Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Πρακτικά: TCETC-2012

Μεταφορτώστε τα πρακτικά του "Fourth Annual Teachers College Educational Technology Conference" από το  Teachers College (Columbia University) που πραγματοποιήθηκε στις 19-20 Μαΐου 2012.

1ο Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας

Στην εποχή που η λέξη «ανάπτυξη» και «επιχειρηματικότητα» αποτελούν άπιαστο όνειρο για την ελληνική πραγματικότητα το παρόν δίνουν τα Πανεπιστήμια με τις πρωτοβουλίες και τα καινοτόμα προγράμματα που υλοποιούν.

Ανησυχητικά στοιχεία για σακχαρώδη διαβήτη σε παιδιά και εφήβους

Στους γονείς στρέφουν τώρα την προσοχή τους οι επιστήμονες, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς πλέον ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου ΙΙ παρουσιάζει αυξητική τάση σε παιδιά και εφήβους.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2012: Συστάσεις του υπουργείου Παιδείας προς τους εξεταστές των υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

Οι συμμετέχοντες καθηγητές στην επιτροπή εξέτασης των υποψηφίων για τα ΑΕΙ με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, δεν επιτρέπεται να συμπεριφέρονται περιφρονητικά ή απαξιωτικά έναντι των εξεταζόμενων υπογραμμίζει με εγκύκλιό του το υπουργείο παιδείας , ενώ δίνει προς τους εξεταστές τις ακόλουθες οδηγίες:

Υπουργείο Παιδείας – Δείγματα Θεμάτων Εξέτασης ξένων γλωσσών στα Πιλοτικά σχολεία, τα Προγράμματα Ξένων Γλωσσών και το σχετικό ΦΕΚ

Δείγματα Θεμάτων Εξέτασης
Για τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις του Γυμνασίου των σχολείων που εφαρμόζουν πιλοτικά το «Ενιαίο Πρόγραμμα Σπουδών των Ξένων Γλωσσών» (ΕΠΣ-ΞΓ), οι καθηγητές καλούνται να αξιοποιήσουν τα δείγματα θεμάτων που βρίσκονται αναρτημένα σε αυτή την ιστοσελίδα, έχοντας υπόψη τα εξής:

Υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό από το κληροδότημα Π. Τριανταφυλλίδη

Το Υπουργείο παιδείας ανακοίνωσε τη χορήγηση Δέκα [10] υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011 από τα έσοδα του κληροδοτήματος Π. Τριανταφυλλίδη, σε πτυχιούχους Ελληνικών Πανεπιστημίων καταγόμενους από την Πελοπόννησο χωρίς διαγωνισμό με κριτήριο το βαθμό του πτυχίου, για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό, προτιμώμενων σε κάθε περίπτωση των πτυχιούχων των Γεωπονικών και Κτηνιατρικών Σχολών. Διευκρινίζεται ότι οι υποψήφιοι που είναι πτυχιούχοι των παραπάνω σχολών προηγούνται των υπολοίπων υποψηφίων στον πίνακα επιτυχόντων.

Συνελήφθη μαθήτρια με ηλεκτρονικό σκονάκι στις Πανελλήνιες

Με… ηλεκτρονικό σκονάκι στις Πανελλαδικές Εξετάσεις πιάστηκε 17χρονη μαθήτρια από την Πτολεμαΐδα. Η μαθήτρια συνελήφθη, μαζί με δύο ακόμη άτομα, και το γραπτό της μηδενίστηκε. Στους συνεργούς της επεβλήθη ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με τριετή αναστολή.

Έμφαση στην προσχολική και την πρώτη σχολική ηλικία δίνει το φινλανδικό εκπαιδευτικό σύστημα

Η ανάπτυξη των κοινωνικών δεξιοτήτων των παιδιών της προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας αποτελούν το θεμέλιο της εκπαίδευσης της Φινλανδίας, βαθμίδες στις οποίες στρέφει τη μεγαλύτερη προσοχή το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας, σε αντίθεση με το λύκειο, που λειτουργεί σχεδόν όπως ένα ΑΕΙ, με επιλογές μαθημάτων και με προσανατολισμό στην προετοιμασία για τις εισαγωγικές εξετάσεις.

Θερινή λειτουργία του κέντρου δημιουργικής απασχόλησης παιδιών του δήμου Περιστερίου

Ο Δήμος Περιστερίου ανακοίνωσε ότι θα λειτουργήσει για άλλη μία χρονιά το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), που στεγάζεται στην περιοχή Τσαλαβούτα (Καρυταίνης και Κρυστάλη 53) στο Περιστέρι, με πρωινά τμήματα και πιο συγκεκριμένα από 8:00 π.μ. έως 16:00 μ.μ.

Επιδημία καισαρικών τομών και πολύδυμων κυήσεων στην Ελλάδα

Επιδημία αποτελούν τα τελευταία χρόνια οι καισαρικές τομές και οι πολύδυμες κυήσεις σύμφωνα με τα στοιχεία, που παρουσίασε ο καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Άρις Αντσακλής και πρόεδρος της Εταιρίας, με αφορμή το 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαιευτικής και Γυναικολογίας, που διεξήχθη 17-20 Μαΐου 2012, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

«Ένα βιβλίο μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή... ειδικά αν το διαβάσεις!»

Άρθρο του Τάσου Αγγελίδη Γκέντζου
Καλό θα είναι να βοηθήσουμε όλοι οι Θεσσαλονικείς στην εξαίρετη αυτή προσπάθεια των καταστημάτων Public!
Σας παραθέτω την επιστολή που μου έστειλε εκ μέρους των Public η κυρία Παπαναστασίου, για να γνωρίσετε τους σκοπούς αυτής της πραγματικά υπέροχης εκδήλωσης!