Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023

10 λόγοι για να χρησιμοποιήσετε την εικονική πραγματικότητα στην τάξη σας.


Πανελλήνιες 2023: Την Πέμπτη 1η Ιουνίου ξεκινούν οι εξετάσεις - Αναλυτικά το Πρόγραμμα

Την ημερομηνία έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων υπενθύμισε σε τηλεοπτική της συνέντευξη η Υπουργός Παιδείας.
Σύμφωνα με την Υπουργό Παιδείας η ημερομηνία έναρξης των Πανελληνίων Εξετάσεων θα είναι η Πέμπτη 1η Ιουνίου για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ και η Παρασκευή 2 Ιουνίου για τους υποψήφιους των Γενικών Λυκείων.
Δείτε στο σύνδεσμο αναλυτικά το Πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων για όλες τις κατηγορίες των υποψηφίων.

Πηγή: alfavita

Θεσσαλονίκη: Η Γωνιά Επιστημών μπαίνει στα νηπιαγωγεία της Καλαμαριάς

Μία νέα πρωτότυπη συνεργασία ξεκινάει φέτος μεταξύ της Αντιδημαρχίας Παιδείας, Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης και των νηπιαγωγείων της Καλαμαριάς.

Η Γωνιά Επιστημών ταξιδεύει πέρα από τα όρια της Βιβλιοθήκης και επισκέπτεται τα νηπιαγωγεία του Δήμου, με στόχο να προσφέρει στα παιδιά νέα ερεθίσματα και δυνατότητα ανάπτυξης της αναλυτικής σκέψης, των ψηφιακών δεξιοτήτων αλλά και της φαντασίας τους. Η κυψέλη με τα έξι μελισσάκια Bee-Bot θα είναι στη διάθεση των νηπιαγωγείων για εικοσαήμερο δανεισμό, προκειμένου να υλοποιηθούν προγράμματα ρομποτικής για παιδιά προσχολικής ηλικίας, που με αφορμή θέματα όπως η κυκλοφοριακή αγωγή, η αντιστοίχιση εικόνων και γραμμάτων, το κυνήγι θησαυρού κλπ. διδάσκουν στα παιδιά βασικές αρχές προγραμματισμού και άλλες δεξιότητες.

Αφησαν κινητά και τάμπλετ κι έφτιαξαν σκάκι

Η Κατερίνα Γαλιώτου φιλόλογος ειδικής Αγωγής στο Γυμνάσιο της Μόριας είχε μια ιδέα ώστε να πείσει τους μαθητές του σχολείου να αφήσουν κατά μέρος τα κινητά τους τηλέφωνα και τα τάμπλετ. Σκέφτηκε πως ο καλύτερος τρόπος να ακονίσει κανείς το μυαλό του παίζοντας, είναι το σκάκι! Πώς όμως θα μπορούσε να το κάνει αυτό νικώντας τον ψηφιακό «ανταγωνισμό»;

Πανελλήνιο πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης νοητικής αναπηρίας 2023

Η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες ανάρτησε  τα παρακάτω αρχεία εν όψει του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Νοητικής Αναπηρίας 2023

Έναρξη του 4ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Οικονομικών

Η έναρξη του 4ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Οικονομικών, που θα αναδείξει την ομάδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην Διεθνή Ολυμπιάδα Οικονομικών 2023, είναι γεγονός.

Η πρώτη (1η) φάση με το όνομα «ΞΕΝΟΦΩΝ» θα διεξαχθεί διαδικτυακά μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Διαγωνισμού την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 11:00-12:00 και μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι μαθητές της Α’, Β’ και Γ’ Λυκείου (ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, Νυκτερινό Λύκειο, Διεθνές Λύκειο).

Έρευνα: Τα παιδιά που γεννήθηκαν πρόωρα τείνουν να έχουν χειρότερους βαθμούς στο σχολείο

Ο πρόωρος τοκετός, πριν την 34η εβδομάδα της κύησης, συνδέεται με χαμηλότερους βαθμούς των εφήβων στα μαθηματικά και στη γλώσσα, σε σχέση με τους συμμαθητές τους που είχαν γεννηθεί μετά από 40 εβδομάδες εγκυμοσύνης της μητέρας τους, δείχνει μια νέα μεγάλη δανική επιστημονική μελέτη.

Η έρευνα δεν βρήκε σημαντικές διαφορές στην κατοπινή εγκεφαλική (γνωστική) λειτουργία ανάμεσα στα παιδιά που είχαν γεννηθεί μεταξύ της 34ης και της 39ης εβδομάδας της κύησης και σε εκείνα που είχαν γεννηθεί κατά την 40ή. Από την άλλη, οι επιστήμονες τόνισαν ότι η γνωστική λειτουργία δεν προκαθορίζεται κατά τη γέννηση, αλλά επηρεάζεται δραστικά από το οικογενειακό και το γενικότερο κοινωνικό περιβάλλον, συνεπώς και τα παιδιά που γεννήθηκαν πρόωρα, δεν είναι δεδομένο ότι θα υστερούν γνωστικά όταν μεγαλώσουν και πάνε σχολείο.

Κεραμέως στη Βουλή: Μετά από 41 χρόνια, για πρώτη φορά θα γίνουν με οριζόντιο τρόπο οι αξιολογήσεις εκπαιδευτικών

Η υπουργός Παιδείας επισήμανε πως αξιολόγηση σημαίνει βελτίωση των εκπαιδευτικών, της εκπαιδευτικής διαδικασίας, του παρεχόμενου έργου, προς όφελος των παιδιών.

«Μετά από 41 χρόνια, γίνεται η έναρξη της αξιολόγησης, κατά οριζόντιο τρόπο, των εκπαιδευτικών μας» ανέφερε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, υποστηρίζοντας την τροπολογία που κατέθεσε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Κ. Ανατολίτης-από παιδί στον κόσμο του αθλητισμού και της αναπηρίας

Με προσεκτικές κινήσεις κάθεται στο αμαξίδιο, δένει τη ζώνη για να τον κρατά σταθερό και παίρνει την μπάλα του μπάσκετ στα χέρια του, για να ξεκινήσει το ζέσταμα. Όλοι οι συναθλητές του, ανάμεσα τους και ο πατέρας του, αγωνίζονται με αμαξίδιο, καθώς αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα. Ο Κωνσταντίνος Ανατολίτης, αν και αρτιμελής, έχει επιλέξει από την ηλικία των 16 ετών, να αγωνίζεται με αναπηρικό καροτσάκι, στέλνοντας το δικό του ξεχωριστό μήνυμα στην κοινωνία. Ακολουθεί, όπως λέει, αυτό που ορίζει η ψυχή του.

Έκδοση: «Νομολογία αποφάσεων που αφορούν ανήλικους αιτούντες άσυλο 2020-2022»

Δικαστικές αποφάσεις που αφορούν ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες από το 2020 μέχρι το 2022 συγκέντρωσε και εξέδωσε σε ενιαίο τόμο η ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων. 

Πρόκειται για τη δεύτερη, επικαιροποιημένη έκδοση με τίτλο «Νομολογία αποφάσεων που αφορούν ανήλικους αιτούντες άσυλο 2020-2022».

Η έκδοση κυκλοφορεί σε ψηφιακή και έντυπη μορφή και φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν χρήσιμο οδηγό για όσους ασχολούνται με το προσφυγικό ζήτημα στην Ελλάδα και, ειδικότερα, με την ευάλωτη ομάδα των ανηλίκων, ασυνόδευτων και μη.

Λασίθι: Ερευνάται η καταγγελία ανήλικης για βιασμό από μαθητές Λυκείου

Την καταγγελία της μητέρας μιας 15χρονης κοπέλας που φέρεται να έπεσε θύμα βιασμού κατ’ επανάληψη από επίσης ανήλικους μαθητές, όταν ακόμα ήταν μόλις 12 ετών, ερευνούν οι αστυνομικοί στην Ιεράπετρα.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της μητέρας της ανήλικης κοπέλας, το καλοκαίρι του 2020, η 12χρονη τότε κόρη της βιάστηκε από μαθητές της Ά τάξης του Λυκείου (ΕΠΑΛ) σε δύο διαφορετικά περιστατικά. Η καταγγελία έγινε δύο χρόνια αργότερα και αφότου η ανήλικη φέρεται να κατέληξε να νοσηλεύεται με βαριά κατάθλιψη στην Παιδοψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ.