Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022

Υπομονή (Ιστορίες αυτισμού)

Mimi & Eunice

Κάθε φορά το μάθημά μας με τον Κ. αρχίζει με τα αγαπημένα του καρτελάκια: 52 υπέροχες εικόνες ζώων που ονομάζει ολόσωστα και μου τα δίνει ένα ένα για να τα βάλω το ένα δίπλα στο άλλο στο θρανίο.

Πότε πότε ανάμεσα στα ονόματα των ζώων ηχολαλεί και κάποιον διάλογο που του έχει μείνει από τα παιδικά της τηλεόρασης. Τον λέει φωνάζοντας και κοιτώντας μακριά, ακολουθεί μια παύση λίγων δευτερολέπτων και μετά συνεχίζει κανονικά την δραστηριότητά του.

Υλικό για παιδεραστες οι χαριτωμένες αναρτήσεις εικόνων με γυμνά παιδιά από τους γονείς

Τι αναφέρει στη Voria.gr η διευθύντρια του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας, Κέλλυ Ιωάννου - Η αύξηση της παιδικής πορνογραφίας μετά την πανδημία

Το ένα μετά το άλλο, τα περιστατικά παιδεραστίας και παιδικής πορνογραφίας σοκάρουν την ελληνική κοινωνία φέρνοντας στην επιφάνεια -μεταξύ άλλων- το θέμα της κυβερνοασφάλειας και της προστασίας των παιδιών μας.

Παιδιά νηπιαγωγείου πραγματοποίησαν σκυταλοδρομία για την κλιματική αλλαγή με φιλικά προς το περιβάλλον υλικά

Τη δική τους σκυταλοδρομία για την κλιματική αλλαγή πραγματοποίησαν 24 μαθήτριες και μαθητές του 3ου νηπιαγωγείου Νέας Μάκρης στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Δράσης των Σχολείων για τη Σκυταλοδρομία για το κλίμα. Επαναχρησιμοποιώντας μια παλιά συσκευασία από μπαλάκια του τένις και γεμίζοντάς την με αντικείμενα που δεν θα έχουν περιβαλλοντικό αποτύπωμα, όπως ένα ξύλινο κουτάλι, ένα πατίνι μινιατούρα κι ένα ξύλινο χειροποίητο παιχνίδι και γράφοντας πάνω τους λύσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, τα παιδιά δημιούργησαν τη δική τους σκυτάλη στέλνοντας το μήνυμά τους για την επείγουσα ανάγκη να σωθεί ο πλανήτης.

Επιμορφωτικό πρόγραμμα για εκπαιδευτικούς: «Εκπαίδευση για την Ένταξη»

Θέλετε να ενισχύσετε τις δεξιότητές σας στη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας, τη διαφοροποιημένη διδασκαλία, την ανάπτυξη συμμετοχικών-βιωματικών δραστηριοτήτων μάθησης;

Μάθετε περισσότερα για το δωρεάν και μοριοδοτούμενο πρόγραμμα «Εκπαίδευση για την Ένταξη», που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς που ασχολούνται με την εκπαίδευση παιδιών με προσφυγικό/μεταναστευτικό υπόβαθρο.

"Έναν καιρό και μια φορά, ήτανε οι Ρομά"

Διαβάσαμε και μοιραζόμαστε μαζί σας την ανάρτηση από Το Mobile School Ταξιδεύει - Mobile School Travels για το παραμύθι που δημιούργησε για να γνωρίσουν τα παιδιά (και οι μεγάλοι) την πορεία των Ρομά στο πέρασμα των χρόνων, με τίτλο "Έναν καιρό και μια φορά, ήτανε οι Ρομά" 

Άποψη: Γιούλη Επτακοίλη "Η Μυρτώ μαθαίνει για το σεξ"

Η άσκηση ήταν η εξής: Η Μυρτώ και τα υπόλοιπα παιδιά της τάξης της έπρεπε να ζωγραφίσουν το σώμα τους, υποδεικνύοντας αν κάποιος τα ακούμπησε σε σημείο που δεν έπρεπε. Είχαν ήδη διδαχθεί τις διαφορές στο σώμα των αγοριών και των κοριτσιών, τα καλά και κακά αγγίγματα, τα «απαγορευμένα» σημεία. Επίσης, είχαν ορίσει το δικό τους δίχτυ προστασίας, όπως τους είχε μάθει η δασκάλα να το λένε. Εναν πολύ στενό κύκλο ανθρώπων, μαμά, μπαμπάς και ένα-δυο άτομα ακόμη στα οποία θα μιλούσαν αν συνέβαινε κάτι περίεργο, αν κάποιος τα ακουμπούσε εκεί όπου δεν έπρεπε.

Οι «ξεχασμένοι» ιοί και τα παιδιά – Εκατοντάδες συρρέουν στις εφημερίες

Οι εποχικές ιώσεις και όχι ο κορονοϊός, οδηγούν, σήμερα, εκατοντάδες παιδιά στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, στις εφημερίες των παιδιατρικών νοσοκομείων.

Κατά την προηγούμενη εφημερία στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», έφτασαν με ιογενή λοίμωξη διακόσια ογδόντα παιδιά. Και δεν βρέθηκε κανένα θετικό στον κορονοϊό!

Προσφορά στη μνήμη του Τάσου Ακριβιάδη

Το αναπηρικό αμαξίδιο που χρησιμοποιούσε τους τελευταίους μήνες της ζωής του, ο γιος τους Τάσος Ακριβιάδης τον οποίο έχασαν πρόσφατα, από ανίατη ασθένεια, δώρισαν στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος οι γονείς του Μένη και Παντελής. Η Διοίκηση του ΚΘΒΕ ευχαριστεί τους γονείς για αυτήν τη συγκινητική τους προσφορά στη μνήμη του παιδιού τους, που παρόλο τον πόνο τους, θέλησαν να συνεισφέρουν με τον τρόπο τους στην κοινωνία, μέσω του θεάτρου. Το αναπηρικό αμαξίδιο είναι διαθέσιμο για τη διευκόλυνση στην πρόσβαση, στις θεατρικές αίθουσες του ΚΘΒΕ, ατόμων με κινητικά προβλήματα.

«Χωρίς Χέρια», έκθεση για τη χωρίς χέρια και πόδια ζωγράφο Sarah Biffin

Φόρος τιμής στη μικρογράφο Sarah Biffin, η οποία γεννήθηκε σε αγροτική οικογένεια στο Σόμερσετ της Αγγλίας το 1784 με σύνδρομο φωκομέλειας - χωρίς χέρια και πόδια -, είναι η έκθεση «Without Hands: The Art of Sarah Biffin» που φιλοξενείται στην Philip Mould & Company στο Λονδίνο.