Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Προβολή: Quiet Signs of Love



Οι διακοπές… εχθρός της φιλαναγνωσίας

Καινοτόμες δράσεις για να την ανακαλύψουν τα παιδιά μας. Βρισκόμαστε στις τελευταίες βαθμίδες στην κατάταξη αυτού του μαγικού κόσμου. Ας νιώσουμε εμείς πρώτοι τη χαρά του βιβλίου και ας προσπαθήσουμε να τη μεταδώσουμε και στα παιδιά μας

Ο ρόλος του διαιτολόγου στην διασφάλιση της στοματικής υγείας των παιδιών

Γράφει η Λιάνα Πούλια, Κλινική Διαιτολόγος
Η σχέση της διατροφής με τη στοματική υγεία είναι γνωστή από παλιά. Η ισορροπημένη διατροφή και οι υγιεινές διατροφικές συνήθειες συμβάλουν στη σωστή ανάπτυξη και την υγεία της στοματικής κοιλότητας και των δοντιών, ειδικά στην παιδική ηλικία, ενώ η διασφάλιση της υγείας του στόματος και των δοντιών εξασφαλίζει την ισορροπημένη και κυρίως αποτελούμενη από ποικιλία τροφίμων διατροφή σε όλα τα στάδια της ζωής του ατόμου. 

Γιάννης Ζουγανέλης: «Η ισότητα είναι το ζητούμενο»

Ως γόνος αναπήρων,  κωφών συγκεκριμένα, ο Γιάννης Ζουγανέλης δήλωσε ενσυνείδητα κι από τους πρώτους «παρών» στην υπόθεση των Special Olympics. «Εχω βιώσει από πολύ νωρίς, έχω νιώσει στο πετσί μου τον κοινωνικό ρατσισμό, από τον τρόπο με τον οποίο το επίσημο κράτος αντιμετώπιζε επί χρόνια την οικογένειά μου, τον περίγυρό μου», ανέφερε συγκινημένος ο γνωστός πολυτάλαντος καλλιτέχνης, που μολονότι ετοιμαζόταν να βγει στη σκηνή για τις ανάγκες συναυλίας του στη Λάρισα, αμέσως και χωρίς δεύτερη σκέψη αποδέχτηκε την πρόσκληση της «Ε» για κουβέντα σχετικά με τους φυσικούς πρωταγωνιστές των αγώνων, τα παιδιά με νοητική καθυστέρηση.

«Είναι άσχημο να βλέπεις ότι έχουν έλθει τόσο λίγοι»

Ο Διονύσης και η Αλεξάνδρα Θεοδοσίου μαζί με τις δύο μικρές τους κόρες χειροκροτούσαν όλους του αθλητές ύστερα από κάθε αγώνισμα της κολύμβησης. Η οικογένειά τους ωστόσο ήταν από τις λιγοστές ελληνικές που επέλεξαν να αφιερώσουν λίγη ώρα από την Κυριακή τους κάνοντας μια επίσκεψη σε ένα στάδιο για τους Αγώνες των Special Olympics. «Ηλθαμε για να στηρίξουμε τους Αγώνες. Κι αυτό διότι δεν έχουν προβληθεί, δεν έχουν διαφημιστεί επαρκώς.

Από την κολύμβηση το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας στους Special Olympics

Ο Γιώργος Παπαδόπουλος χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο μετάλλιο στους Special Olympics της Αθήνας, καθώς κατετάγη τρίτος στην κατηγορία ΜΟ5 800 μέτρα ελεύθερο και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Προβολή: "Μία μέρα μαζί" και "Τίποτα για εμάς χωρίς εμάς"

Κάθε μέρα στις 22:00 η ΕΤ1 προβάλλει την εκπομπή "Μια μέρα μαζί",  που αφορά μια μέρα από τη ζωή ενός ατόμου με αναπηρία. Παρουσιάζει τον τρόπο που ζει, εργάζεται και διασκεδάζει, τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τα φυσικά, αρχιτεκτονικά και κοινωνικά εμπόδια που υψώνονται μπροστά του προκειμένου να ανταποκριθεί στις καθημερινές δραστηριότητες που έχει επιλέξει.

Περιοδικο ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ

Το 80ο τεύχος του περιοδικού ΑΝΑΠΗΡΑ ΤΩΡΑ - Ιούνιος 2011 είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα disabled.gr. Για να το διαβάσετε, το μόνο που έχετε να κάνετε είνια να επιλέξετε τη μορφή που σας ταιριάζει.

Οδικοί χάρτες της Ελλάδας

Αν χρειάζεστε χάρτες για να εξερευνήσετε την Ελλάδα, σε αυτή την ενότητα μπορείτε να βρείτε χρήσιμο υλικό που θα σας καθοδηγήσει σε κύριες πόλεις αλλά και ευρύτερες περιοχές. Χρησιμοποιήστε αυτούς τους χάρτες για να οργανώστε το ταξίδι σας και για να ανακαλύψετε τους δικούς σας αγαπημένους προορισμούς στη χώρα μας (παρέχονται από το επίσημο τουριστικό Ιστότοπο του Υπουργειου Τουρισμου).
Πηγή: tourismos

Ορισμένα στοιχεία για τα Special Olympics

Διαβάστε συνοπτικά ορισμένα στοιχεία για τους Αγώνες Special Olympics:
  • Αφορούν άτομα με διανοητική αναπηρία, ωστόσο ορισμένοι αθλητές μπορεί να έχουν και κινητικό πρόβλημα, πράγμα που σημαίνει ότι χρησιμοποιούν αναπηρικό καρότσι ή άλλο βοήθημα.

Δύο βιβλιοθήκες στο σπίτι μας με ένα κλικ

Εκατοντάδες βιβλία, εφημερίδες και περιοδικά, πολλά από αυτά σπάνιες εκδόσεις του 19ου και των αρχών του 20ού αιώνα, είναι μόλις ένα κλικ μακριά από κάθε αναγνώστη, γλιτώνοντας τους ερευνητές από ταξίδια, φωτοτυπίες και κυρίως χρόνο και προσφέροντας σε εκπαιδευτικούς, φοιτητές και μαθητές δύο σημαντικές πηγές γνώσης και πληροφοριών.

Τα βιβλία των Δημόσιων Βιβλιοθηκών Σερρών και Λιβαδειάς έχουν γίνει e-books και βρίσκονται τους διαδικτυακούς τόπους των δύο βιβλιοθηκών για να τα ξεφυλλίσουμε, σαν πραγματικά βιβλία, από το σπίτι μας με ένα πάτημα του ποντικιού.

Ο Καραγκιόζης ψηφιακός και... διαδραστικός

Πριν από μερικές δεκαετίες, ο Καραγκιόζης και η παρέα του περιόδευε από πλατεία σε πλατεία και διασκέδαζε τα παιδιά. Σήμερα, με μόνο ένα κλικ, το θέατρο σκιών μεταφέρεται στην οθόνη του υπολογιστή.

Κύπρος: Παιδιά και διαδικτυακός τζόγος

Μια οδυνηρή πραγματικότητα με ανησυχητικές προεκτάσεις και στην Κύπρο

Το 34,8% των Κυπρίων παιδιών ηλικίας 14 μέχρι 16 χρονών καταπιάνονται με τον τζόγο στο διαδίκτυο, ακολουθώντας τα βήματα των γονιών και συγγενών τους

«Εγκυμονούν» κινδύνους οι παιδικές φουσκωτές πισίνες

Κι ενώ το καλοκαίρι βρίσκεται σε εξέλιξη, μια αμερικανική μελέτη προειδοποιεί για τους κινδύνους που «εγκυμονούν» οι παιδικές φουσκωτές πισίνες, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο Pediatrics. 

Λογοτεχνικά βλαστοκύτταρα - Έκθεση για τα παιδιά της ΦΛΟΓΑΣ

Μια πρωτοποριακή εικαστική έκθεση φωτογραφιών που ελήφθησαν κατά την διάρκεια πειραμάτων της μοριακής βιολόγου Μίνας Γκούτη με τίτλο 'Βλαστοκυττάρων Μεταμορφώσεις-Τρεις ματιές στο κύτταρο της ύπαρξης', διοργανώνει η 'Τεχνόπολις' του Δήμου Αθηναίων με τη στήριξη του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Βιβλιογραφία για τους υποψηφίους Διευθυντές Σχολείων

Ενδεικτική βιβλιογραφία μέσα από την οποία οι υποψήφιοι μπορούν να βρουν απαντήσεις στην μελέτη -περίπτωσης είναι η ακόλουθη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου: