τα αξιοθέατα και γενικά με ό,τι τους τραβάει την προσοχή γύρω τους, δεν (αυτο)καταστρέφουν τις ταξιδιωτικές και άλλες εμπειρίες τους, αντίθετα νιώθουν πιο ευτυχισμένοι σε σχέση με όσους δεν φωτογραφίζουν καθόλου. Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας νέας αμερικανικής μελέτης, της πρώτης του είδους της, που μάλλον αποενοχοποιεί όσους γυρνάνε με μια κάμερα στο χέρι.

Πόσες ώρες πρέπει να κοιμούνται τα παιδιά και οι έφηβοι;

Η Αμερικανική Ακαδημία Ιατρικής Ύπνου έδωσε στη δημοσιότητα τις νέες κατευθυντήριες οδηγίες για το πόσο πρέπει να κοιμάται ένα παιδί, ανάλογα με την ηλικία του. 

Οι νέες οδηγίες, που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο Journal of Clinical Sleep Medicine, λαμβάνουν υπόψη τους τις επιστημονικές μελέτες των τελευταίων ετών. 

Μια αγκαλιά για 46 παιδιά

Έκκληση στην τοπική κοινωνία να αγκαλιάσει τα 46 παιδιά του Θεραπευτηρίου Χρονιών Παθήσεων στην Κομοτηνή απευθύνει η Στέλλα Βογιατζή γραμματέας του Συλλόγου ΠΕΡΠΑΤΩ. Άτομο με κινητικά προβλήματα η ίδια βρίσκεται ήδη στο πλευρό των παιδιών του Θεραπευτηρίου.

Το παιδί με διαβήτη δεν είναι ανάπηρο!

Σημείωση: Το ΚΕΑ προχωρεί σε αναδημοσίευση του άρθρου, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι διαφωνεί με τον τίτλο και την τελευταία παράγραφο του κειμένου, όπου η αναπηρία παρουσιάζεται σαν κάτι το αρνητικό, σαν πρόβλημα. Η προβολή του άρθρου γίνεται επειδή παρουσιάζονται πολύ σημαντικά στοιχεία για την εκπαίδευση των παιδιών με χρόνιες παθήσεις.

Διευθυντές σχολείων αρνούνται να εγγράψουν διαβητικά παιδιά, δάσκαλοι δεν τα επιτρέπουν να βγουν από την τάξη για να μετρήσουν το σάκχαρο ή να κάνουν ινσουλίνη, καταγγέλλει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη

Tα παιδιά θα έπρεπε να κρατάνε μολύβια στα χέρια τους, όχι εργαλεία!

Από το 2002 η 12η Ιουνίου θεσπίστηκε ως η μέρα ενάντια στην παιδική εργασία.

Σήμερα, τουλάχιστον 168 εκατομμύρια παιδιά ανά τον κόσμο ”εργάζονται” κάτω από βάναυσες συνθήκες (κυρίως σε γεωργικές εργασίες), κι έτσι στερούνται ελεύθερο χρόνο, πρόσβαση στην εκπαίδευση, και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης που αντιστοιχούν στην ηλικία τους.

Τουλάχιστον 85 εκατομμύρια κορίτσια και αγόρια βρίσκονται σε συνθήκες σκλαβιάς. Χρησιμοποιούνται ως δούλοι του σεξ, στρατιώτες σε εμπόλεμες ζώνες, ζητιάνοι, μεταφορείς ναρκωτικών αλλά και υπό άλλες μορφές εκμετάλλευσης και κακοποίησης.

Μαζί για το Παιδί: «Υιοθετώντας» την εκπαίδευση άπορων παιδιών

Τα τείχη της εκπαίδευσης ενάντια στην παιδική εργασία υψώνει η οργάνωση «Μαζί για το Παιδί» με προγράμματα μέσω των οποίων κάποιος μπορεί να υποστηρίξει την εκπαίδευση των παιδιών, προσφέροντάς τους ένα όπλο για να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον.

Τα πρόσφυγα στοιχεία της Eurostat που κάνουν αναφορά στις ηλικιακές ομάδες εργασίας είναι ανησυχητικά, καθώς δείχνουν πως η μέτρηση ξεκινά από τα 15 έτη.

Φιλιατρά: Ένα περίπτερο...γεμάτο βιβλία

Στα Φιλιατρά ξέρουν τι θα πει επαναχρησιμοποίηση. Ένα από τα περίπτερα της πόλης, το οποίο δε λειτουργούσε πια, πήρε άλλη μορφή, χάριν στην πρωτοβουλία του Ομίλου Δράσεων και Πολιτισμού: Μετατράπηκε σε δανειστική βιβλιοθήκη.

Τα μέλη του Ομίλου μετέφεραν το περίπτερο σε ένα ξεχασμένο και υποβαθμισμένο κομμάτι της κεντρικής πλατείας και το γέμισαν βιβλία. Πλέον, το «Περί... βιβλίων» δανείζει με τη βοήθεια εθελοντών συγκεκριμένες ημέρες την εβδομάδα βιβλία ενώ γύρω από αυτό ο Όμιλος Δράσεων και Πολιτισμού πραγματοποιεί και διάφορες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους.

Πηγή: Νέα

Τα παιδιά στην Κύπρο δεν έχουν πρόσβαση στη δικαιοσύνη

Σύμφωνα με νέα έρευνα του Child Rights International Network (CRIN) η Κύπρος κατέχει τη 49η θέση παγκοσμίως, όσον αφορά την αποτελεσματική εξάσκηση των δικαιωμάτων τους στο δικαστικό σύστημα. 

Πώς να αποφύγετε την τροφική δηλητηρίαση τους θερινούς μήνες

Η αύξηση της θερμοκρασίας στη διάρκεια του καλοκαιριού εγκυμονεί τον κίνδυνο της αλλοίωσης των τροφίμων και κατά συνέπεια της εκδήλωσης ασθενειών από τροφικές δηλητηριάσεις. Αυτές, κατά τους θερινούς μήνες οφείλονται κυρίως στην κατανάλωση τροφίμων που προετοιμάζονται, διατηρούνται ή διατίθενται, χωρίς την τήρηση των απαραίτητων μέτρων υγιεινής.