Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Καλή σχολική χρονιά με νέα τετράδια και μολύβια από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»!



Εγγραφή στις σχολές, ημερομηνίες, διαδικασίες και δικαιολογητικά

Οι εγγραφές των επιτυχόντων στα Πανεπιστήμια, στα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΤΕΙ), στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες και στην Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. θα γίνουν από την Τετάρτη 11 μέχρι και την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013 και σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώνεται από τις Γραμματείες των Τμημάτων. Τα δικαιολογητικά και η διαδικασία εγγραφής θα ανακοινωθούν κατά τις προσεχείς ημέρες με νεότερο Δελτίο Τύπου και αναλυτική εγκύκλιο. 

Ελπίδα για το Παιδί: Δωρεάν μαθήματα ξένων γλωσσών

Η Ελπίδα για το Παιδί ανακοινώνει ότι ξεκίνησαν οι εγγραφές για τα δωρεάν μαθήματα ξένων γλωσσών. Για πληροφορίες σχετικά με τα κριτήρια επιλογής τηλ: 2310238990 -6932571497. Αιτήσεις εγγραφής έως 14 Σεπτεμβρίου, Αριστοτέλους 26, 4ος όροφος. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Πηγή: Facebook

Οι selfie φωτογραφίες βάζουν τα παιδιά σε κίνδυνο

Ανήσυχοι για την ψυχολογία των παιδιών και εφήβων, που δημοσιεύουν selfie φωτογραφίες στα site κοινωνικής δικτύωσης, είναι οι ψυχολόγοι, αφού μεταξύ άλλων, θεωρούν πως τα παιδιά μπορεί να πέσουν θύματα bullying και κακοποίησης γενικά.

Αλλεργίες στα παιδιά. Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς;

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια παγκόσμια ανησυχητική αύξηση της συχνότητας των αλλεργικών παθήσεων. Υπολογίζεται ότι περίπου 1 στα 4 παιδιά υποφέρει από κάποια αλλεργία.

Ανακοινώθηκαν οι βάσεις για την εισαγωγή σε ΑΕΙ - ΤΕΙ - Δείτε τους πίνακες

Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας το πρωί της Πέμπτης οι βάσεις για την εισαγωγή σε ΑΕΙ - ΤΕΙ. 

Κύριο χαρακτηριστικό είναι η πτώση στις βάσεις εισαγωγής στις σχολές με μεγάλη ζήτηση (ιατρικές και νομικές), που ξεπερνάει ακόμη και τις 1000 μονάδες ενώ ανοδικά κινήθηκαν οι βάσεις στις στρατιωτικές σχολές, καθώς και στις σχολές τουριστικών επαγγελμάτων. 

Βαφοπούλειο: Κοινωνικό Φροντιστήριο

Στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο για 2η συνεχή χρονιά θα λειτουργήσει Κοινωνικό Φροντιστήριο με έμπειρους και καταξιωμένους καθηγητές, σε μαθήματα κατεύθυνσης Β΄ και Γ΄Λυκείου, κατά το σχολικό έτος 2013-2014.

Επιστήμονες δημιούργησαν το «μυαλό του σωλήνα»

Επιστήμονες μετέτρεψαν ανθρώπινα βλαστοκύτταρα σε μίνι εγκεφάλους μεγέθους μπιζελιού, γνωστούς ως «οργανοειδή», η νευρική δομή των οποίων είναι ανάλογη με εκείνη του εγκεφάλου ενός ανθρώπινου εμβρύου εννέα εβδομάδων. Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να φέρει επανάσταση στη μελέτη ασθενειών όπως η σχιζοφρένεια και ο αυτισμός.

Ινστιτούτο Cervantes – Ενημερωτικές ημερίδες για τα DELE Β1 και Β2

Το Instituto Cervantes σας καλεί να συμμετάσχετε στις Ημερίδες Ενημέρωσης για τα καινούρια διαγωνίσματα DELE B1 και B2 που θα διεξαχθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων στις 14 Σεπτεμβρίου και στις 5 Οκτωβρίου, 09:00 με 14:00. Δεδομένου ότι η χωρητικότητα της αίθουσας είναι περιορισμένη, σας παρακαλούμε να επιβεβαιώσετε τη συμμετοχή σας το συντομότερο, στέλνοντας ένα e-mail με τα στοιχεία σας (όνομα, τηλέφωνο και e-mail) στο dele.atenas@cervantes.es

Δεκατετράχρονος από την Ινδία «ζει σε σώμα ανθρώπου 110 ετών»

Συγκλονίζει η τραγική ιστορία του 14χρονου Ινδού από το Μπιχάρ, Αλί Χουσεΐν Καν, που ζει εγκλωβισμένος «σε σώμα ανθρώπου 110 ετών». Ο έφηβος πάσχει από μια πολύ σπάνια γενετική πάθηση, την προγηρία, που προκαλεί πρόωρη γήρανση και τον καθιστά οκτώ φορές μεγαλύτερο από τα υπόλοιπα παιδιά.