Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Σινεμά ευαισθησίας

Την κοινωνική ευαισθησία του δείχνει για άλλη μία χρονιά μέσα από τις επιλογές του το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης - Εικόνες του 21ου αιώνα. Στο πλαίσιο της φετινής 13ης διοργάνωσης, που θα πραγματοποιηθεί από τις 11 ώς τις 20 Μαρτίου, στο «Ολύμπιον», θα φιλοξενηθεί μεταξύ άλλων πρόγραμμα ταινιών με θεματικό άξονα τους ανθρώπους με νοητική υστέρηση, με αφετηρία τη φετινή διοργάνωση των αγώνων Special Olympics στην Αθήνα. Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου αιώνα πραγματοποιείται κάθε Μάρτιο στη Θεσσαλονίκη από το 1999.

Μεγαλώνοντας παιδιά που νοιάζονται για το περιβάλλον

Το περιβαλλοντικό αποτύπωμα ενός νοικοκυριού ισούται με το άθροισμα των αποτυπωμάτων όλων των μελών του. Πώς μπορεί να μειωθεί; Με τη μετάβαση ολόκληρης της οικογένειας σε έναν πιο «πράσινο» τρόπο ζωής, κάτι που μπορεί να γίνει με τρόπο ανώδυνο, για γονείς και παιδιά.

Συνέντευξη: Αννα Διαμαντοπούλου

Η λύση στο πανεπιστημιακό άσυλο και τη διαχείρισή του θα δοθεί μέσα από τη συνολική αλλαγή του μοντέλου λειτουργίας των ΑΕΙ, λέει στη συνέντευξή της στα «ΝΕΑ» η υπουργός Παιδείας, ∆ιά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Αννα ∆ιαμαντοπούλου λίγα 24ωρα μετά τα γεγονότα με τους μετανάστες στη Νομική 

Έκθεση Δημόσιας Διαβούλευσης για την Εθνική Στρατηγική για την Ανώτατη Εκπαίδευση

Στις 29 Νοεμβρίου 2010, το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων έδωσε σε δημόσια διαβούλευση ένα κείμενο σχετικό με την Εθνική Στρατηγική για την Ανώτατη Εκπαίδευση. Κατά τη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης, η οποία έληξε στις 14 Ιανουαρίου 2011, κατατέθηκαν απόψεις και προτάσεις (359 σχόλια). 

Δωρεάν φροντιστήριο σε μαθητές

«Υπερασπίσου το παιδί γιατί, αν γλιτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα». Με αυτό το «σύνθημα» εκατοντάδες καθηγητές εν ενεργεία αλλά και συνταξιούχοι αποφάσισαν να στηρίξουν τους μαθητές της Γ' Λυκείου, οι οποίοι προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές εξετάσεις -αλλά δεν έχουν χρήματα για να πληρώσουν φροντιστήρια- με την προσφορά δωρεάν μαθημάτων.

Δωρεάν παράσταση «Μυστήριον Ξένον» στην Θεσσαλονίκη

Δωρεάν παράσταση «Μυστήριον Ξένον»: Μια Δραματοποιημένη αφήγηση για παιδιά και μεγάλους, απόψε 31 Ιανουαρίου 2011 στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Εγνατία, 154, Θεσσαλονίκη), στις 9 το βράδυ.