Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Νέα μέθοδος διάγνωσης αυτισμού παιδιών από το πρώτο έτος

Αισιόδοξο το μήνυμα από τους ερευνητές του ισραηλινού Ινστιτούτου «Weizmann», οι οποίοι υποστηρίζουν πως υπάρχει τρόπος διάγνωσης του αυτισμού, από τον πρώτο χρόνο κιόλας της ζωής ενός παιδιού. Συγκεκριμένα ανακάλυψαν πως ο εγκέφαλος των αυτιστικών παιδιών λειτουργεί εντελώς διαφορετικά από τα άλλα συνομήλικα παιδιά και η δεξιά με την αριστερή πλευρά του εγκεφάλου τους δεν είναι και τόσο συγχρονισμένη. Για αυτόν το λόγο αυτό καθίσταται δύσκολη η επικοινωνία των παιδιών αυτών.

Δημόσια Διαβούλευση για το Τεχνολογικό Λύκειο

Τα προγράμματα σπουδών του Τεχνολογικού Λυκείου συνδυάζουν τις θεωρητικές γνώσεις με τις πρακτικές τους εφαρμογές. Με τον τρόπο αυτό αναπτύσσονται ισόρροπα τόσο η θεωρητική σκέψη, όσο και οι δεξιότητες των μαθητών.

Χάρι Πότερ online

Ο Χάρι Πότερ ζει και βασιλεύει. Μετά την ολοκλήρωση των επτά βιβλίων και των οκτώ ταινιών (η τελευταία στις αίθουσες, 14 Ιουλίου) ο νέος τόπος ζωής του μάγου θα είναι η ιστοσελίδα pottermore.com, που εδώ και καιρό δημιούργησε η Τζόαν Ρόουλινγκ, φροντίζοντας να κρατήσει επτασφράγιστο μυστικό το περιεχόμενό της.

Πρόγραμμα καλοκαιρινών εκδηλώσεων Mediterranean Cosmos

Το αγαπημένο σας Εμπορικό Κέντρο, Mediterranean Cosmos, υποδέχεται και επισήμως το καλοκαίρι με μια μεγάλη καλοκαιρινή γιορτή γεμάτη παραστάσεις και δραστηριότητες για ολόκληρη την οικογένεια.

«Ψυχολογικό» προφίλ στους νέους διευθυντές σχολείων

«Τι ομάδα είσαι;». Αυτή ήταν η ερώτηση που δέχτηκε διευθυντής σχολείου της Αθήνας στη συνέντευξη που έδωσε πριν από τον διορισμό του, όπως δηλώνει ο ίδιος στο «Βήμα»! «Τι να απαντούσα;» αναρωτιέται. «Η διαδικασία ήταν ο ορισμός της αναξιοκρατίας...».

Με δεδομένες τις νέες υπέρ-εξουσίες που δίνει ο νέος νόμος του υπουργείου Παιδείας στους διευθυντές των σχολείων, η διαδικασία επιλογής τους αλλάζει συνολικά. «Ψυχολογικό προφίλ» θα παίρνουν στο εξής οι αρμόδιες επιτροπές του υπουργείου πριν την επιλογή των νέων διευθυντών σχολείων.

Vodafone: Διαγωνισμός για developers «Smart Accessibility»

Δελτίο Τύπου: To Vodafone Group Foundation διοργανώνει ένα νέο διαγωνισμό για developers από όλη την Ευρώπη, με στόχο την ανάπτυξη νέων εφαρμογών για τη βελτίωση της ζωής ατόμων με αναπηρία και ηλικιωμένων, ώστε να αποτελέσουν πιο ενεργά μέλη της κοινωνίας. Ο διαγωνισμός «Smart Accessibility», θα βραβεύσει τις καλύτερες εφαρμογές για smartphones με συνολικό έπαθλο 200.000 € στις παρακάτω τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες:

Καλοκαίρι 2011 με την Action Art / Εικαστική Δράση

Τον Ιούνιο και Ιούλιο η Action Art /Εικαστική Δράση οργανώνει δράσεις και ....αποδράσεις

Εικαστική παρέμβαση
20 Ιουνίου -20 Ιουλίου Καλοκαιρινές διακοπές στην πόλη
20 Ιουνίου- 20 Ιουλίου πάμε στο Ασυλο του Παιδιού
22,23,24 Ιουλίου πάμε astrocamping

Βόλος: Mάθημα σε ανήλικους φυλακισμένους από καθηγητές Πανεπιστημίου

Καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα παραδώσουν μαθήματα γλωσσικής ενίσχυσης σε μαθητές-κρατούμενους του δημοτικού σχολείου των φυλακών νέων.

Ειδικότερα, με απόφαση του Ειδικού Γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης Μαρίνου Σκανδάμη, ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, υπό τον αναπληρωτή καθηγητή Γεώργιο Ανδρουλάκη, θα επισκεφτεί το ειδικό κατάστημα κράτησης νέων Βόλου στις 30.6.2011, στο πλαίσιο του προγράμματος "Θερινά Τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας".

ΕΣΑΜΕΑ: Ενημέρωση προς μητέρες

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ενημερώνει για την Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την «Υλοποίηση Πράξεων στο πλαίσιο της δράσης “Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής” (εντάσσεται στο πλαίσιο εφαρμογής του ΕΣΠΑ 2007 - 2013 και δη του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού»), που απευθύνεται στις γυναίκες που είναι μητέρες βρεφών, νηπίων και παιδιών ή/και μητέρες νηπίων, παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρία», οι οποίες επιθυμούν να εγγράψουν τα τέκνα τους σε Βρεφικούς, Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς, Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ολοκληρωμένης Φροντίδας για παιδιά βρεφικής και προσχολικής ηλικίας, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (Κ.Δ.Α.Π.) για παιδιά από την ηλικία εγγραφής στην υποχρεωτική εκπαίδευση έως 12 ετών και παιδιά με ελαφράς μορφής κινητικά ή αισθητηριακά προβλήματα και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π.ΜΕ.Α.) για παιδιά με αναπηρία, εφήβους, και άτομα με νοητική υστέρηση ή/και κινητική αναπηρία.

1st Acting Tools Campus

Η Poliprizo – Get Even Arts διοργανώνει για πρώτη χρονιά ένα καλοκαιρινό εκπαιδευτικό campus με σεμινάρια – εισηγήσεις, που προσφέρουν μια σειρά τόσο χρήσιμων, όσο και απαραίτητων εργαλείων για όλους όσους ασχολούνται με την υποκριτική τέχνη σε επαγγελματικό ή ερασιτεχνικό επίπεδο.

Άποψη: Ειρήνη Σουργιαδακη- "Τραγούδησέ μου πιο δυνατά από τις λέξεις"

Ράπερ, χορευτές, μεταφραστές της νοηματικής και δεκάδες λαχανί μπαλόνια. Ολα αυτά περιελάμβανε τo “See the music”, μια γιορτή αφιερωμένη στους κωφούς ανθρώπους και στο πώς μπορούν να απολαύσουν τη μουσική. Πέρα από αυτό, όμως, ήταν και ένα πάρτι για όλους.Το δελτίο Τύπου έγραφε πως οι πόρτες ανοίγουν στις 8:30 μμ. και φτάσαμε λίγο μετά τις 9:00. Κόσμος έξω από την είσοδο του Μουσείου, κόσμος και στο εσωτερικό αίθριο.

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. για την προσβασιμότητα των δημοσίων χώρων & κτιρίων

Ο κ. Ράλλης Τσιουλάκης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΕΣΑμεΑ, μίλησε στην ημερίδα που διοργάνωσε το ΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας με θέμα «Προσβασιμότητα δημοσίων χώρων και κτιρίων: από τη θεωρία στην πράξη», που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Ιουνίου, στο Συνεδριακό Κέντρο της ΗΕLEXPO A.E. «Ιωάννης Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη. Μεταξύ άλλων, στόχοι της ημερίδας ήταν ο προσδιορισμός του ρόλου της Δημόσιας Διοίκησης στην προώθηση της προσβασιμότητας των δημόσιων χώρων και του «Σχεδιασμού για Όλους», η εξέταση της επάρκειας των υφιστάμενων διαδικασιών εποπτείας και ελέγχου των μελετών και των κατασκευών δημοσίων έργων ως προς την εφαρμογή των προδιαγραφών προσβασιμότητας και του σχετικού νομοθετικού πλαισίου, η εξέταση της δυνατότητας συγκρότησης ενός τεχνικού δικτύου προσβασιμότητας με μέλη μηχανικούς της Δημόσιας Διοίκησης, τα οποία ασχολούνται με θέματα προσβασιμότητας κλπ.

Έκτη Αίσθηση, εκπομπή Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Δελτίο Τύπου από την ALFAPRODUCTIONS
Γεια σας!
Η εκπομπή αυτής της Παρασκευής, ξεκινάει με αθλητισμό, θα σας παρουσιάσουμε το 2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τοξοβολίας που έγινε στο Πολύκαστρο Κιλκίς. Η Έκτη Αίσθηση ήταν παρούσα σε αυτούς τους αγώνες. 

Ημερίδα από το έργο Μάθηση 2.0

Την Τετάρτη 29/06/2011 και ώρες 09:30 – 17:30, στο Συνεδριακό Κέντρο «Δαΐς» θα πραγματοποιηθεί ημερίδα από το έργο “Μάθηση 2.0 – Ενημέρωση για την αξιοποίηση Διαδικτυακών Εργαλείων και Κοινοτήτων στον τομέα της Εκπαίδευσης και της Δια Βίου Μάθησης”.

Θέσεις Επιστημονικών - Εργαστηριακών Συνεργατών και Ειδικών Συνεργατών, Διερμηνέων Νοηματικής Γλώσσας στο τμήμα Βιβλιοθηκονομίας

Το Συμβούλιο του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης στην υπ΄ αριθμ. 12/17-06-2011 Συνεδρίαση του και μετά την υπ΄ αριθμ. 12/26-05-2011, απόφαση του Συμβουλίου του Τμήματος Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης προκειμένου να προβεί στην κάλυψη διδακτικών αναγκών του Τμήματος
Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Σ Σ Ε Ι
Θέσεις Επιστημονικών - Εργαστηριακών Συνεργατών και Ειδικών Συνεργατών, Διερμηνέων Νοηματικής Γλώσσας για πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ή ανάθεση διδακτικού έργου με ωριαία αντιμισθία, για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012, ως εξής: