Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

«Ίθι! ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ»


Κοινωνική εκστρατεία, ώστε οι άνθρωποι με Νοητική Αναπηρία:
Να προστατεύονται από σεξουαλική και κάθε μορφής σωματική βία.
Να προστατεύονται από λεκτικό και κάθε μορφής ρατσισμό.
ΟΛΟΙ να λαμβάνουν ΟΛΕΣ τις υπηρεσίες για την αναπηρία τους.

«Παραγωγικό Σκασιαρχείο» από την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας

Η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας πραγματοποιεί για δεύτερη συνεχή χρονιά το εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Παραγωγικό Σκασιαρχείο», με αντικείμενο την επίσκεψη μαθητών Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της Κεντρικής, Ανατολικής και Δυτικής Μακεδονίας σε καινοτομικές επιχειρήσεις της Β. Ελλάδας.

Ο ρόλος του σχολείου στην πρόληψη των εξαρτήσεων

"Εκείνο όμως στο οποίο εγώ επιμένω πάντα, είναι να μπορεί να εμπνεύσει ο καθηγητής στο παιδί όρεξη για τη ζωή, όρεξη να δημιουργήσει έναν άλλο τρόπο ζωής. Να τον ονειρευτεί, να τον οραματιστεί, να αρχίσει να δημιουργεί πάνω σ’ αυτόν. Και είπα όραμα, γιατί θεωρώ ότι ένας από τους παράγοντες που κάνει τους νέους σήμερα να είναι τόσο πεσιμιστές και να φτάνουν στον μηδενισμό, είναι ότι τους λείπει το όραμα. Και λείπουν επίσης τα κοινωνικά πρότυπα, του κοινωνικού αγωνιστή, του επαναστάτη. Και αυτά τα πρότυπα δεν τα βρίσκει ούτε στην οικογένεια.

ΟΠΥΥ. Δωρεάν οδοντιατρική φροντίδα σε όλα τα παιδιά

Με τροπολογία του υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με τίτλο –Επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού και άλλες διατάξεις-, θεσμοθετείται η προληπτική και θεραπευτική οδοντιατρική φροντίδα παιδιών από τον ΕΟΠΥΥ, πέραν αυτής που παρέχεται από τις πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες δημόσιες μονάδες

Πανελλαδικές 2019: Τα SOS και οι παγίδες για το μηχανογραφικό

Η επιλογή σπουδών ανέκαθεν ήταν µια δύσκολη διαδικασία για τους νέους ανθρώπους, οι οποίοι επεδίωκαν την εισαγωγή τους στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Φέτος όµως η επιλογή θα είναι ακόµη πιο δύσκολη, καθώς θα βρεθούν µπροστά σε ένα µηχανογραφικό δελτίο που δεν θα µοιάζει σχεδόν καθόλου µε αυτό των προηγούµενων ετών. Πρώτον γιατί θα υπάρχουν πολλά νέα τµήµατα και δεύτερον διότι δεν θα υπάρχουν καθόλου ΤΕΙ. Αυτό, άλλωστε, ακούστηκε και διά στόµατος του υπουργού Παιδείας πριν από λίγες µέρες, όταν ο κ. Γαβρόγλου ξεκαθάρισε ότι «από του χρόνου όλοι οι υποψήφιοι θα εισαχθούν σε πανεπιστήµια».

Πώς θα ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού

Το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού χτίζεται καθώς μεγαλώνει και καλείται να αντιμετωπίσει μία σειρά από μικρόβια, ιούς και άλλους ξένους οργανισμούς. Αυτός είναι και ο λόγος που οι παιδίατροι θεωρούν φυσιολογικό το να πλήττονται τα παιδιά από γρίπη και κρυώματα 6 με 8 φορές το χρόνο. Εσείς, ως γονείς, μπορείτε να βοηθήσετε τα παιδιά να ενισχύσουν το ανοσοποητικό τους σύστημα με υγιεινές συνήθειες που θα τους ακολουθούν για όλη τους τη ζωή.

Άποψη: Λένα Παπαδημητρίου "Γονείς έτοιμοι για όλα"

Εσείς μέχρι πού θα φτάνατε προκειμένου να εξασφαλίσετε μια θέση για το παιδί σας στο Χάρβαρντ; Το σκάνδαλο με τους εύπορους Αμερικανούς που «αγόραζαν» θέσεις για τα τέκνα τους σε πανεπιστήμια ήρθε να υπενθυμίσει ότι η γονεϊκή υστερία είναι εκτός ελέγχου. Βεβαίως και στην Ελλάδα... 

Μίζες, πλαστογραφίες, εκβιασμοί. Εσείς αλήθεια μέχρι πού θα φτάνατε προκειμένου να εξασφαλίσετε μια θέση για το παιδί σας στο Χάρβαρντ; 

Ημερίδα «Διαταραχές Διατροφής και Αυτισμός»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό, η ΕΕΠΑΑ παράρτημα Θεσσαλονίκης, διοργανώνει την Κυριακή 31 Μαρτίου και ώρα 11:00 με 13:30 ημερίδα με θέμα «Διαταραχές Διατροφής και Αυτισμός» στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλέξανδρος με την στήριξη του Κέντρου Πολιτισμού της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός DNA

Ο 12ος Ετήσιος Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός για την Ημέρα DNA, βρίσκεται σε εξέλιξη. Συμμετέχουν μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, υποβάλλοντας κείμενο, βίντεο. Η καταληκτική ημερομηνία για συμμετοχή είναι η 25η Απριλίου 2019.

Η λοίμωξη της εγκύου αυξάνει τον κίνδυνο αυτισμού ή κατάθλιψης για το μωρό

Οι γυναίκες που παθαίνουν γρίπη, πνευμονία ή σήψη στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αντιμετωπίζουν σημαντικά αυξημένο κίνδυνο να γεννήσουν παιδί με αυτισμό ή με κατάθλιψη, σύμφωνα με μια νέα αμερικανο-σουηδική επιστημονική έρευνα.

Οι ενδείξεις που λένε ότι το παιδί χρειάζεται γυαλιά

Μπορεί να γίνει δύσκολο το να εντοπίσετε προβλήματα στην όραση του παιδιού αλλά μόνο έτσι θα το αποτρέψετε από προβλήματα απόδοσης στο σχολείο. Το οφθαλμολογικό σύστημα του ανθρώπου διαμορφώνεται τα πρώτα 7 ή 8 χρόνια της ζωής του και τα γυαλιά οράσεως ίσως χρειάζονται από νωρίς προκειμένου να βοηθήσουν το παιδί στη φυσιολογικού ανάπτυξη της όρασής τους. Αν, για παράδειγμα, το παιδί είναι αλλήθωρο ή έχει ένα πιο ‘τεμπέλικο’ μάτι, τα γυαλιά βοηθούν στη βελτίωση της κατάστασης όταν γίνεται σε μικρή ηλικία.

Οικογενειακές σχέσεις: Πώς θα κάνετε πιο ποιοτική την καθημερινότητα

Η οικογένεια συνήθως αποτελεί προτεραιότητα, γι' αυτό και τα προβλήματα που σχετίζονται με τα μέλη της μπορεί να σας απασχολούν διαρκώς και να σας προβληματίζουν. Αρκετές φορές, μπορεί να αισθάνεστε στρεσαρισμένοι, καθώς συχνά δεν γνωρίζετε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να διαχειριστείτε καταστάσεις και να διατηρήσετε την ισορροπία στο σπίτι.