Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Παιδιά εργάτες σε φυτείες καπνού

Η πώληση καπνού/ τσιγάρων σε ανήλικους είναι παράνομη. Το να εργάζονται τα παιδιά σε φυτείες καπνού, ωστόσο, είναι νόμιμο. Σύμφωνα με μια εκτεταμένη αναφορά του οργανισμού Human Rights Watch για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα παιδιά που δουλεύουν σε φυτείες καπνού υποφέρουν από ασθένειες και τραυματισμούς σε ανησυχητικά υψηλά ποσοστά. 

Πρόσωπο: Ειρήνη Πλαγγέτη

Η Ειρήνη Πλαγγέτη, μόλις είχε τελειώσει την Δ΄ Δημοτικού όταν ένας ιός αγνώστου αιτιολογίας, εντελώς ξαφνικά της δημιούργησε αλλοιώσεις στο νωτιαίο μυελό και μέσα σε ελάχιστες ώρες την άφησε ανάπηρη. Και έκλαψε, και θύμωσε και κλείστηκε στο σπίτι μέχρι που αποφάσισε ότι θέλει να ζήσει και βγήκε να αντιμετωπίσει τον κόσμο!

Θερινά Σχολεία για Έλληνες μαθητές, μαθητές ευρωπαϊκών σχολείων και μαθητές σχολείων Αμερικής, Αυστραλίας και Ασίας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
Δευτέρα 30 Ιουνίου στις 12:00
Πρόγραμμα: «ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ: Οι δρόμοι της γνώσης και των καινοτόμων ιδεών»
Έργο/ Δράση: «Θερινά Σχολεία για Έλληνες μαθητές, μαθητές ευρωπαϊκών σχολείων και μαθητές σχολείων Αμερικής, Αυστραλίας και Ασίας»

Νεοζηλανδός μαθητής κερδίζει το δικαίωμα να έχει μακριά μαλλιά στο σχολείο του

Ένας 16χρονος μαθητής στη Νέα Ζηλανδία διεκδίκησε δικαστικά -και τελικά κατάφερε να κερδίσει- το δικαίωμα του να έχει μακριά μαλλιά στο σχολείο του. 

Ο Λούκαν Μπάτισον, άριστος και επιμελής μαθητής που δεν απασχόλησε ποτέ με την (κακή) συμπεριφορά του, προσέφυγε στο δικαστήριο εναντίον της διοίκησης του σχολείου του Αγίου Ιωάννη στο Ουέλινγκτον. Κι αυτό διότι ο κανονισμός στο συγκεκριμένο καθολικό σχολείο είναι ξεκάθαρος: οι μαθητές πρέπει να έχουν κοντά μαλλιά και οι μπούκλες να μην καλύπτουν τα μάτια τους, σε διαφορετική περίπτωση έρχεται η αποβολή δια χειρός του λυκειάρχη Πολ Μελόι.

Trafficking ανηλίκων γύρω από τα στάδια του Μουντιάλ

Πίσω από τα φώτα της μεγαλύτερης γιορτής του ποδοσφαίρου κρύβεται μια άλλη Βραζιλία αυτή των ανήλικων παιδιών που εκδίδονται στους σκοτεινούς δρόμους της Βραζιλίας.

Τα μικρά παιδιά της Βραζιλίας ακόμα και στην τρυφερή ηλικία των δέκα χρόνων εξωθούνται στην πορνεία από αδίστακτους προαγωγούς, που τα εκδίδουν σε εκατοντάδες χιλιάδες ποδοσφαιρόφιλους, που κατακλύζουν την χώρα ενόψει του Μουντιάλ. Μια αποκαλυπτική έρευνα που σοκάρει.

Προκήρυξη πρόσληψης διευθυντών στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας

Η Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ.) καλεί εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με τετραετή τουλάχιστον εκπαιδευτική υπηρεσία, η οποία θα αποδεικνύεται από αντίστοιχο αναλυτικό πιστοποιητικό υπηρεσιακής κατάστασης, να υποβάλλουν αίτηση για την πλήρωση την πλήρωση με επιλογή 63 θέσεων Διευθυντών στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, για το σχολικό έτος 2014-2015