Κυριακή 14 Απριλίου 2019

Προβολή: Το Βουνό (Σωκράτης Μάλαμας)


Aπό το νέο δίσκο του Γιώργου Χατζηπιερή "Τα ταξίδια του τεμπέλη δράκου".
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Πότε ξεκινάνε οι εγγραφές στα δημοτικά σχολεία

Δημοσιεύτηκε την Παρασκεύη η εγκύκλιος από το υπουργείο Παιδείας, που αφορά την ερχόμενη σχολική χρονιά, 2019-20, και τους μαθητές που έχουν γεννηθεί από 1ης Ιανουαρίου 2013 έως και 31ης Δεκεμβρίου 2013.

Η σχέση των παιδιών με τα χρήματα σε μικρές ηλικίες

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι κάθε παιδί μεγαλώνει και ωριμάζει με διαφορετικό ρυθμό. Υπάρχουν όμως και κάποιοι γενικοί κανόνες που βρίσκουν εφαρμογή στα περισσότερα παιδιά και σας βοηθούν να κάνετε τη σωστή αρχή με τη σχέση τους με τα χρήματα.

Η Χρυσή Λίστα 2019: τα καλύτερα βιβλία για παιδιά 0-7 ετών

Το ELNIPLEX ανακοινώνει τις ετήσιες Χρυσές Λίστες για το 2019. Πρόκειται για συγκεντρωτική λίστα των καλύτερων,σύμφωνα με το ELNIPLEX, βιβλίων που εκδόθηκαν από τις αρχές Απριλίου 2018 μέχρι τις αρχές Απριλίου 2019. Διαβάστε τη σχετική ανάρτηση από τον Απόστολο Πάππο.

Ηταν ένα μικρό καράβι που το έλεγαν Pablo

Η βραβευμένη βρετανική σειρά «Pablo», η πρώτη σειρά κινουμένων σχεδίων με κεντρικό ήρωα ένα 5χρονο παιδί με αυτισμό, έρχεται στην Ελλάδα! Αρκεί να βρεθεί το αγόρι που θα δώσει τη φωνή του στον πρωταγωνιστή.

Στις 2 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού, ο ελληνικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός The Happy Art, που έχει στόχο να κάνει την ψυχαγωγία προσβάσιμη σε άτομα με αναπηρία ή αισθητηριακά προβλήματα, ανέλαβε για λογαριασμό του Vodafone TV να ανακαλύψει το αγόρι ηλικίας 6 έως 30 ετών που θα φέρει σε πέρας το έργο της μεταγλώττισης του «Pablo». Να βρει τον καθημερινό ήρωα με αυτισμό που θα γίνει ο ήρωας και της τηλεοπτικής σειράς. «Μέχρι στιγμής δεν έχουμε συγκεντρώσει πολλές συμμετοχές, αλλά είμαστε αισιόδοξοι», λέει στην «Κ» η Μαρία Καρακασίδου, εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής και συνιδρύτρια του The Happy Art.

Αυτές είναι οι 10 πιο καινοτόμες μαθητικές "επιχειρήσεις" που διαγωνίζονται με στόχο την Ευρώπη

Το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece με υπερηφάνεια ανακοινώνει τις 10 πιο καινοτόμες μαθητικές "επιχειρήσεις" της Ελλάδας που θα διαγωνισθούν τη Δευτέρα 6 Μαϊου 2019 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην αίθουσα "Νίκος Σκαλκώτας" με στόχο το πρώτο βραβείο. Η νικήτρια ομάδα θα έχει την μεγάλη τιμή να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Τελικό Διαγωνισμό του Junior Achievement Europe που θα γίνει στις 3-5 Ιουλίου στην πόλη Lille της Γαλλίας. Η ελληνική συμμετοχή θα διεκδικήσει ευρωπαϊκή διάκριση και θα ανοίξει το δρόμο για την ίδρυση πραγματικής επιχείρησης με την ιδέα της. 

Ομαδικά αθλήματα: το καλύτερο αντικαταθλιπτικό για τα παιδιά

Η συμμετοχή παιδιών ηλικίας 9-11 ετών σε ομαδικά αθλήματα φάνηκε να συνδέεται με μεγαλύτερο όγκο μιας περιοχής του εγκεφάλου που παίζει κεντρικό ρόλο στο στρες, καθώς και με χαμηλότερα ποσοστά κατάθλιψης

Παιδιά youtubers: Τα υπέρ και τα κατά της έκθεσης στο διαδίκτυο

Πολλά λέγονται για την υπερβολική έκθεση των παιδιών στον διαδικτυακό κόσμο σήμερα, άλλα θετικά και άλλα αρνητικά. Τα παιδιά γεννήθηκαν και μεγαλώνουν σε έναν hi tech κόσμο, δεν μπορούν να φανταστούν τη ζωή τους χωρίς ίντερνετ, χωρίς «έξυπνα» κινητά, χωρίς …κουμπάκια να πατάνε με τα μικρά τους δακτυλάκια…

Έρευνα: Περισσότερα παιδιά καταπίνουν καθημερινά μικροσκοπικά αντικείμενα

Περισσότερα από 750.000 παιδιά έχουν καταπιεί κάποια στιγμή ένα αντικείμενο τα τελευταία 20 χρόνια στις ΗΠΑ

Μια νέα έρευνα που έγινε στις ΗΠΑ έδειξε ότι ο αριθμός των παιδιών πουκαταπίνουν μικρά αντικείμενα έχει διπλασιαστεί. Συγκεκριμένα το CNN International αναφέρει πως οι ακτινογραφίες που δείχνουν παιδιά να έχουν καταπιεί μικρά αντικείμενα όπως νομίσματα, παιχνίδια, κοσμήματα και μπαταρίες έχουν πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια.

Εργοθεραπευτές: Χαοτική η κατάσταση με τον νέο Κανονισμό Παροχών του ΕΟΠΥΥ για την ειδική αγωγή

Την αγωνία του για την χαοτική κατάσταση που επικρατεί στην Ειδική Αγωγή εξέφρασε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργοθεραπευτών (ΠΣΕ), σε συνάντησή του με τον Τομέα Υγείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, που πραγματοποιήθηκε στις 10/4/2019 στη Βουλή. Στην συνάντηση παραβρέθηκε και ο εκπρόσωπος του ΕΟΠΥΥ κ. Σέμπος.

ΕΣΑΕΙ ΕΝ ΡΟΗ: Πρόσκληση εθελοντών

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός Μακεδονίας – Θράκης ΕΣΑΕΙ ΕΝ ΡΟΗ προσκαλεί εθελοντές για τη στελέχωση ομάδων που θα βοηθήσουν στην επιτυχία των εκδηλώσεων καλλιτεχνικής παιδείας την Παρασκευή, 3 Μαΐου και το Σάββατο και 04 Μαΐου στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλέξανδρος και στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο.

Προσφυγικό: Τα μαθήματα ελληνικών χάθηκαν στη μετάφραση

Ηταν Ιανουάριος του 2018, όταν ο τότε υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας και ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου δημοσιοποίησαν επισήμως την έναρξη του προγράμματος Γλώσσας και Πολιτισμού για πρόσφυγες και μετανάστες. Οπως είχε ανακοινωθεί τότε, συνολικά 5.000 άτομα άνω των 16 ετών θα μάθαιναν ελληνικά μέσω ταχύρρυθμων μαθημάτων γλώσσας αλλά και Αρχών Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, «ώστε να εξασφαλιστεί η καλύτερη προσαρμογή τους στην ελληνική πραγματικότητα αλλά και στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι». Ενάμιση χρόνο μετά, το πρόγραμμα εκμάθησης ελληνικών για πρόσφυγες άνω των 16 ετών δεν έχει καν ξεκινήσει.

Δεκάχρονος στο Περού διάβαζε στο πεζοδρόμιο επειδή δεν είχαν ρεύμα

Βίντεο το οποίο κάνει το γύρο του διαδικτύου, αποτυπώνει τη δύναμη της θέλησης αλλά και την οικονομική ανέχεια κάποιων. Ένα παιδί στο Περού διαβάζει κάτω από κολώνα, καθώς στο σπίτι του δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα.

Σκεπτικισμός των Βρετανών γιατρών για το μωρό με 3 γονείς στην Ελλάδα

Ιατρική ιστορία που μπορεί να προσφέρει νέες θεραπείες γονιμότητας ή ένα σοβαρό ηθικό ζήτημα με πολλαπλές επιπτώσεις που δεν έχει πλήρως ερευνηθεί;

Το πρώτο μωρό στην Ελλάδα που γεννήθηκε από 3 γονείς προκειμένου να ξεπεραστεί η υπογονιμότητα της μητέρας προκαλεί σοβαρές συζητήσεις στην ιατρική κοινότητα. 

Τέσσερα εκατ. παιδιά αναπτύσσουν άσθμα κάθε χρόνο εξαιτίας της ρύπανσης των οχημάτων

Περίπου τέσσερα εκατομμύρια παιδιά αναπτύσσουν άσθμα κάθε χρόνο, επειδή συστηματικά εισπνέουν ρύπους από τις εξατμίσεις των οχημάτων, κυρίως διοξείδιο του αζώτου, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Αθανάσιος Τσακρής: Η άρνηση εμβολιασμού δεν είναι προσωπική ή οικογενειακή υπόθεση

«Κόντεψα να πεθάνω από ιλαρά όταν ήμουν δεκαεπτά ετών. Γιατί συζητάμε ακόμα για τους αντιεμβολιαστές;», έγραφε πριν από λίγες εβδομάδες στην εφημερίδα Guardian η Van Badham. Η Αυστραλέζα συγγραφέας και σχολιάστρια, 41 ετών σήμερα, μοιράστηκε με τους αναγνώστες τη δική της ιστορία: ως παιδί είχε κάνει σχεδόν όλα τα εμβόλια, εκτός από εκείνο της ιλαράς. Ο οικογενειακός γιατρός είχε διαβεβαιώσει τη μητέρα της ότι δεν το χρειαζόταν -«η κόρη σας είναι υγιέστατη και η πιθανότητα να κολλήσει ελάχιστη»- και εκείνη πείστηκε. Διαψεύστηκε με τον χειρότερο τρόπο. Η έφηβη νόσησε από βαρύτατης μορφής ιλαρά, αλλά όχι μόνο... Στη συνέχεια, μέσα στις επόμενες εβδομάδες, επειδή έπεσε η άμυνα του οργανισμού της, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στο άρθρο της η Badham, πέρασε ερυθρά, παρωτίτιδα (τους γνωστούς μαγουλάδες), κοκκύτη και ανεμοβλογιά. Κινδύνεψε να πεθάνει, ταλαιπωρήθηκε επί μήνες και τα σημάδια που έχει ακόμα στο πρόσωπό της δεν την αφήνουν να ξεχάσει όσα υπέστη.