Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

7 στρατηγικές για την προώθηση της αποδοχής και της ένταξης του αυτισμού στην τάξη

πηγή
Η δημιουργία φιλόξενων και χωρίς αποκλεισμούς αιθουσών διδασκαλίας για όλους τους μαθητές είναι πρωταρχικής σημασίας για την κάλυψη των αναγκών όλων των μαθητών. Ως εκπαιδευτικοί, υπάρχουν πάντα ευκαιρίες να εμβαθύνετε στο πώς να διευκολύνετε την αποδοχή στην τάξη. Συνεχίστε να διαβάζετε, για να μάθετε στρατηγικές που μπορείτε να εφαρμόσετε ώστε να προωθήσετε την αποδοχή και την ένταξη των Αυτιστικών μαθητών σας.

Πώς να προωθήσετε την αποδοχή και την ένταξη του αυτισμού στην τάξη

Μελέτη: Αυξάνουν τα βιντεοπαιχνίδια τις επιδόσεις των παιδιών σε τεστ γνωστικών δεξιοτήτων;

Τα παιδιά που παίζουν βιντεοπαιγνίδια για τουλάχιστον τρεις ώρες την ημέρα εμφανίζουν καλύτερες επιδόσεις στα τεστ γνωστικών δεξιοτήτων που αφορούν τη μνήμη και τον έλεγχο των ορμών τους, σε σχέση με τους συνομηλίκους τους που δεν έχουν παίξει ποτέ τέτοια ηλεκτρονικά παιχνίδια, όπως δείχνει μία νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη.

Περιβαλλοντικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα: Αργυροπελεκάνοι, οι αρχαίοι κάτοικοι των υγροτόπων

Ο Αργυροπελεκάνος μέχρι το 2017 ήταν παγκοσμίως απειλούμενο είδος στην κατηγορία «Τρωτό», δηλαδή διέτρεχε υψηλό κίνδυνο εξαφάνισης. Μετά από ανταπόκριση στα μέτρα προστασίας που πραγματοποιούνται από φορείς και οργανώσεις, ο Αργυροπελεκάνος σε παγκόσμιο επίπεδο είναι πλέον είδος «Σχεδόν Απειλούμενο».

Το εθνικό σχέδιο για την παιδική προστασία κατά της κακοποίησης

Τα ελλείμματα και οι δυσλειτουργίες του συστήματος παιδικής προστασίας στην Ελλάδα αναδείχθηκαν με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση του Κολωνού. Το θέμα είχε απασχολήσει έντονα την κυβέρνηση σε υψηλότατο επίπεδο, ήδη πριν από το πολύκροτο έγκλημα με θύμα τη 12χρονη. Προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα κενά, υπό τον συντονισμό του υπουργού Επικρατείας Ακη Σκέρτσου, καταρτίστηκε ένα Εθνικό Σχέδιο Δράσης (ΕΣΔ) για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση, που προβλέπει παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα της διοίκησης: κοινωνικές υπηρεσίες, εκπαίδευση, δικαιοσύνη, αστυνομία, υγεία.

ΕΛΣΤΑΤ: Αδειάζουν κάθε χρόνο τα θρανία στα δημοτικά σχολεία - Τα στοιχεία στην Κ. Μακεδονία

Το μαθητικό δυναμικό ειδικά στα δημοτικά σχολεία είναι ένας τομέας στον οποίο αποτυπώνεται το διαχρονικό δημογραφικό πρόβλημα λόγω της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Συγκεκριμένα από το 2010 έως το 2021 ο αριθμός των εγγεγραμμένων μαθητών σε δημοτικά σχολεία έχει μειωθεί σημαντικά παρά την αύξηση που καταγράφθηκε την τριετία 2015 έως 2017.

ΕΟΑΚ: 4ο Αθλητικό Φεστιβάλ Κωφών 2022 στο ΟΑΚΑ

Μετά την πανδημία και τη λήξη των έκτακτων υγειονομικών μέτρων επιστρέφει και το 4ο Αθλητικό Φεστιβάλ Κωφών 2022 (εξ αναβολής των διοργανώσεων 2020 και 2021), που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακoύ Αθλητικού Κέντρου Αθηνών «Σπύρος Λούης» (Ο.Α.Κ.Α.), από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 4 Νοεμβρίου 2022, από τις 9 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι.

Δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ιδρύματος Ωνάση: “Το podcast ως εκπαιδευτικό εργαλείο”

Πώς μπορεί ένα podcast να γίνει εργαλείο στα χέρια του εκπαιδευτικού μέσα στην τάξη;

Με αφορμή τη σειρά podcast “Live from Mount Olympus ”, η οποία ήταν υποψήφια στα Webby Awards, τα Όσκαρ του παγκόσμιου ίντερνετ, το Ίδρυμα Ωνάση φέρνει την εκπαιδευτική κοινότητα σε επαφή με το ψηφιακό μέσο του podcast ως έναν σύγχρονο τρόπο παρουσίασης μιας θεματολογίας και προτείνει δημιουργικούς τρόπους αξιοποίησής του μέσα στη σχολική τάξη.

Μαθητικός διαγωνισμός για την κλιματική αλλαγή από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

Τον 26ο μαθητικό διαγωνισμό με θέμα «Το αύριο είναι τώρα! Κλιματική κρίση και αναγκαστικός εκτοπισμός!» προκήρυξε ο Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Όπως επισημαίνεται, σε παγκόσμιο επίπεδο, περίπου το 80% των προσφύγων προέρχεται από χώρες που πλήττονται περισσότερο από την κλιματική αλλαγή.

Αλέξανδρος Ταξιλδάρης: Αρχηγός της Αποστολής των Παραολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024

Έπειτα από την 7η συνεδρίαση της Ολομέλειας της ΕΠΕ αποφασίστηκε αρχηγός της ελληνικής αποστολής στους Παραολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024 να είναι ο Παραολυμπιονίκης κολύμβησης και Πρόεδρος του του Συλλόγου ανθρώπων με κινητικά προβλήματα και φίλων “Περπατώ” Αλέξανδρος Ταξιλδάρης.

Θάλεια Τραϊανού: Είχε μία 2η ευκαιρία στο σχολείο και τώρα εξερευνά τους γαλαξίες

Τον κανόνα ότι στη ζωή μας υπάρχουν πολλές δεύτερες ευκαιρίες και την αξία των δημόσιων σχολείων 2ης ευκαιρίας για ενήλικες επιβεβαιώνει έμπρακτα η 35χρονη Θάλεια Τραϊανού. 

Εγκατέλειψε το σχολείο όταν πήγαινε δημοτικό. Στα 16 έμαθε για το σχολείο 2ης ευκαιρίας στη Νεάπολη, φοίτησε εκεί και σήμερα εργάζεται στο Ινστιτούτο Αστροφυσικής της Ανδαλουσίας. 

Πρόγραμμα βιώσιμης κινητικότητας για ΑμεΑ από τον Δήμο Θεσσαλονίκης


Μικροί μουσικοί με σπαστική τετραπληγία

Η Αλεξάνδρα Κερλίδου που ζει στη Μυτιλήνη έχει διαγνωστεί από μικρή με σπαστική τετραπληγία, που δεν της επιτρέπει να ελέγχει απόλυτα τις κινήσεις των άκρων της, ενώ δεν μπορεί να μιλήσει. Πριν από 1,5 χρόνο, μέσω πανδημίας, σερφάροντας στο διαδίκτυο, "έπεσε" τυχαία πάνω σε ένα βίντεο που θα της άλλαζε τη ζωή: Παιδιά με παρόμοια προβλήματα έπαιζαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια σε μια διαδικτυακή συναυλία, χάρη σε μια καινοτόμο εφαρμογή, το ψηφιακό μουσικό όργανο EyeHarp, που τους επέτρεπε να επιλέγουν τις νότες στην οθόνη του υπολογιστή με τις κινήσεις των ματιών και του κεφαλιού.