Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Έκθεση ζωγραφικής παιδιών με προβλήματα όρασης

Η 8η Διεθνής Έκθεση Ζωγραφικής παιδιών με προβλήματα όρασης, από τυφλά και μερικώς βλέποντα παιδιά από 14 χώρες, καθώς και η αναδρομική έκθεση με έργα παιδιών από 53 χώρες παρουσιάζεται εφέτος από το Κέντρο Διεθνούς Παιδικής Έκθεσης Ζωγραφικής στην Ελλάδα ( Μελέτη – έρευνα). Ο Μη Κερδοσκοπικός Σύλλογος είναι υπεύθυνος για την έκθεση των έργων τον μικρών ζωγράφων, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις 16 Ιουνίου 2012 στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Βασιλέως Κωνσταντίνου 48 Αθήνα).

Πανελλαδικές: Σαφή τα θέματα στη Χημεία, βατά τα Λατινικά

Κλιμακούμενης δυσκολίας και χωρίς ασάφειες ήταν τα θέματα της Χημείας στα οποία διαγωνίστηκαν σήμερα οι μαθητές των πανελλαδικών.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση τεσσάρων (4) νέων θέσεων εργασίας

Η Ε.Σ.Α.με.Α. στο πλαίσιο της υλοποίησης της εγκεκριμένης Πράξης «Προγράμματα δια βίου εκπαίδευσης για την αναπηρία – Α.Π.7, Α.Π.8, Α.Π.9», το οποίο εντάσσεται στο Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» της προγραμματικής περιόδου «ΕΣΠΑ 2007-2013»: κατηγορία πράξης «Λοιποί Φορείς Παροχής Δια Βίου Εκπαίδευσης», απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πλήρωση τεσσάρων (4) νέων θέσεων εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου, διάρκειας το αργότερο μέχρι 30/06/2014.
Διαβάστε περισσότερα εδώ

«Τα παιδιά στην Κουζίνα»

Tο Φεστιβάλ Γαστρονομίας του Δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνει το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Ιουνίου 2012 παιδικά εργαστήρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής.

Προϋποθέσεις για τη Λειτουργία των Ολοήμερων Σχολικών Μονάδων το Σχολικό Έτος 2012-2013

Σύμφωνα με νέα διευκρινιστική εγκύκλιο (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ) που εξέδωσε ο Διευθυντής Σπουδών ΠΕ του υπουργείου Παιδείας Κώστας Παπαχρήστος, με αφορμή ερωτήματα που υποβλήθηκαν στην υπηρεσία όσον αφορά τη λειτουργία των Ολοήμερων Σχολικών Μονάδων με οργανικότητα 6/θεσια και κάτω είναι δυνατόν να λειτουργήσει Ολοήμερο Πρόγραμμα υπό τις εξής προϋποθέσεις:

126 θέσεις εργασίας στις Παιδικές Εξοχές του Δήμου Αθηναίων

Ο Δήμος Αθηναίων καλεί κάθε ενδιαφερόμενο που έχει τα προσόντα και ιδιότητες να προσφέρει οικειοθελώς τις υπηρεσίες του στο κοινωνικό, εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό έργο που επιτελείται κατά την φιλοξενία παιδιών στις Παιδικές Εξοχές του Δήμου Αθηναίων στον Άγιο Ανδρέα Αττικής, για τις εξής κατ’ αριθμόν ατόμων θέσεις:

Λιγότερα άριστα γραπτά στις πρώτες εξετάσεις

Λιγότερα γραπτά, σε σχέση με πέρυσι, βαθμολογούνται στη βαθμολογική κλίμακα 18 - 20 (Αριστα) στη Νεοελληνική Γλώσσα, τη Βιολογία Γενικής Παιδείας, τη Λογοτεχνία Θεωρητικής Κατεύθυνσης και στη Φυσική Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (με τις γνωστές ανακολουθίες της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων).

Ρομπότ βοηθά παράλυτους ποντικούς να περπατήσουν

Ποντίκια τα οποία ήταν παράλυτα λόγω σοβαρών τραυματισμών στη σπονδυλική στήλη τους, ανέκτησαν την ικανότητά τους να περπατούν, να τρέχουν, ακόμη και να ανεβαίνουν σκάλες, χάρη σε μια ρομποτική συσκευή.

Ενημερωτική εσπερίδα για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

Με γνώμονα τη σπουδαιότητα της δια βίου μάθησης, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πατρών, σε συνεργασία με την Επιστημονική Ένωση Εκπαίδευσης Ενηλίκων και το Kατάστημα Κράτησης Αγ. Στεφάνου όπου λειτουργεί το Παράρτημα του σχολείου μας, συνδιοργανώνουν Εσπερίδα στο Εμπορικό Επιμελητήριο Αχαΐας (Ρήγα Φεραίου), τη Τετάρτη 6 Ιουνίου στις 18:30, με θέμα «Η Εκπαίδευση Ενηλίκων έξω και μέσα από τα σίδερα : η περίπτωση του Σ.Δ.Ε. Πάτρας και του Παραρτήματος Κ. Κ. Αγ. Στεφάνου».

Γύρος της Πανεπιστημιούπολης- Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου

Ο Κ.Ο Ποσειδών Ιλισίων και ο Όμιλος Φίλων Αθλουμένων Πανεπιστημιούπολης- Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου διοργανώνουν το 1ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου με την επωνυμία «Γύρος της Πανεπιστημιούπολης- Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου»

Τρόποι για ένα ευτυχισμένο παιδί

«Πιστεύω ότι κάθε άνθρωπος έχει μία εσωτερική επιθυμία για ευτυχία και δε θέλει να υποφέρει. Πιστεύω δε, ότι ο τελικός σκοπός της ζωής είναι να καταφέρεις να γίνεις ευτυχισμένος», είπε ο Δαλάι Λάμα το 2001.

Ειδικά η ευτυχία των παιδιών, είναι ο σκοπός του κάθε γονιού. Όμως η ευτυχία των παιδιών είναι περίεργα εύθραυστη.

Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου: «Θερινή Κατασκήνωση για παιδιά με πρόβλημα ακοής»

Ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου και το σωματείο «Φίλοι των Κωφαλάλων Θεσσαλονίκης» κατόπιν συνεννόησης και συνεργασίας παρέχουν την ευκαιρία φιλοξενίας και ψυχαγωγίας σε παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα βαρηκοΐας κώφωσης, κωφαλαλίας καθώς και τα ακούοντα αδέλφια τους.

Καλοκαίρι στο Παιδικό Μουσείο στην Πλάκα

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο διοργανώνει για 5η συνεχή χρονιά εβδομαδιαίο καλοκαιρινό πρόγραμμα για παιδιά 5-12 χρόνων με θέμα «Aνακαλύπτω το Παιδικό Μουσείο και τη γειτονιά του!», από τις 18 Ιουνίου έως τις 13 Ιουλίου 2012, καθημερινές 8.30 π.μ. – 4.30 μ.μ.

Παιδικά σεμινάρια comics στα καταστήματα Public!

Τα καταστήματα Public καλωσορίζουν το καλοκαίρι με δημιουργική διάθεση και περιμένουν τους μικρούς τους επισκέπτες να διασκεδάσουν μαζί, με εκδηλώσεις διαφορετικές από όλες τις άλλες! Οι μικροί μας φίλοι θα δημιουργήσουν και θα αγαπήσουν την τέχνη των comics, αφού όλος ο Ιούνιος είναι αφιερωμένος στα παιδικά σεμινάρια comics που τα Public έχουν οργανώσει στα καταστήματά στην Πλατεία Συντάγματος, στο The Mall Athens, στη Γλυφάδα και τον Πειραιά…