Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Ιδέες για χρησιμοποιημένο χαρτί

Την επόμενη φορά που θα βρεθεί στα χέρια σας μία αποτυχημένη εκτύπωση/ φωτοτυπία, μια παλιά ζωγραφιά, ένα ξεχασμένο χαρτί που σκέφτεστε να ανακυκλώσετε (γκουχ γκουχ, όχι να πετάξετε στα κοινά σκουπίδια), θυμηθείτε μας και ρίξτε μια ματιά στο πώς μπορείτε να το αξιοποιήσετε. 

Open Data Day 2013

Το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013 γιορτάζεται η παγκόσμια ημέρα για τα ανοιχτά δεδομένα (www.open dataday.org/) με ταυτόχρονες εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο.

Τα στερεότυπα κατωτερότητας βλάπτουν τα αγόρια στο σχολείο

Τα στερεότυπα ότι τα αγόρια είναι πνευματικά κατώτερα από τα κορίτσια επηρεάζουν τα παιδιά κατά τα πρώτα σχολικά χρόνια και τα εμποδίζουν στο να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους, υποστηρίζει μια νέα έρευνα.

7 τρόποι να κάνετε τα παιδιά να σας ακούσουν χωρίς να φωνάξετε!

Έχετε βαρεθεί να λέτε «βάλε τις κάλτσες σου» ή «μάζεψε το δωμάτιό σου» και να νιώθετε πως κρίνοντας από την αντίδραση των παιδιών σας προφανώς δεν βγαίνει ήχος από το στόμα σας; Ήρθε η ώρα αυτό να αλλάξει!

Εκδήλωση από την Ομάδα Προσβασιμότητας ΑΠΘ

Την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την ομάδα και τις δράσεις της, με ανοιχτό κάλεσμα σε όλους, στην αίθουσα 112 στο κτήριο της Νέας Φιλοσοφικής (ΑΠΘ). Πηγή: Facebook

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο eTwinning Contact Seminar

Στο πλαίσιο του προγράμματος eTwinning, η ελληνική Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης (ΕΥΥ) eTwinning οργανώνει Contact Seminar (σεμινάριο εξεύρεσης συνεργατών) στις 25-28 Απριλίου 2013 σε συνεργασία με την Ιταλική, την Ισπανική, την Πορτογαλική και την Κυπριακή ΕΥΥ, στην Πάτρα. Το σεμινάριο απευθύνεται κατά προτεραιότητα σε καθηγητές Λυκείου ειδικότητας ΠΕ03, ΠΕ04.01, ΠΕ04.02, ΠΕ04.03, ΠΕ04.04, ΠΕ04.05 και ΠΕ02 (που διδάσκουν Ιστορία και/ή Φιλοσοφία).

Κατασκευή: Τερατοχεράκια

Μήπως τα μικρά σας τερατάκια χρειάζονται μία ακόμη λεπτομέρεια στα κοστούμια τους; Φτιάξτε τα τερατοχεράκια και χρησιμοποιήστε τα σε τερατοεμφανίσεις, αλλά και σε περιπτώσεις επιδρομής άγριων και μη ζώων. Θα χρειαστείτε ένα ζευγάρι γάντια, τσόχα και κόλλα. Κόψτε σε 10 τρίγωνα την τσόχα (για τα νύχια), βάλτε λίγο πιο μέσα τα ακροδάχτυλα των γαντιών και κολλήστε εσωτερικά την τσόχα. Εύκολο, απλό και σχετικά φτηνό! Φωτογραφίες για τα στάδια κατασκευής θα βρείτε στο thesoutherninstitute.com από όπου προέρχεται η εικόνα.

Ορθοπεδικός ή ορθοπαιδικός;

Είναι μία λέξη που τη συναντάμε και με τις δύο μορφές. Τελικά ποιο είναι ορθογραφικά σωστό; Ορθοπεδικός ή ορθοπαιδικός; Διαβάστε σχετικά εδώ.

Έργο: Place & Train

Τον Οκτώβριο του 2011, το συγχρηματοδοτούμενο από την Ε.Ε. πρόγραμμα ‘Place & Train’, ξεκίνησε τις εργασίες του. Το έργο θα αναπτύξει προϊόντα στοχεύοντας στους επαγγελματίες ψυχικής υγείας, τα οποία θα τους βοηθήσουν να υποστηρίξουν αποτελεσματικότερα τους ωφελούμενους τους στην απασχολησιμότητά τους (πριν και κατά την διάρκεια εργασίας τους), στην ανάπτυξη των προσωπικών και μη επαγγελματικών δεξιοτήτων τους, καθώς και στην ανάδειξη του γνωσιακού τους δυναμικού.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Μαθαίνω να “διαβάζω” σωστά τη διαφήμιση -εκπαιδευτικό υλικό-

κάνε κλικ για βιβλίο δασκάλου
Αναδημοσίευση από το ιστολόγιο της Άννας Παππά

Τα παιδιά δέχονται συνεχή και κατά μέτωπον επίθεση από τη διαφήμιση.
Είναι σημαντικός – ίσως ο πρώτος – και ιδιαίτερα ευάλωτος «στόχος». Αυτό συμβαίνει γιατί οι εταιρίες και οι διαφημιστές τους γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα παιδιά
- Διαθέτουν αγοραστική δύναμη, έχοντας κάποιο χαρτζιλίκι .
- Επηρεάζουν τις επιλογές των γονέων ως προς το τι θα καταναλώσουν
- Θα είναι οι αυριανοί καταναλωτές και χρειάζεται να «διαπαιδαγωγηθούν» από τρυφερή ηλικία σ’ αυτή την κατεύθυνση.

ICC 2013: 19η Διεθνής Θερινή Συνάντηση σε θέματα Επικοινωνίας και Πληροφορικής για νέους με τύφλωση και μερική όραση

Η διεθνής θερινή συνάντηση ICC 2013 σε θέματα επικοινωνίας και πληροφορικής είναι μία ιδιαίτερη ευκαιρία για να μάθεις πώς οι τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών (Information and Communication Technology - ICT) και οι υποστηρικτικές τεχνολογίες (Assistive Technologies - AT) μπορούν να εμπλουτίσουν και να διευκολύνουν τη ζωή των ατόμων με τύφλωση και μερική όραση.

Κομοτηνή: Σεξουαλικότητα και ΑμεΑ

Οι Φοιτητές Κατεύθυνσης Κοινωνικής Εργασίας του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης του Δ.Π.Θ, σε συνεργασία με το Σύλλογο ατόμων με κινητικά προβλήματα και φίλων Ν. Ροδόπης «Περπατώ», διοργανώνουν εκδήλωση – προβολή ταινίας «Τhesessions» και ανοιχτή συζήτηση με θέμα: «Σεξουαλικότητα και ΑμεΑ» την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013, στο χώρο της Πολιτιστικής Κίνησης (Φιλίππου 31, Κομοτηνή) στις 20:00.

Παρουσίαση των σταθμών εργασίας για ΑμεΑ στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Το Ίδρυμα Ευγενίδου οργανώνει στο Ισόγειο της Βιβλιοθήκης μια παρουσίαση των Σταθμών Εργασίας για ΑμεΑ. Για τη γνωριμία του κοινού με τις υπηρεσίες που προσφέρονται, αλλά και για την κατανόηση και εξοικείωση με την κατάσταση υπό την οποία διαβιούν τα Άτομα με Αναπηρία, θα λειτουργήσει μία πρωτότυπη Βιβλιοθήκη.