Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

4 πιθανοί λόγοι που εξηγούν γιατί το παιδί σας δεν ακολουθεί οδηγίες.

Η δυσκολία του παιδιού να ακολουθεί οδηγίες και να κάνει αυτό που του λέτε μπορεί να είναι ένδειξη κάποιας δυσκολίας στη μάθηση ή στην προσοχή. Δείτε μερικούς πιθανούς λόγους που μπορεί να κρύβονται κάτω από αυτή την αδυναμία:

Εκπαιδευτικό υλικό για τους Τρεις Ιεράρχες

Οι Τρεις Ιεράρχες, οι μέγιστοι φωστήρες του πνεύματος, πρότυπο παιδείας για τα παιδιά μας.
Κατεβάστε το δωρεάν ebook με πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό (κείμενα, εικόνες, δραστηριότητες) πατώντας εδώ.

Η έμμηνος ρύση έρχεται νωρίτερα στα κορίτσια που πίνουν αναψυκτικά με ζάχαρη.

Σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, η περίοδος (εμμηνόρροια), εμφανίζεται νωρίτερα στα κορίτσια, τα οποία πίνουν συχνά αναψυκτικά και άλλα ποτά, που περιέχουν ζάχαρη

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Κάριν Μίχελς, αναπληρώτρια καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Human Reproduction" (Ανθρώπινη Αναπαραγωγή), μελέτησαν 5.583 κορίτσια ηλικίας εννέα έως 14 ετών.

Μάνα, στείλε μου emojis για να τα βρούμε!


Οι εξελίξεις στην τεχνολογία τρέχουν και οι τρόποι επικοινωνίας αλλάζουν, τροποποιούνται και αποκτούν συνεχώς καινούριες μορφές. Τα χειρόγραφα γράμματα που κάποτε στέλνονταν με περιστέρι ή τοποθετούνταν σε ένα μπουκάλι και ρίχνονταν στη θάλασσα με βάρκα την ελπίδα, αντικαταστήθηκαν από τα sms, και αυτά με τη σειρά τους εκθρονίστηκαν από τα mms.

Το γοβάκι και το μήλο... έλα να σε κάνω φίλο! Ένα εργαστήριο για ακούοντα και βαρήκοα / κωφά παιδιά

Στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών: Τις Κυριακές 1, 8, 15 Φεβρουαρίου, 1, 8, 15, 29 Μαρτίου και 5 Απριλίου 2015  -- 16:30-18:30

Σε αυτό το εργαστήριο, η ατμόσφαιρα είναι παραμυθένια! Με αφορμή γνωστά αντικείμενα και σύμβολα παραμυθιών που έχουμε όλοι αγαπήσει, ακούοντα και βαρήκοα/κωφά παιδιά συναντιούνται στη Στέγη, με στόχο να παίξουν, να επικοινωνήσουν, να αναπτύξουν τις εκφραστικές τους δυνατότητες και, βέβαια, να διασκεδάσουν! 

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικών

Δεξιότητες Ζωής με τη χρήση νέων τεχνολογιών
Πάρτε μέρος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό για Εκπαιδευτικούς: Προωθήστε τη δουλειά σας και κερδίστε προϊόντα τελευταίας τεχνολογίας!

Στo πλαίσιο του εκπαιδευτικού μας προγράμματος Life Skills, διοργανώνουμε για πρώτη φορά τον πανελλήνιο διαγωνισμό για εκπαιδευτικούς με θέμα την ανάπτυξη δεξιοτήτων ζωής των μαθητών με την χρήση νέων τεχνολογιών. Η δράση υποστηρίζεται μέσω του Προγράμματος Συνεργάτες στη Μάθηση της Microsoft Ελλάς.

Ψάχνεις όνομα για το παιδί σου; Υπάρχει εταιρεία και για αυτό!

Στην Ελλάδα, το έχουμε εύκολο. Τα παιδιά παίρνουν το όνομα της γιαγιάς ή του παππού και το θέμα είναι ποιανού παππού πρώτα. Ο κλασικός ελληνικός οικογενειακός καυγάς.

Στον υπόλοιπο κόσμο όμως που δεν έχουν αυτό το θέμα, έχουν άλλο. Πώς θα το πούμε το παιδί; Εδώ λοιπόν μπαίνει η εταιρεία Erfolgswelle. Η επιχείρηση με έδρα την Ελβετία υποστηρίζει πως μπορεί να σας προμηθεύσει με ένα όνομα για το παιδί σας, ένα όνομα που δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ πριν.

Πρόσωπο: Σωτήρης Σακελλαρίου

Ο Σωτήρης Σακελλαρίου είναι 38 χρονών και πάσχει από αχονδροπλασία, παλαιότερα γνωστή ως νανισμός. Είναι μία σπάνια κληρονομική κατάσταση, κατά την οποία ο κορμός και το κεφάλι αναπτύσσονται φυσιολογικά αλλά όχι τα άκρα. Οι χόνδροι δεν σχηματίζονται σωστά, με αποτέλεσμα να δυσκολεύει η κίνηση και η άρθρωση. Το ύψος του Σωτήρη δεν ξεπερνάει το 1,30 μ., έχει ελάχιστη κάμψη στο κορμί του, το σώμα του είναι μονοκόμματο και δεν μπορεί να καθίσει. Επίσης δεν μπορεί να περπατήσει χωρίς την υποστήριξη περιπατητήρα.
Διαβάστε την ιστορία του στο Γκρέκα, από όπου προέρχεται και το παραπάνω απόσπασμα.