Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Συνέντευξη: Νίκος Βουλγαρόπουλος "Υποκείμενο στην πόλη είναι ο άνθρωπος"

Πρόκειται για το πρώτο project της ομάδας aCITYa, ένα ντοκιμαντέρ για την προσβασιμότητα στην Αθήνα (παράνομα-αντικοινωνικά παρκαρίσματα, καταλήψεις πεζοδρομίων και πεζόδρομων από οχήματα, τραπεζοκαθίσματα και κάθε είδους εμπόδια, υποδομές για την απρόσκοπτη πρόσβαση των ανθρώπων με αναπηρία, κ.λπ.).

Τότε είχαν τα βινύλια, τώρα έχουν το facebook

Οι οµοιότητες λίγες. Οι διαφορές µεγαλώνουν το κενό. Τέσσερις µητέρες και τα παιδιά τους µιλούν στα «ΝΕΑ» για το... χάσµα τους

Σεμινάρια εκπαίδευσης στις πρώτες βοήθειες και στη ναυαγοσωστική

Το Σώμα Εθελοντών Μεταμόρφωσης, σε συνεργασία με το Σώμα Σαμαρειτών του Ε.Ε.Σ. του τμήματος Αθηνών, διοργανώνει σεμινάρια εκπαίδευσης στις πρώτες βοήθειες και στη ναυαγοσωστική.

«Στη ζωή τού γιου μου υπάρχει πλέον μόνο ο Σύνδεσμος »

Παιδιά «κλειστά» ή κοινωνικά, παιδιά που τα έχουν όλα ή τίποτα, φοράνε το χρώμα της αγαπημένης τους ομάδας και μπουκάρουν με φθηνό εισιτήριο στην καυτή θύρα των οπαδών. Οι γονείς τους, αόρατοι ή ασφυκτικά παρόντες, θα μάθουν τα νέα τους από την τηλεόραση: «Επεισόδια ξέσπασαν όταν οπαδοί...».

Κύπρος: Πράσινα σχολεία ή μήπως γκρίζα;

Κάθε πρωί στέλνουμε τα παιδιά μας στο σχολείο να μάθουν, να εξερευνήσουν, να φανταστούν, να «εγγραμματιστούν περιβαλλοντικά», όπως προβλέπει και ο κατά τα άλλα φιλόδοξος σχεδιασμός για τα «πράσινα σχολεία». Αλλά τα στέλνουμε σε κτίρια που μοιάζουν με φυλακές ή όπως σωστά το έθεσε ένας κοινωνιολόγος, σε «χώρους στάθμευσης παιδιών».

Εκστρατεία για τις θέσεις AMEA στο TEI Καστοριάς


 
Εκστρατεία του teikastoria.blogspot.com. Για τις ειδικές θέσεις στάθμευσης AMEA στον χώρο του TEI Καστοριάς .

Η τελετή απονομής των μαθητικών βραβείων

Η Ελληνική Μαθητική Εταιρεία βράβευσε σήμερα δεκάδες μαθητές που διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς που διενεργεί κάθε χρόνο. Οι πρώτοι εξ΄ αυτών εκπροσωπούν τη χώρα τόσο στη Βαλκανιάδα Μαθηματικών όσο και στην Ολυμπιάδα.

Επιλέχτηκε η νέα Ομάδα Εφήβων Συμβούλων του Συνηγόρου του Παιδιού

Ολοκληρώθηκαν από το Συνήγορο του Παιδιού οι διαδικασίες επιλογής των 21 εφήβων, που θα απαρτίζουν τη νέα Ομάδα Εφήβων Συμβούλων του, για τη διετία 2011-2012.

Πρόκειται για παιδιά γεννημένα από το 1994 έως το 1997, που προέρχονται από διάφορες περιοχές της χώρας, τα οποία θα μεταφέρουν τις απόψεις των συμμαθητών και φίλων τους προς την ανεξάρτητη αρχή για θέματα προάσπισης και προαγωγής των δικαιωμάτων του εφήβου.