Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Πώς να αποφύγετε τις πρωινές φωνές και τα άγχη

της Κατερίνας Καλιμικεράκη στο eimaimama
Για 6 χρόνια έζησα και εργάστηκα στη Σουηδία ως δασκάλα της ελληνικής γλώσσας, της Ιστορίας και του πολιτισμού. Έχω γνωρίσει πολλές ελληνικές οικογένειες που ζουν μόνιμα εκεί και έχουν απόλυτα προσαρμοστεί στον ιδιαίτερα εύκολο τρόπο ζωής και μεγαλώματος των παιδιών.

Πόσο επηρεάζει ο τρόπος ζωής μας το δέρμα των παιδιών μας;

Είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας, υπεύθυνο για την προστασία του οργανισμού από τους εξωτερικούς «εχθρούς» που καραδοκούν, και για τον λόγο αυτόν πρέπει να το προσέχουμε από μικρή ηλικία.

4η Πανελλήνια Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών στην Καρδίτσα

Πάνω από 2.500 Χορωδοί έρχονται στην Καρδίτσα από τις 8 ως τις 12 Φεβρουαρίου 2012, για να λάβουν μέρος στη μεγαλύτερη Χορωδιακή Φεστιβαλική εκδήλωση που γίνεται στην Ελλάδα, την 4η Πανελλήνια Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών, που υλοποιείται στα πλαίσια του 30ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας.

Διάλεξη ΕΚΒΕ: "Εμείς οι Κωφοί και η ιστορία μας"

Το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012, ώρα 18:00-21:00, η Ένωση Κωφών Βόρειου Ελλάδος διοργανώνει διάλεξη με τίτλο: "Εμείς οι Κωφοί και η ιστορία μας: Αναζητώντας τις ρίζες μας μέσα στον χρόνο'', την οποία θα παρουσιάσει ο κ. Παπασπύρου Χρυσόστομος,  επιστημονικός σύμβουλος της ''Δρω'' και Διευθυντής στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο Κωφών και Βαρήκοων Αγίας Παρασκευής, μαζί με τον κ. Χριστοδουλάκο Ιωάννη, αναπληρωτή Διαχειριστή της ''Δρω''.
Πηγή: facebook

Συμβουλές για να ψηλώσει σωστά το παιδί σα

Σε ποιο ύψος θα φτάσει το παιδί μας εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Οι πιο σημαντικοί είναι η κληρονομικότητα και το φύλο. Υπάρχουν όμως και άλλοι σημαντικοί παράγοντες στους οποίους μπορούμε να παρέμβουμε ώστε να εξασφαλίσουμε το μέγιστο δυνατό ύψος. Συγκεκριμένα η διατροφή, η άσκηση, ο ύπνος και η κατάσταση υγείας είναι παράγοντες που προσδιορίζουν σε ποιο ύψος θα σταματήσει η ανάπτυξη.

Μύθος το «καλό» διαζύγιο για τα παιδιά

Οσο φιλικό και «βελούδινο» κι αν είναι, ένα διαζύγιο δεν κάνει ποτέ καλό στα παιδιά, σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια, στις ΗΠΑ. ανάλυση στοιχείων από σχεδόν 1.000 οικογένειες έδειξε ότι τα παιδιά υποφέρουν όταν τελειώνει ο γάμος των γονιών τους.