Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023

Βελτιώνοντας τις δεξιότητες της σκέψης μέσω της οργάνωσης ενός πάρτυ.

Ως γονείς, προσπαθούμε πάντα να βρίσκουμε τρόπους να συνδέσουμε τα ενδιαφέροντα και τις μανίες των παιδιών μας με χρήσιμες δεξιότητες της καθημερινής ζωής. Για όλους εσάς, που έχετε παιδιά τα οποία ζουν και αναπνέουν για το Minecraft, το πρώτο Minecon Earth πρέπει να είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός στο σπίτι σας. Εμείς οι ενήλικοι μαζευόμαστε με τους φίλους μας για να δούμε αγώνες, τηλεοπτικές πρεμιέρες ή φινάλε σειρών. Γιατί επομένως να μην αφήσετε το παιδί σας να καλέσει τους φίλους του σε ένα μικρό πάρτυ για να παρακολουθήσουν μαζί μια νέα ταινία; Ή να κάνουν πάρτυ για τα γενέθλιά τους; Με αυτό τον τρόπο θα βοηθήσετε το παιδί σας να αναπτύξει πολύ σημαντικές εκτελεστικές λειτουργίες.

Εγκύκλιος για τις Πανελλαδικές υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες

Εγκύκλιο για την υποβολή δικαιολογητικών για προφορική ή γραπτή εξέταση υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, βάσει του Ν.3699/2008, στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ έτους 2023, για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Παιδείας.

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την εγκύκλιο

Επιταχύνεται η υποστηριζόμενη εργασία για τα άτομα με αναπηρία

Στην επιτάχυνση της υποστηριζόμενης εργασίας για τα άτομα με αναπηρία, προχωρά η κυβέρνηση.

Η Ομάδα Διοίκησης Έργου (ΟΔΕ) για το θέμα, προέβη στην σύνταξη διατάξεων για τη θεσμοθέτηση της υποστηριζόμενης απασχόλησης για τα άτομα με αναπηρία, με τις οποίες θα ρυθμίζονται μεταξύ άλλων:

ΕΕΒΕΠ: Διερευνητική συζήτηση για τα παιδικά τμήματα των Δημοτικών και Δημοσίων Βιβλιοθηκών, τις παιδικές και τις σχολικές βιβλιοθήκες

Μια ρωγμή για να τρυπώσει λίγο φως... Ένα κάλεσμα συμμετοχή από την Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης ΕΕΒΕΠ:

Αγαπητοί Συνάδελφοι και συνεργάτες,

Στις 2 Μαρτίου 2023 στις 12.00 το μεσημέρι σας προσκαλούμε σε μα πρώτη διαδικτυακή γνωριμία και διερευνητική συζήτηση για τα παιδικά τμήματα των Δημοτικών και Δημοσίων Βιβλιοθηκών, τις παιδικές και τις σχολικές βιβλιοθήκες, με την πρόθεση να αναζητήσουμε τρόπους επικοινωνίας, υποστήριξης και ανανέωσης του τρόπου λειτουργίας των βιβλιοθηκών για παιδιά.

Στον «αέρα» το ολοήμερο στο 2ο Νηπιαγωγείο Καλοχωρίου

Τεράστια αναστάτωση έχει προκληθεί στον προγραμματισμό γονέων που τα παιδιά τους πηγαίνουν στο 2ο Νηπιαγωγείο Καλοχωρίου. Η ασθένεια της νηπιαγωγού από τις 30/11/22 και η μη αντικατάστασή της έχει αφήσει στον «αέρα» τη λειτουργία του ολοήμερου, με αποτέλεσμα γονείς να αναγκάζονται να παίρνουν άδεια από τη δουλειά τους και να αγωνιούν καθημερινά για το πώς θα πάρουν τα παιδιά τους από το σχολείο, νωρίτερα από το καθιερωμένο πρόγραμμα.

13ο τεύχος του Civil Society Updates: Αφιέρωμα στο σύστημα Παιδικής Προστασίας στην Ελλάδα

Το 13ο τεύχος του Civil Society Updates είναι αφιερωμένο στο σύστημα Παιδικής Προστασίας στην Ελλάδα και στον ρόλο των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών σε αυτό. Φιλοξενούμε άρθρα από θεσμικούς φορείς, ανεξάρτητες αρχές, αλλά και οργανώσεις της Κοινωνίας των πολιτών που αποτυπώνουν καλά παραδείγματα συμπράξεων, προβληματισμούς αλλά και προτάσεις για την επόμενη μέρα.

Ανησυχητική μελέτη για τις συνέπειες της τεχνολογίας στα παιδιά

Η νέα μελέτη για τη χρήση τηλεφώνων από παιδιά είναι πραγματικά ανησυχητική. Οι παιδίατροι προειδοποιούν ότι η υπερβολική χρήση τηλεφώνων και υπολογιστών από τα παιδιά εμποδίζει την ανάπτυξη των μυών των δακτύλων και των χεριών.

Η ανάπτυξη της τεχνολογίας επιφέρει μαζί της καλές αλλά και κακές πτυχές. Ένα από τα μειονεκτήματα της ψηφιοποίησης είναι ότι τα παιδιά δυσκολεύονται όλο και περισσότερο να χρησιμοποιούν μολύβι. Οι παιδίατροι τονίζουν ότι λόγω της εξέλιξης της τεχνολογίας δεν μπορούν να κρατήσουν το μολύβι στο χέρι τους. Αυτό γίνεται πιο ορατό όταν τα παιδιά ξεκινούν το σχολείο.

Το ΘΕΑΜΑ και η δράση D.I.V.A. – (Diversity, Inclusion, and Visibility in Arts) Μοναδικότητα, Συμπερίληψη και Ορατότητα στο Θέατρο

Η επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Ελίνα Νταρακλίτσα , εκπροσωπώντας το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πιο ειδικά, το εργαστήριο "Δράμα, Φιλοσοφία, Εκπαίδευση" του ΤΘΣ, συμμετέχει, ως υπεύθυνη στο πεδίο της δραματολογίας, της δραματουργίας έρευνας και της θεατρικής μετάφρασης στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα DIVA.Η Ελλάδα ηγείται για πρώτη φορά στη θεατρική τέχνη και επιστήμη της χώρας μας ενός σχετικού προγράμματος Δημιουργικής Ευρώπης, έχοντας στην κεφαλή το ΘΕΑΜΑ Συμπεριληπτικό Θέατρο - Theama Inclusive Theatre

Μητέρα συνάντησε την κόρη της μέσα σε βιντεοπαιχνίδι για να της πει να βγάλει το φαγητό από την κατάψυξη

Για κάποιους γονείς, το «κλειδί» για την επικοινωνία με τα παιδιά τους είναι ο συμβιβασμός. Κάποιοι άλλοι, όμως, πάνε ένα βήμα παραπέρα.

Σε αυτή την κατηγορία ανήκει και η ChaCha Watson, μια μητέρα από το Σικάγο, η οποία έγινε διεθνώς viral, για τον ευρηματικό τρόπο με τον οποίο κατάφερε να προσεγγίσει το παιδί της.

Αργία: Αυτή καταργήθηκε για τα σχολεία – Κανονικά στα θρανία οι μαθητές

Στις τάξεις τους επέστρεψαν τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου οι μαθητές όλης τη χώρας, καθώς τελείωσαν οι διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Η επόμενη ευκαρία που θα έχουν για να ξεκουραστούν είναι η Καθαρά Δευτέρα, στις 27 Φεβρουαρίου, ωστόσο δεν θα συμβεί το ίδιο και στις 30 Ιανουαρίου, ημερομηνία που εορτάζονται οι Τρεις Ιεράρχες: Ο Μέγας Βασίλειος, ο Γρηγόριος ο Θεολόγος και ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος.