Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

Ο Εθνικός Ύμνος στην ελληνική νοηματική γλώσσα


Ο Σύλλογος Διδασκόντων Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας αναφέρει σχετικά με την πρωτοβουλία να αποδώσει και κυρίως να καταγράψει τον Εθνικό Ύμνο στην ελληνική νοηματική γλώσσα:

"Ο Εθνικός Ύμνος στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα αποδίδει τον ύμνο στη νοηματική γλώσσα, στην γλώσσα των Ελλήνων κωφών και βαρήκοων. 

Δεν είμαστε μόνο κωφοί, είμαστε και Έλληνες. Ο Εθνικός Ύμνος είναι ο ύμνος όλων μας. Εμείς οι κωφοί έχουμε δικαίωμα στη πρόσβαση στην ιστορία μας και θέλουμε να νοιώθουμε περηφάνεια για την Ελλάδα μας. Όπως οι Έλληνες ακούοντες τον ακούνε στην Ελληνική γλώσσα, έτσι θέλουμε κι εμείς να τον «βλέπουμε» στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα. 

Αναγγελία Συνεδρίου ΙΕΠ: Αναζητώντας τη γνώση: Τα σχολικά εγχειρίδια στο Ελληνικό Κράτος

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ), διοργανώνει επιστημονικό συνέδριο με τίτλο «Αναζητώντας τη γνώση: Τα σχολικά εγχειρίδια στο Ελληνικό Κράτος», το οποίο θα διεξαχθεί στις 17-19 Δεκεμβρίου 2021, με τη συμμετοχή έγκριτων πανεπιστημιακών δασκάλων και επιστημόνων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώ­σεων των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Είναι υγιεινό για ένα παιδί να κάνει νηστεία;

Διατροφικά η περίοδος της Μεγάλης Σαρακοστής χαρακτηρίζεται από τη μεγαλύτερη νηστεία του έτους. Η νηστεία αποτελεί μια ιδανική επιλογή για να προσφέρει κανείς στον οργανισμό του μια φυσική διατροφική αποτοξίνωση, κυρίως από το κρέας και τα ζωικά προϊόντα. Παρ’ όλ’ αυτά, όταν μιλάμε για ιδιαίτερες ομάδες πληθυσμού όπως τα παιδιά, τα πράγματα αλλάζουν. Πόσο σωστό είναι λοιπόν από διατροφικής άποψης να νηστεύουν τα παιδιά;

Το δώρο ζωής μιας νηπιαγωγού στην 5χρονη μαθήτριά της

Το απρόσμενο δώρο ζωής μιας νηπιαγωγού άλλαξε τα πάντα για ένα πεντάχρονο κορίτσι στις ΗΠΑ, που μετά τέσσερα χρόνια αιμοκάθαρσης και αγωνίας μπορεί πλέον να ζήσει μια ελεύθερη ζωή.

Ρεπορτάζ του αμερικανικού δικτύου ABC αποκάλυψε την εκπληκτική ιστορία ανθρώπινης δύναμης και αγάπης της μικρής Κέιλι που μοιράζει ελπίδα σε όλους σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Google Families: Web εργαλείο για τους γονείς

Το Google Families φιλοδοξεί να φέρει πιο κοντά τους γονείς με την τεχνολογία και την ασφαλή χρήση της. Το microsite της Google δίνει συμβουλές για γονείς και παιδιά και προωθεί τη λελογισμένη χρήση της τεχνολογίας.

Το Google Families θέλει να βάλει όλη τη διαθέσιμη πληροφορία για το πώς μπορεί ένας γονιός να χρησιμοποιεί την τεχνολογία προς όφελος όλης της οικογένειας, αλλά και γύρω από το πώς θα είναι ασφαλή τα παιδιά από τους ποικίλους κινδύνους που υπάρχουν στον ψηφιακό κόσμο.

ΙΕΠ: Workshop για την εκπαίδευση των παιδιών Ρομά

Διαδικτυακή ενημερωτική συνάντηση - workshop στις 2 Απριλίου με θέμα «Προκλήσεις και Προοπτικές στην Εκπαίδευση παιδιών Ρομά» για τις περιοχές της Αττικής και της Στερεάς Ελλάδας

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, το Athens Lifelong Learning Institute, η ΜΚΟ Αντίρροπον και οι Νέοι Ορίζοντες των Ελλήνων Ρομά υλοποιούν το έργο «Inclusive Schools For Roma» με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “Rights, Equality and Citizenship” (Grant Agreement, number: 881953 — Inclusive Schools REC- AG-2019 / REC-RDIS-DISC-AG-2019). Η διάρκεια του έργου είναι δύο έτη (01-06-2020 έως 31-05-2022).

Αεροπορική απομάκρυνε 4χρονο με αυτισμό επειδή δεν φορούσε μάσκα: «Το παιδί έπαθε κρίση»

Ένα 4χρονο αγόρι με αυτισμό απομακρύνθηκε από πτήση στις ΗΠΑ όταν η αεροπορική αρνήθηκε να αναγνωρίσει την αναπηρία του και επέμεινε να φορέσει μάσκα προστασίας από τον κορωνοϊό.

Η Spirit Airlines είπε σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης πως όλοι οι επιβάτες εκτός από παιδιά ηλικίας κάτω των 2 ετών πρέπει να φορούν μάσκες. Ωστόσο, σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες, οι ταξιδιώτες με ιατρική εξαίρεση δεν είναι απαραίτητο να φορέσουν μάσκα.

Ένα Ευζωνάκι ταξιδεύει στο χρόνο: Διαγωνισμός παραμυθιού για παιδιά από το Μουσείο της Πόλεως

Ο Πανελλήνιος διαγωνισμός παραμυθιού με τίτλο: «Ένα Ευζωνάκι ταξιδεύει στο χρόνο», συνδιοργανώνεται από το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών-Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία και τον Όμιλο Ανάδειξης και Διάδοσης της Πολιτιστικής-Καλλιτεχνικής Εθνικής Κληρονομιάς «Φέρμελη Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία».

NYT: Ανοιχτά παράθυρα, για ανοιχτά σχολεία

Με το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) να εισηγείται την επαναλειτουργία των σχολείων στις ΗΠΑ το συντομότερο δυνατό, γονείς και καθηγητές θέτουν όλο και περισσότερα ερωτήματα σχετικά με την ποιότητα του εξαερισμού που είναι διαθέσιμος στις αίθουσες των δημόσιων σχολείων προκειμένου να προληφθεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Φοιτήτρια του ΠΑΜΑΚ κατέκτησε τη 2η θέση σε διεθνή διαγωνισμό επιχειρηματολογίας

Τη δεύτερη θέση σε διεθνή διαγωνισμό επιχειρηματολογίας κατέκτησε προπτυχιακή φοιτήτρια του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ) ως μέλος μεικτής διατλαντικής ομάδας, αποτελούμενης από Ευρωπαίους και Αμερικανούς φοιτητές.

Πρόκειται για τη Δανάη Γεωργιάδου, η οποία συμμετείχε στον διεθνή διαγωνισμό επιχειρηματολογίας για νέους ηγέτες, που διοργάνωσε το George Washington University των ΗΠΑ σε συνεργασία με την Ecole de Guerre της Γαλλίας. Στον ίδιο διαγωνισμό συμμετείχε, με άλλη ομάδα, και η Γεωργία Παυλούδη, επίσης φοιτήτρια του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του ΠΑΜΑΚ.

Ειδική αγωγή: Συγκρότηση ομάδας για να προτείνει αλλαγές στην εκπαίδευση

Σύσταση και συγκρότηση ομάδας εργασίας για την εκτέλεση εργασιών συγκέντρωσης, αποτίμησης του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου, καθώς και χαρτογράφησης βελτιωτικών αλλαγών για την εκπαίδευση ατόμων με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης

Την ημέρα κορύφωσης των διαμαρτυριών για την εγκατάλειψη της Ειδικής Αγωγής που παραμένει ανοχύρωτη απέναντι στην πανδημία, επέλεξε η υπουργός Παιδείας για να οργανώσει πολυπληθή ομάδα για την ανασυγκρότησή της.

Συνέδριο: «Γραμματισμός και Σύγχρονη Κοινωνία: Μετατοπίσεις στη Ψηφιακή Μάθηση» (Κύπρος)

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώνει την έναρξη εγγραφών για συμμετοχή στο 4ο Διεθνές Συνέδριο: «Γραμματισμός και Σύγχρονη Κοινωνία: Μετατοπίσεις στην Ψηφιακή Μάθηση», το οποίο θα διεξαχθεί διαδικτυακά, στις 12 και 13 Μαΐου 2021. Το Συνέδριο διοργανώνεται από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου.