Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Cedefop: Αιτήσεις για εκπαιδευτικές επισκέψεις

Το πρόγραμμα αφορά εργαζόμενους στο χώρο της εκπαίδευσης και της επαγγελματικής κατάρτισης, που επιθυμούν να αποκτήσουν ουσιαστικές γνώσεις για την εκπάιδευση και τις πολιτικές κατάρτισης στην Ευρώπη. Για την περίοδο 2012/13, μπορείτε να στείλετε αιτήσεις μέχρι τις 12 Οκτωβρίου 2012.
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.


Εκπαίδευση και οικονομική κρίση: Χρήσιμες συμβουλές για τους γονείς

Γράφει η Παναγιωτουνάκου Ελπίδα, Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια, στο iatronet

Στις μέρες μας η οικονομική κρίση αποτελεί το μόνιμο θέμα συζήτησης και όχι μόνο, καθώς το στρες που δημιουργείται λόγω αυτής ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την αύξηση των προβλημάτων ψυχικής αλλά και σωματικής υγείας. Η απώλεια εργασίας, n συνεχής μείωση του εισοδήματος καθώς και τα όλο και αυξανόμενα 'χαράτσια' συνεπάγονται ανασφάλεια, άγχος και εντάσεις τόσο στις σχέσεις μεταξύ των ενηλίκων, όσο και μεταξύ γονέα-παιδιού.

«Τα παραμύθια των αδερφών Γκριμμ και τα ελληνικά αδερφάκια τους!»

Η παραμυθού Σάσα Βούλγαρη σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης διοργανώνει μια σειρά εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την 1η έκδοση των παραμυθιών των Γκριμμ, αλλά και της 20χρονης παρουσίας της στην επαγγελματική αφήγηση.

Ιστότοπος: Δημοτικό Σχολείο Άδελε

Το 12/θ Δημοτικό Σχολείο Άδελε λειτουργεί σαν ολοήμερο σχολείο με 14 τμήματα τάξεων, ένα τμήμα ένταξης και τάξη υποδοχής. Φιλοξενεί μαθητές από τα χωριά Άδελε, Μαρουλά, Αγία Παρασκευή, Πηγή, Λούτρα, Κυριάννα και Αγία Τριάδα του Δημοτικού Διαμερίσματος Αρκαδίου του Δήμου Ρεθύμνου. #Τηλ. 2831071264 #Email: mail@dimadele.org και mail@dim-adele.reth.sch.gr. #Ταχ. Διεύθυνση: Δημοτικό Σχολείο Άδελε, Άδελε, 74100, Ρέθυμνο. Πληροφορίες: Λάμπρος Καρβούνης.
Εδώ, θα δείτε τον google ιστότοπό μας.

Πανελλαδική συγκέντρωση σχολικών ειδών για τα παιδιά που έχουν ανάγκη!

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» για μία ακόμα χρονιά, καλεί όλους να συμμετέχουμε στην πανελλαδική εκστρατεία συγκέντρωσης σχολικών ειδών για τα παιδιά, οι οικογένειες των οποίων αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες αυτές.