Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Από τα βιβλία απουσιάζει η σύγχρονη οικογένεια

Πιστά στην παραδοσιακή πυρηνική οικογένεια, δηλαδή στο έγγαμο ζευγάρι συνήθως με δύο παιδιά και μακριά από τη σύγχρονη ελληνική κοινωνική πραγματικότητα των οικογενειών, παραμένουν, σύμφωνα με την καθηγήτρια και κοσμήτορα της Παιδαγωγικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, τα σχολικά εγχειρίδια. «Γενικά υπάρχει απουσία κειμένων που να αντιπροσωπεύουν τη σύγχρονη πραγματικότητα της οικογενειακής οργάνωσης, στην οποία ζουν οι μαθητές και οι μαθήτριες», εξηγεί.

Yποτροφίες για μεταπτυχιακούς και υποψηφίους διδάκτορες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου

Ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε την προκήρυξη υποτροφιών για μεταπτυχιακούς φοιτητές και υποψηφίους διδάκτορες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος «Διερεύνηση των τρόπων αποκατάστασης και της ένταξης νέων εκπαιδευτικών και κτιριολογικών προγραμμάτων στο ιστορικό κτήριο της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης», με επιστημονικά υπεύθυνο τον καθηγητή του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, Ιωάννη Μυλόπουλο, Πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Εκδόσεις Αερόστατο: Μασκαρευτείτε!

Οι εκδόσεις Αερόστατο, σας προσκαλούν το Σάββατο 18/2 στις 12.00, να φτιάξετε αποκριάτικες μάσκες, στο Σπίτι της χαράς (2ας Μαϊου 3, πλατεία Ν. Σμύρνης). Τ.210 93 111 33
Πηγή: facebook

MΑΓΝΗΤΕΣ ΤΥΦΛΟΙ: "Βράβευση αθλητών Στίβου από ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ"

Το Σωματείο Μάγνητες Τυφλοί και το Σωματείο ΑμεΑ Μαγνησίας ΑΣΑΜ Πειρατές προσκαλούν όλους τους φίλους και τα μέλη τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου και ώρα 8μμ στο μεταξουργείο όπου ο Δ.Ο.Ε.Π.ΑΠ - ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. - Διεύθυνση Αθλητισμού θα βραβεύσει τους διακριθέντες αθλητές στο πρωτάθλημα στίβου 2011.

Προκήρυξη υποτροφίας ΕΕΒΦΑ-Χρήστου Μανέα

Η Ελληνική Εταιρεία Βιοχημείας και Φυσιολογίας της Άσκησης (ΕΕΒΦΑ) ανακοίνωσε ότι θα χορηγήσει για δεύτερη χρονιά ερευνητική υποτροφία σε υποψήφιο-α μεταπτυχιακό-ή φοιτητή-ήτρια για έρευνα στο πεδίο της βιοχημείας ή και φυσιολογίας της άσκησης μετά από υποβολή ερευνητικών προτάσεων. Χορηγός της υποτροφίας είναι ο δικηγόρος Αθηνών κ. Χρήστος Μανέας.

Αποκριάτικη γιορτή στον Πολυχώρο Μεταίχμιο

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ καλούν όλους τους μικρούς τους φίλους το Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2012, στις 12 το μεσημέρι, στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα), για να γιορτάσουμε όλοι μαζί με έναν ξεχωριστό τρόπο τις απόκριες.

Aspa Online: Churros

Η συνταγή που ακολουθεί είναι από το Aspa Online. Αξίζει να διαβάσετε την ολόκληρη την αρχική ανάρτηση!

Υλικά
Ένα κουτί φύλλο σφολιάτας 
Ζάχαρη και κανέλα
1-2 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη (προαιρετικό)

Δημοτική Βιβλιοθήκη Καστοριάς: Τα βιβλία ζωντανεύουν

Η Δημοτική βιβλιοθήκη Καστοριάς προτίθεται να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα φιλαναγνωσίας. Κάθε 1η και κάθε 3η Παρασκευή του μήνα στις 7 η ώρα το βράδυ μπορείτε να φέρετε τα παιδιά σας για να δουν ένα αγαπημένο τους βιβλίο να ζωντανεύει μέσα από...τη ζωγραφική, την μουσική, την αφήγηση, το θέατρο ……..

Η κρίση κλονίζει τα ιδιωτικά σχολεία

Τη δεκαετία του ’80 τουλάχιστον τέσσερα φημισμένα ιδιωτικά σχολεία ξαφνικά έκλεισαν. Η σχολή Μαρούδα, ο Αηδονόπουλος, οι Σχολές Τυχοπούλου και Καλπάτα – το εκπαιδευτικό «καταφύγιο» όλων των τότε γόνων της μεγαλοαστικής τάξης – σε λίγες ημέρες «έβαλαν λουκέτο». Η Ελλάδα άλλαζε και η «εποχή» τους είχε περάσει. Πλέον, τα νέα ιδιωτικά άρχιζαν να προσφέρουν υπηρεσίες 5άστερων ξενοδοχείων: 50θέσια πούλμαν αντί των μικρών VW, πισίνες, γήπεδα. Τριάντα χρόνια μετά, το έργο παίζεται ξανά από την αρχή...

Σεμινάρια-εργαστήρια Μουσικοθεραπείας Μαρτίου

3/3/12 Επιμορφωτικό Σεμινάριο Μουσικοθεραπείας (Θεωρητικό)
4/3/12 Εργαστήριο Μουσικοθεραπείας (Βιωματικό)

Αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου και αυτοαξιολόγηση σχολικών συμβούλων

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι με την έναρξη του σχολικού έτους 2012-2013, η Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου(ΑΕΕ) θα εφαρμοστεί σε όλες τις σχολικές μονάδες Προσχολικής, Δημοτικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

«Μάσλενιτσα» στο Ινστιτούτο Πούσκιν

Το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΟΥΣΚΙΝ ΑΘΗΝΩΝ με την μακρόχρονη παράδοση του στο χώρο της εκπαίδευσης και του πολιτισμού σας προσκαλεί στην εορταστική βραδιά «Μάσλενιτσα» ή ο "αποχαιρετισμός του χειμώνα" στο Ινστιτούτο Πούσκιν. Ρωσικά λαϊκά έθιμα και παραδόσεις την Εβδομάδα της Τυρινής θα παρουσιάσουν οι σπουδαστές του Ινστιτούτου. 

14 ερευνητές πρόκειται να προσληφθούν στην περιοχή του Παρισιού

Tο Universud Paris μαζί με τους ιδρυτές του τα University Paris-Sud, University Versailles Saint-Quentin-en Yvelines, University Evry-Vald’Essonne, Ecol Centrale Paris, ENS Cachan, δρομολογεί από την 1η Ιανουαρίου ως την 31η Μαρτίου του 2012 πρόσκληση για υποβολή αιτήσεων στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα RBUCE-UP.