Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Διεθνές Συμπόσιο: "Βυζάντιο και Αραβικός κόσμος: Συνάντηση Πολιτισμών"

Tο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του ΥΠΠΟΤ: "Θεσσαλονίκη: Σταυροδρόμι Πολιτισμών", που περιλαμβάνει μια σειρά δράσεων από πολιτιστικούς και παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης με στόχο την προβολή του πολιτισμού και την ενίσχυση του εξωστρεφούς χαρακτήρα της πόλης, διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη, από τις 16 έως τις 18 Δεκεμβρίου 2011, Διεθνές Συμπόσιο με τίτλο: "Βυζάντιο και Αραβικός κόσμος: Συνάντηση Πολιτισμών".

Ηράκλειο Κρήτης: Πρόγραμμα καταπολέμησης του παιδικού φόβου για το γιατρό

Tο πρόγραμμα “teddy bear hospital” με στόχο την καταπολέμηση του παιδικού φόβου για το γιατρό και το νοσοκομειακό χώρο, πραγματοποιήθηκε στο 50ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου, στη Χρυσοπηγή όπου οι δάσκαλοι υποδέχτηκαν με χαρά την επίσκεψη ομάδας εθελοντών φοιτητών ιατρικής HelMSIC (Ελληνική Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων και Ανταλλαγών Φοιτητών Ιατρικής) του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Ψηφιακά πολυμέσα στην υπηρεσία της τέχνης στα Χύδηρα της Λέσβου

Δεν είναι μόνο ότι πρόκειται για το πρώτο ψηφιακό μουσείο τέχνης που συγκεντρώνει όλο το έργο ενός από τους μεγαλύτερους ζωγράφους στην ιστορία της νεοελληνικής τέχνης.

Ταινία: Πορτοκάλια στον ήλιο


Μεταρρύθμιση στην Εκπαίδευση ζητούν 133 πανεπιστημιακοί

Εκατόν τριάντα τρεις πανεπιστημιακοί, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ.Γ.Καμίνης, επίκουρος καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, υπογράφουν κείμενο με τίτλο «γιατί υποστηρίζουμε την μεταρρύθμιση στην ανώτατη εκπαίδευση. Το ίδιο κείμενο υποστηρίζει με δήλωσή του και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ.Γιάννης Μπουτάρης.

Η ορθοστασία καταπολεμά τον πόνο και την αγωνία!

Για γενιές οι μητέρες έχουν προειδοποίησε τα παιδιά που καμπουριάζουν πάνω από το τραπέζι να «κάθονται σε όρθια στάση».

Τώρα οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ότι με την επιμήκυνση της σπονδυλικής στήλης και πιέζοντας τους ώμους πίσω υπάρχει πραγματικό ιατρικό όφελος.

Συμφωνία ΗΠΑ-Ρωσίας για τις υιοθεσίες παιδιών

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία υπέγραψαν συμφωνία για το πλαίσιο των υιοθεσιών παιδιών σε μια προσπάθεια να βελτιώσουν το ακανθώδες αυτό θέμα.

«Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη την ασφάλεια των παιδιών που υιοθετούνται από Αμερικανούς και αυτή η συμφωνία προβλέπει ότι θα υπάρξουν εγγυήσεις για την προστασία τους. Επίσης διασφαλίζει την ύπαρξη διαφάνειας για όλους», τόνισε η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον σε κοινή συνέντευξη Τύπου με το Ρώσο ομόλογό της Σεργκέι Λαβρόφ.

Συνέντευξη: Τάσος Σταθόπουλος

Σε 13 συνεχόμενες ώρες κολύμπησε 3.800 μέτρα, ποδηλάτησε 180 χιλιόμετρα και τερμάτισε τρέχοντας τον Μαραθώνιο των 42.195 μέτρων, φορώντας τη φανέλα του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα». Στόχος του 60χρονου ξυλουργού από τα Βίλια ήταν να μεταφέρει λίγη ελπίδα στα παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια και να ευαισθητοποιήσει τους Ελληνες να στηρίξουν οικονομικά τον Σύλλογο.
Διαβάστε τη συνέχεια στα Νέα, από όπου το απόσπασμα και η φωτογραφία.