Τετάρτη 29 Μαΐου 2024

Woof Festival: Dogtherapy- Σκύλοι θεραπευτές παρέχουν βοήθεια σε ευπαθείς ομάδες

”Τα συναισθήματα του σκύλου θυμίζουν τα συναισθήματα των ηρώων της αρχαιότητας”, είχε πει ο Sigmund Freud, ο οποίος στις συνεδρίες του είχε δίπλα του την αγαπημένη του σκυλίτσα Jofi.

Πώς να διαβάζετε με τα παιδιά βιβλία με εικόνες χωρίς κείμενο

Κάποιος με ρώτησε: «Ποια είναι η πιο παλιά σου ανάμνηση που σου διαβάζει κάποιος;»

Το σκέφτηκα, το ξανασκέφτηκα, αλλά δεν είχα κάποια.

Όπως πολλά παιδιά πρώτης γενιάς που γεννήθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες, έμαθα αγγλικά όχι από τη μητέρα μου αλλά ταυτόχρονα με αυτή. Οι γονείς μου έφεραν λίγα πράγματα μαζί τους από το Ιράν και το σπίτι μας δεν είχε παιδικά βιβλία στα Φαρσί, τη μητρική γλώσσα της οικογένειάς μας.

Δημιουργική Απασχόληση Μαθητών Δήμου Θεσσαλονίκης – Καλοκαίρι 2024

Το Τμήμα Προγραμμάτων & Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Θεσσαλονίκης, θα υλοποιήσει και το φετινό καλοκαίρι, το επιτυχημένο πρόγραμμα “Δημιουργική Απασχόληση Μαθητών– Καλοκαίρι 2024”, που προσφέρεται δωρεάν στους κατοίκους της πόλης μας, των οποίων τα παιδιά φοιτούν σε σχολεία του Δήμου.

Θεσσαλονίκη: Αυξήθηκαν οι νοσηλείες παιδιών στις παιδοψυχιατρικές κλινικές

Αύξηση των περιστατικών παιδιών και εφήβων που οδηγούνται είτε από τους γονείς τους είτε με εισαγγελική παραγγελία στις παιδοψυχιατρικές κλινικές της Θεσσαλονίκης καταγράφονται τα τελευταία χρόνια.

Kid Nation: Το «Survivor με παιδιά» έληξε με μηνύσεις

Υπήρξε στην κωμική σειρά «ΑΜΑΝ» ένα σκετς με έναν άντρα ντυμένο babysitter (Καλυβάτσης), που τον καλεί ένας πατέρας (Κανάκης) για να φυλάξει το παιδί του. Ο babysitter έρχεται με ταγερ (!), με ομιλίες του Χριστόδουλου, με βιντεοκασέτες για τις ερωτικές σχέσεις της Μαρίας Μαγδαληνής, με παιδικά γεύματα «Γύρος Kid», με μαχαίρια και χατζάρες για να εκπαιδεύσει το παιδί στον πόλεμο (το παιδί είναι βρέφος).

Σχολεία και τοπική αυτοδιοίκηση συναντιούνται μέσα από ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Όταν οι δημοτικές αρχές εκτιμούν τον κόπο και τις ιδέες των νέων ανθρώπων και τους πλησιάζουν με έναν όσο το δυνατόν πιο ισότιμο τρόπο, τότε αυτό σημαίνει ότι κάτι καλό και σοβαρό έχει συμβεί. Και είναι απολύτως βέβαιο ότι η εμπιστοσύνη και η στήριξη που τους δείχνουν σήμερα θα δώσει απτά αποτελέσματα αύριο…

Έρευνα - σοκ: Πάνω από 300 εκατομμύρια παιδιά πέφτουν θύματα κακοποίησης κάθε χρόνο

Περισσότερα από 300 εκατομμύρια παιδιά ετησίως πέφτουν θύματα διαδικτυακής σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης, όπως μαρτυρά νέα έρευνα.

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου διαπίστωσαν ότι 1 στα 8, ή το 12,6% των παιδιών στον κόσμο έχουν πέσει θύματα μη συναινετικής ομιλίας, κοινής χρήσης και έκθεσης σε σεξουαλικές εικόνες και βίντεο τον περασμένο χρόνο.

Κατά προτεραιότητα εξυπηρέτηση των κατόχων κάρτας αναπηρίας από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ

Το ζήτημα της κατά προτεραιότητα εξυπηρέτησης των ατόμων με αναπηρία στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ εξέτασε ο Συνήγορος του Πολίτη στο πλαίσιο αναφοράς, με την οποία άτομο με αναπηρία διαμαρτυρήθηκε για επίδειξη κακής συμπεριφοράς και μη εξυπηρέτηση κατά την προσέλευση στο Κεντρικό Φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στο Μαρούσι.

Economist: Κανένα επίδομα και κανένα μπόνους δεν μπορεί να κάνει μια γυναίκα μητέρα

Καθώς τα ποσοστά γεννήσεων πέφτουν, αρκετές κυβερνήσεις σπεύδουν να ρίξουν χρήματα σε πολιτικές που ενδεχομένως θα μπορούσαν να οδηγήσουν τις γυναίκες ή τουλάχιστον να τις κάνουν να σκεφτούν να αποκτήσουν παιδί.

Ενα δεύτερο σπίτι για τους ενήλικες ασθενείς με νευρομυϊκές παθήσεις

Ένα νέο κεφάλαιο ξεκινά για τους ενήλικες ασθενείς με νευρομυϊκές παθήσεις με τη λειτουργία της πρώτης ειδικής μονάδας για τέτοιου είδους παθήσεις στην Αττική. Η ειδική μονάδα νευρομυϊκών παθήσεων στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «Θριάσιο» ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του σωματείου φροντίδας ατόμων με νευρομυϊκές παθήσεις MDA Hellas και έχει συγκροτηθεί από επαγγελματίες εννέα ειδικοτήτων (νευρολόγος, ορθοπεδικός, καρδιολόγος, πνευμονολόγος, φυσικοθεραπευτής, νοσηλευτής, λογοθεραπευτής, εργοθεραπευτής και ψυχολόγος). Υπολογίζεται πως θα προσφέρει ολιστική ιατρική φροντίδα σε πάνω από 300 μέλη του σωματείου αλλά και στο σύνολο των ασθενών με σπάνιες νευρομυϊκές παθήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Πολλαπλή Σκλήρυνση: Νέα εφαρμογή στο κινητό διευκολύνει την καθημερινότητα των ασθενών

Κάθε χρόνια πάθηση είναι ένας καθημερινός αγώνας δρόμου για να κατανοεί ο ασθενής τη νόσο του, να διατηρεί τον έλεγχό της, να παραμένει ενεργός και λειτουργικός παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει και να μην χάνει κομμάτια της ποιότητας ζωής του. Όταν η τεχνολογία, με την εξέλιξη των έξυπνων συσκευών, μπορεί να βοηθήσει σε αυτόν τον καθημερινό αγώνα, το κέρδος για τον ασθενή, τους οικείους του, τους φροντιστές και τους επαγγελματίες υγείας είναι μία μικρή νίκη.