Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Οι περιοχές του προγράμματος Φρούτα στα Σχολεία 2012-13

Τον καθορισμό περιοχών υλοποίησης του σχεδίου προώθησης της κατανάλωσης φρούτων στα σχολεία το σχολικό έτος 2012−2013 ορίζει η απόφαση αριθμ. 2969/80478 του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Πτυχιακή: Υποστήριξη μαθητών με δυσκολίες μάθησης στο πλαίσιο του μαθήματος της Οικιακής Οικονομίας

Τα σχολεία στην σημερινή εποχή καλούνται να μορφώσουν και να διαπαιδαγωγήσουν ένα διαφοροποιημένο μαθητικό πληθυσμό. Αυτό συμβαίνει γιατί πλέον σε μία σχολική τάξη περιλαμβάνονται μαθητές με διαφορετικές ανάγκες και απαιτήσεις. Μαθητές με μαθησιακές και συναισθηματικές δυσκολίες, με προβλήματα συμπεριφοράς, με διάσπαση προσοχής, με δυσλεξία και με άλλες παιδαγωγικές ανάγκες, αποτελούν ένα δύσκολο σύνολο για τους εκπαιδευτικούς.

Πόσες θερμίδες χρειάζεται το παιδί σας;

Οι θερμιδικές ανάγκες των παιδιών αλλάζουν όσο αυτά μεγαλώνουν. Οι παρακάτω Ενδεικτικές Τιμές Πρόσληψης Θερμίδων βασίζονται στις ανάγκες των παιδιών (π.χ. στα επίπεδα δραστηριοποίησής τους) και δίνουν μία ιδέα ως προς τις θερμιδικές απαιτήσεις σε κάθε ηλικία.

Ινδία: Από φτωχές οικογένειες το 25% των μαθητών ιδιωτικών σχολείων

Όπως τα περισσότερα επτάχρονα παιδιά, ο Ινδός Πανκάτζ Ντιστ «κάνει ντροπές» όταν είναι να μιλήσει σε αγνώστους. Όμως, όπως λένε οι γονείς του, από τότε που μετεγράφη σε ιδιωτικό σχολείο είναι αρκετά πιο ομιλητικός με τους μεγάλους, έχει κάνει πολλούς νέους φίλους μεταξύ των συμμαθητών του και - για πρώτη φορά - λέει πως του αρέσει το σχολείο.

Εκστρατεία δωρεάν παιδικού εμβολιασμού για παιδιά ανασφάλιστων και ανέργων

Εκστρατεία παιδικού εμβολιασμού για παιδιά ανασφάλιστων ή ανέργων γονέων καθώς και για παιδιά που ζουν στην Ελλάδα χωρίς καμία ιατρική παρακολούθηση, αρχίζει σήμερα το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Φιλανθρωπικού Οργανισμού "Αποστολή" της Αρχιεπισκοπής.

H επανάσταση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ξεκίνησε


Το παιδί μου δεν τρώει φρούτα και λαχανικά, τι να κάνω;

της Κατερίνας Σουλίδου, Διαιτολόγου-Διατροφολόγου

Το καλοκαίρι είναι μια από τις πιο πλούσιες εποχές σε φρούτα και λαχανικά. Το αιώνιο πρόβλημα των μαμάδων είναι ότι: «το παιδί μου θέλει να τρώει μόνο μακαρόνια, πατάτες και γλυκά! Πως θα το κάνω να τρώει καθημερινά φρούτα και λαχανικά;»