Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Γίνεται σχολείο χωρίς μαθήματα;

Το ήδη πρωτοποριακό εκπαιδευτικό σύστημα της Φινλανδίας, δοκιμάζει μία νέα τομή: καταργεί τον παραδοσιακό τρόπο μεταφοράς γνώσης με θεματικές ενότητες, και δίνει ζωτικό χώρο στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων των μαθητών. Τι λένε οι πολέμιοι του εγχειρήματος;

Μαθήματα περιβαλλοντικής συνείδησης από έναν δεκαεξάχρονο

Πώς μπορεί ένα ελληνικό ακριτικό νησί του οποίου η οικονομία βασίζεται στην αλιεία να συνεχίσει να βιοπορίζεται από τη θάλασσα χωρίς να εξαντλήσει τους πόρους της; Τι ξέρουν για αυτό οι νέοι του Λυκείου Φούρνων, γονείς των οποίων ψαρεύουν ακόμα με δυναμίτη ή γαλαζόπετρα; Πολλά. Η πλήρης απάντηση είναι, τώρα πλέον, πολλά.

Childrencare: Ψηφιακή πλατφόρμα για την πρόληψη και υγιή ανάπτυξη των παιδιών

Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα ChildrenCare.gr δημιουργήθηκε με την πολύτιμη υποστήριξη κορυφαίων Ελλήνων και ξένων γιατρών για να καλύψει τις ανάγκες πληροφόρησης των χρηστών του διαδικτύου σε θέματα σχετικά με την πρόληψη και την υγιή ανάπτυξη των βρεφών και των νηπίων.

Γερμανία: Προσοχή στα εισαγόμενα παιχνίδια

Οι αρμόδιες γερμανικές αρχές προειδοποιούν τους γονείς να μην αγοράζουν παιχνίδια ή παιδικά προϊόντα με μοναδικό γνώμονα την χαμηλή τιμή

Κατάποση ξένων σωμάτων, δηλητηρίαση ή εγκαύματα. Κάθε χρόνο καταγράφονται στη Γερμανία 1,7 εκ. ατυχήματα παιδιών. Τα περισσότερα παιδικά ατυχήματα συμβαίνουν στο σπίτι και συχνά σχετίζονται με παιχνίδια που δεν πληρούν τα στοιχειώδη στάνταρντ ασφαλείας, προειδοποιεί η γερμανική υπηρεσία BAG με αφορμή την παγγερμανική Ημέρα Παιδικής Ασφαλείας, το Σάββατο 10 Ιουνίου.

H Μίλι, το δικαίωμα των κοριτσιών να παίζουν μπάλα και να έχουν κοντά μαλλιά

Η ιστορία της 8χρονης Μίλι Ερνάντες είναι κάτι περισσότερο από την ιστορία ενός μικρού κοριτσιού που λατρεύει το ποδόσφαιρο και... μισεί τα μακριά μαλλιά. Είναι μια ιστορία για τις διακρίσεις και τα στερεότυπα, που πολλοί τα μισούν, αλλά περισσότεροι τα υιοθετούν.

Κομοτηνή: Παρούσα η μαθητική διαρροή

Πρόβλημα εξακολουθεί να αποτελεί η μαθητική διαρροή στο Νομό Ροδόπης.Μπορεί σε σχέση με άλλες χρονιές η κατάσταση να χαρακτηρίζεται καλύτερη, ωστόσο, το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει. «Οι γονείς σιγά – σιγά εμπεδώνουν την άποψη ότι η φοίτηση στο σχολείο είναι βοηθητική όχι μόνο για το παιδί, αλλά και για την ίδια την οικογένεια. Ίσως, να έχουν πιάσει τόπο και οι διαδικασίες που ακολουθεί το Υπουργείο Παιδείας » δηλώνει ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μαρίνος Κωνσταντινίδηςκαι εξηγεί ότι όταν ένας μαθητής λείπει για καιρό από το Σχολείο, το Σχολείο σε συνεργασία με την αστυνομία και την κοινωνική υπηρεσία του αντίστοιχου δήμου επικοινωνεί με την οικογένεια κι εντάσσεται το παιδί κανονικά στο σχολείο. «Αν η διαρροή αυτή διαρκεί καιρό,είμαστε υποχρεωμένοι να στείλουμε τα στοιχεία στον Εισαγγελέα.» προσθέτει.

UNICEF: Προτεραιότητα η ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία τον Σεπτέμβριο

Η ένταξη, η ασφάλεια και η εκπαίδευση των προσφυγόπουλων αποτελεί το κύριο μέλημα της UNICEF, ανέφερε η περιφερειακή διευθύντρια της UNICEF, Άφσαν Καν, σε ενημερωτική συνάντηση με δημοσιογράφους, σχετικά με την επίσκεψή της στην Ελλάδα.

«Οι επόμενοι δυο μήνες είναι πολλοί σημαντικοί για την προετοιμασία των παιδιών, ώστε να μπορούν να παρακολουθήσουν τη νέα σχολική χρονιά το Σεπτέμβριο» επισήμανε η κ. Καν.

13 άτομα στο Σύνδεσμο Προστασίας Παιδιών & ΑΜΕΑ

Ο Σύνδεσμος Προστασίας Παιδιών & ΑΜΕΑ στο πλαίσιο της υλοποίησης της Πράξης «Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Νοητική Υστέρηση»: Παροχή υπηρεσιών ημερήσιας φροντίδας, παραμονής και δικτύωσης για Άτομα με Νοητική Υστέρηση», ανακοινώνει την πρόσληψη 13 ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

Καταληκτική ημερομηνία: 15-06-2017

Φυλάκιση 10 μηνών στη μητέρα που εφάρμοζε κατ' οίκον εκπαίδευση

Σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε η μητέρα, που είχε αποφασίσει να εφαρμόζει κατ' οίκον εκπαίδευση. Το αδίκημα που της καταλόγιζε το Γ' Αυτόφωρο Μονομελές είναι το αδίκημα της αρπαγής ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη και ενώ της είχε αφαιρεθεί η επιμέλεια της 10χρονης κόρης της.