Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

Ξαναταξιδεύουμε με τη "Γραμμή 28"

Γνωρίστε τον Αμαντέο, τον πιο γλυκό, τρυφερό και ρομαντικό οδηγό λεωφορείου που έχει βάλει στόχο της ζωής του να βοηθήσει όλους τους ντροπαλούς ερωτευμένους να κάνουν την πρώτη κίνηση και να βρουν την πραγματική αγάπη!

Ένας γλυκύτατος πρωταγωνιστής με ευγενική καρδιά σε ένα τρυφερό βιβλίο που παρουσιάζει μέσα από το απλό του κείμενο και την καταπληκτική του εικονογράφηση τη ζωή που θα θέλαμε – ή θα έπρεπε- να έχουμε. Μια ζωή που εξελίσσεται με αργούς ρυθμούς σε ένα υπέροχο αστικό περιβάλλον (στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας), όπου συμβιώνουν αρμονικά άνθρωποι και ζώα, ο κόσμος διαβάζει βιβλία και εφημερίδες στη διαδρομή με το λεωφορείο, οι δρόμοι είναι πεντακάθαροι, οι τοίχοι των σπιτιών φρεσκοβαμμένοι, χωρίς γκράφιτι και οι άνθρωποι κυκλοφορούν χαμογελαστοί και ήρεμοι, απολαμβάνοντας την καθημερινότητα χωρίς κινητά τηλέφωνα και επαγγελματικές εντάσεις.

Το κόλπο για να τρώνε τα παιδιά περισσότερα λαχανικά

Οι περισσότεροι γονείς μικρών παιδιών δυσκολεύονται να προσθέσουν στην διατροφή τους λαχανικά. Έχουν διατυπωθεί κατά καιρούς διάφορες θεωρίες και μέθοδοι για να τρώνε τα μικρά παιδιά όσο το δυνατόν περισσότερα λαχανικά. Ερευνητές του Πολιτειακού Πανεπιστημίου Penn στις ΗΠΑ είχαν μια ιδέα για την επίλυση αυτού του προβλήματος και αποφάσισαν να την θέσουν σε εφαρμογή.

Προβολή: Η μετακίνηση με σκύλο οδηγό


Νικήτρια Παγκόσμιου Διαγωνισμού Λογοτεχνίας μια 13χρονη μαθήτρια από το Ηράκλειο

Είναι 13 ετών, μόλις ολοκλήρωσε την A' Γυμνασίου, αγαπάει τα ιστορικά βιβλία και απολαμβάνει να διαβάζει Βιζυηνό και Καβάφη. Η Μαρίτα Δατσέρη από το 5ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, είναι το κορίτσι που έλαβε το πρώτο βραβείο μεταξύ συμμετεχόντων της ηλικίας της, στον 17ο Παγκόσμιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό, τον οποίο προκήρυξε η Ένωση Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Μαρίτα Δατσέρη μοιράστηκε την εμπειρία που έζησε εν μέσω καραντίνας, εξηγώντας πώς η γνώση και το γράψιμο κατάφεραν να την κάνουν να νιώσει ελεύθερη, ακόμη και με την εφαρμογή των αυστηρών περιοριστικών μέτρων.

Σχολεία-ΚΕΣΥ: Συμμετοχή σε έρευνα για τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ

Μελέτη καταγραφής και διερεύνησης της επαγγελματικής εξουθένωσης, του στρες, του άγχους, της κατάθλιψης και της επαγγελματικής ικανοποίησης των μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ στη διάρκεια της πανδημίας

Το Ινστιτούτο Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης (Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.),πραγματοποιεί μελέτη καταγραφής και διερεύνησης της επαγγελματικής εξουθένωσης, του στρες, του άγχους, της κατάθλιψης και της επαγγελματικής ικανοποίησης των μελών του Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π.) και Εκπαιδευτικών, που εργάζονται στην ΕΙΔΙΚΗ (Σ.Μ.Ε.Α.Ε. όλων των βαθμίδων) και στην ΓΕΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ καθώς και στα ΚΕΣΥ, την περίοδο της πανδημίας.

Λάρνακα: Νέο ρατσιστικό επεισόδιο από τον ίδιο Διευθυντή με μαθήτρια από Κένυα με «πλεξούδες»

Άλλο ένα ρατσιστικό περιστατικό με πρωταγωνιστή τον διευθυντή Γυμνασίου στη Λάρνακα για τον οποίο γράφαμε πριν μερικές μέρες όπου είχε πει σε μαθητή οτι θα “μαύριζε την φωτογραφία”

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας για το περιστατικό, ο Διευθυντής κάλεσε μαθήτρια η οποία κατάγεται απο την Κένυα στο γραφείο του και της γνωστοποίησε ότι δεν μπορεί να παραλάβει το απολυτήριο της στην τελετή αποφοίτησης μαζί με τα άλλα παιδιά του σχολείου αλλά στο γραφείο του κάποια άλλη στιγμή.

Fat Shaming Kids. Ντροπιάζοντας τα παιδιά για το σώμα τους.

«Την πρώτη φορά που θυμάμαι κάποιος να σχολιάζει την εικόνα του σώματός μου, ήμουν μόλις 5 ετών. Για κάποιον λόγο, θεωρείται ακόμα αποδεκτό στην κοινωνία μας να σχολιάζουμε το βάρος, την εικόνα, τις διατροφικές συνήθειες των άλλων, και ειδικά των παιδιών. Τώρα, που είμαι ενήλικη, ακόμα νιώθω ντροπή σε πολλές περιστάσεις. Όταν πηγαίνω σε μία κοινωνική εκδήλωση, φοβάμαι ότι θα με κοροϊδέψουν, ντρέπομαι να φάω όταν βρίσκομαι έξω με παρέα, γιατί σκέφτομαι ότι θα με σχολιάσουν ή ότι κάποιος καλοθελητής συγγενής θα μου πει πάλι ότι, αν και είμαι όμορφη, καλό θα ήταν να προσέξω τη διατροφή μου. Ένας αγώνας χωρίς τέλος, μία απειλή που μέσω της ψυχοθεραπείας αντιλαμβάνομαι μέρα με τη μέρα ότι όχι απλώς δεν με έχει βοηθήσει, αλλά έχει συντελέσει στο να έχω μία διαταραγμένη σχέση με το φαγητό αλλά κυρίως, μία σχέση μίσους με το σώμα μου». (Ελένη, 36 ετών)

Στον ψυχολόγο ολοταχώς

Ταλιμπάν, προσφυγιά και μπάλα: Η απίθανη ιστορία της Νάντια Ναντίμ

Η ιστορία της μπορεί κάλλιστα να γίνει μία ταινία που θα προσελκύσει το κοινό και ταυτόχρονα θα περάσει δυνατά μηνύματα, όπως το τι μπορεί να κάνει ο άνθρωπος που έχει θέληση και αποφασιστικότητα να κυνηγήσει το όνειρο του.

Η Νάντια Ναντίμ μπορεί να είναι γνωστή σε πολλούς, καθώς είναι ένα από τα μεγάλα αστέρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, μπορεί κάποιοι, πάλι να μην την γνωρίζουν. Πρόσφατα, με την φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν κατέκτησε τον τίτλο στο γαλλικό πρωτάθλημα, ενώ ούσα επαγγελματίας έχει σκοράρει περί τα 200 γκολ, ενώ είναι διεθνής με την εθνική Δανίας 98 φορές.

Θεσσαλονίκη: Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής και Καινοτομίας- 2.000 παιδιά αλλάζουν τον κόσμο

Το μήνυμα πως «η ρομποτική και το STEM μπορούν ν’ αλλάξουν τον κόσμο», έστειλαν περίπου 2.000 παιδιά από κάθε γωνιά του πλανήτη που πήραν μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής και Καινοτομίας «FIRST® LEGO® League Virtual Open International» που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την Eduact, από 24-27 Ιουνίου.

Το πορτρέτο της Λόρα, μιας δυναμικής λεσβίας με αναπηρία, που μπορεί να ζει με αξιοπρέπεια

Αρρενωπή, λεσβία, με τατουάζ και μια πράσινη μοϊκάνα στο κεφάλι της, αχώριστη με το αναπηρικό της αμαξιδιο, η Λόρα αλώνιζει το Κάμντεν του Λονδίνου με παρέες λεσβιών. Διαγνωσμένη από τα 19 της με πολλαπλή σκλήρυνση, ζει τη ζωή της με τρόπο που πολλοί άνθρωποι θα ζήλευαν, κι ας έχουν τα πόδια τους και την κινητικότητα τους. Τι είναι όμως αυτό που της επιτρέπει να έχει μια τέτοια ποιότητα ζωής;

Ευρωπαϊκό Τένις Κωφών: Χάλκινο η Καλογεροπούλου!

Ολοκληρώθηκε στις 26 Ιουνίου 2021 το 14ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αντισφαίρισης Κωφών που πραγματοποιήθηκε στην Χερσόνησο Κρήτης και στο Lyttos Beach Tennis Academy με μεγάλη επιτυχία για την αθλήτρια της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών Βασιλικής Καλογεροπούλου.

Η Βασιλική με περίσσια θέληση και δύναμη έκανε την εμφάνισή της σ’ αυτό το πρωτάθλημα ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλί του βάθρου και κερδίζοντας το χάλκινο μετάλλιο.

Το τοπίο αλλάζει στην επαγγελματική εκπαίδευση

Η εκπαιδευτική πολιτική οφείλει να προσανατολίζει κατάλληλα το εκπαιδευτικό σύστημα ώστε να ανταποκρίνεται στον πραγματικό του ρόλο, που είναι κατεξοχήν επενδυτικός για τα άτομα που προορίζονται να στελεχώσουν την οικονομία ενός τόπου.

H επένδυση στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (ΕΕΚ) σε όλο τον κόσμο έχει καίρια σημασία για την αύξηση της παραγωγικότητας, την οικονομική ανάπτυξη και την καταπολέμηση της ανεργίας. Στην Ευρώπη δε, σε ό,τι αφορά τα εκπαιδευτικά συστήματα, βρίσκεται διαρκώς στην κορυφή του ενδιαφέροντος και αποτελεί βασική προτεραιότητα. Ο λόγος είναι προφανής· τα συστήματα επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης θεωρούνται και είναι άμεσα συνδεδεμένα με την αποδοτικότητα των οικονομικών συστημάτων.

Δικαίωση μαζορέτας για σχόλια στο Διαδίκτυο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ δικαίωσε χθες μαθήτρια που είχε αποβληθεί από σχολική ομάδα επειδή είχε εκφραστεί με υβριστικούς χαρακτηρισμούς για την ομάδα και το σχολείο της στο Διαδίκτυο. Το δικαστήριο ψήφισε με πλειοψηφία οκτώ έναντι ενός υπέρ της Μπράντι Λέβι από την Πενσιλβάνια, υποστηρίζοντας την ελευθερία του λόγου.