Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021

Να ξεμπερδεύουμε!

«Έλα να κάνουμε τις ασκήσεις σου τώρα να ξεμπερδεύουμε για να είσαι ελεύθερος μετά». Πόσα μεσημέρια δεν έχουμε ακούσει σαν παιδιά και δεν έχουμε πει σαν γονείς αυτή τη φράση; Ακόμα και πριν από Σαββατοκύριακο; Έχετε σκεφτεί ποιο μήνυμα για το σχολείο στέλνουμε με αυτό τον τρόπο στα παιδιά μας; 

«Ξεμπερδεύουμε», «είσαι ελεύθερος». 

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2022 – Σχολικοί Διαγωνισμοί

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης INSAFE (https://www.betterinternetforkids.eu), με στόχο την προώθηση της ασφαλέστερης και πιο υπεύθυνης χρήσης των Online τεχνολογιών και των κινητών τηλεφώνων, ιδίως μεταξύ των παιδιών και των νέων σε όλο τον κόσμο. Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου θα εορταστεί στις 08/02/2022 σε περισσότερες από 180 χώρες στον κόσμο. Την ευθύνη οργάνωσης στη χώρα μας έχει το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ.

ΜΚΟ «Διαβάζω για τους Άλλους»: 43 εθελοντές ηχογράφησαν βιβλία για ανθρώπους με προβλήματα όρασης

Η 15η Οκτωβρίου είναι η ημέρα-σύμβολο για την κοινότητα των μη βλεπόντων στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού, 43 εθελοντές-εργαζόμενοι της Alcon ηχογράφησαν για την ΜΚΟ «Διαβάζω για του Άλλους» ένα απόσπασμα λογοτεχνίας προσφέροντας τη φωνή τους για κάποιον που δεν θα μπορούσε να διαβάσει αλλιώς.

Εκπαιδευτικά παιχνίδια για την 28η Οκτωβρίου

Στο ιστολόγιο Φιλολογικά με…Νόημα της κ. Ρένας Ανδρικοπούλου εντοπίσαμε εκπαιδευτικά παιχνίδια για την 28η Οκτωβρίου που δημιούργησε για τους μαθητές της. Τροχός της τυχης, λαβύρινθος, ταξινόμηση αλλά και τηλεπαιχνίδι, δεν αφήσαμε κανένα παιχνίδι που να μην δοκιμάσουμε τις γνώσεις μας, μία και δύο και τρεις φορές.

5η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Νέων Ωφελουμένων ΚΔΗΦ ΕΣΠΑ

Ο Σύλλογος Γονέων Και Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Κιλκίς «ΒηματίΖΩ» ενεργώντας ως ανάδοχος της πράξης «Επιχορήγηση του ΝΠ Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Κιλκίς «ΒηματίΖΩ» για την υλοποίηση του Έργου «ΚΔΗΦ – Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ατόμων με αναπηρία Ν. Κιλκίς «ΒηματίΖΩ» » με κωδικό ΟΠΣ 5001582, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία», Άξονας Προτεραιότητας ΑΞ09Β «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμησης της φτώχειας – ΕΚΤ», στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) για την προγραμματική περίοδο 2014-2020,

προσκαλεί

Άτομα με κινητικές αναπηρίες ή αισθητηριακές αναπηρίες ή με νοητική υστέρηση ή με πολλαπλές αναπηρίες ή με διαφορετικού είδους αναπηρία να υποβάλουν αίτηση για την κάλυψη δύο (2) κενών θέσεων και άνευ ορίου αριθμού επιλαχόντων του παραπάνω προγράμματος, μετά την αποχώρηση ωφελουμένων, με σκοπό την παροχή υπηρεσιών ημερήσιας φροντίδας και διημέρευσης στο Κέντρο Αποθεραπείας-Αποκατάστασης, Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας του Συλλόγου Γονέων Και Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Κιλκίς «ΒηματίΖΩ».

Άποψη: Στρ. Στρατηγάκης "Μελετούν Μαθηματικά και Μαθηματικά δεν ξέρουν"

Μπορεί ένας υποψήφιος να έχει γράψει υψηλό βαθμό στα Μαθηματικά στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και να μην ξέρει Μαθηματικά; Ναι μπορεί. Δεν το λέω εγώ αλλά η 3η Σύνοδος των Προέδρων των Τμημάτων Μαθηματικών των Ελληνικών Πανεπιστημίων. Ιδού το σχετικό απόσπασμα από το πόρισμά τους:

Εθνικό Θεματικό Δίκτυο "Παιδεία στα Μέσα: Τηλεόραση, Διαδίκτυο, Κινηματογράφος"

Το ΕΚΟΜΕ, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών (Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων) και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υ.ΠΑΙ.Θ., ως συντονιστικοί φορείς του Εθνικού Θεματικού Δικτύου “Παιδεία στα Μέσα: Τηλεόραση, Διαδίκτυο, Κινηματογράφος”, προσκαλούν σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, γενικής και ειδικής αγωγής, της Ελλάδας και της Ομογένειας, να συμμετάσχουν στο Δίκτυο κατά το πρώτο έτος εφαρμογής του (2021-22).

Τα Δημοτικά Σχολεία της Σκοπέλου· Κατ κι Απάν

Διαβάσαμε το πολύ ενδιαφέρον κείμενο του καθηγητή Γιάννη Σίσκου στην εφημερίδα Βόρειες Σποράδες για τα δύο Δημοτικά Σχολεία, όπως λειτουργούσαν στη Σκόπελο της δεκαετίας του 50 και της δεκαετίας του 60. Η ιστορία των σχολείων συνοδεύεται από πλούσιο φωογραφικό υλικό από το "ΚΑΤ το  Σχολειό" και "ΑΠΑΝ το Σχολειό". Εάν σας ενδιαφέρει η σχολική ιστορία, σας το προτείνουμε.

«Έλα όπως είσαι»: Το σεξ ως βασικό δικαίωμα των ΑμεΑ

Σεξ και αναπηρία είναι δύο λέξεις που πολύ σπάνια τις βλέπουμε μαζί (ιδιαίτερα στην Ελλάδα). Ίσως φταίει το γεγονός ότι το σεξ είναι βασική και αρχέγονη ανάγκη όλων μας. Αυτό υπονομεύει την ρητορική των «ειδικών αναγκών» και ενοχλεί τον πουριτανισμό αυτών που βλέπουν τους ανθρώπους με αναπηρία μονοδιάστατα.

Η ταινία «Έλα όπως είσαι» (Come as you are) του 2019 ασχολείται με αυτό το θέμα έξυπνα, χρησιμοποιώντας ως όχημα την κωμωδία.

Chella Man: Το πρώτο τρανς -και κωφό- αρρενωπό πρόσωπο της YSL Beauty

Σε ένα project που ξεκίνησε αυτήν την εβδομάδα, ο ηθοποιός και μοντέλο Chella Man έγραψε ιστορία ως ένα από τα πρώτα ανοιχτά τρανς ανδρικά πρόσωπα, που συνεργάζεται με την YSL Beauty’s Nu Collective, μαζί με μία ευρύτερη συλλογικότητα νέων influencers.

Άλλα μέλη της συλλογικότητας περιλαμβάνουν τον πρωταγωνιστή του Out, Rickey Thompson, καθώς και την Brynne Rosetta. Η καμπάνια και η συλλογή απευθύνονται στη νεολαία, και διαθέτει μια «καθαρή και βιώσιμη» υβριδική σειρά μακιγιάζ και περιποίησης δέρματος.