Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Μεικτό σύστημα στις Πανελλαδικές για υποψήφιους προηγούμενων ετών

Μεικτό εξεταστικό σύστημα θα ισχύσει το καλοκαίρι για τους απόφοιτους παλαιότερων ετών των σχολείων της χώρας, καθώς θα μπορέσουν να επιλέξουν μεταξύ του παλαιού και του νέου εξεταστικού συστήματος που εγκαινιάζεται εφέτος.

Δωρεάν μαθήματα διαστημικών εφαρμογών παρατήρησης της Γης από το si-cluster

Με μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα μοιραστούν δωρεάν οι επιστήμονες που απαρτίζουν το si-cluster, την συστάδα καινοτόμων ελληνικών επιχειρήσεων που μελετούν το Διάστημα, τις γνώσεις τους για τις εφαρμογές παρατήρησης της Γης σε ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα από τις 7 έως τις 11 Δεκεμβρίου στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Τα απογεύματα, θα διεξάγεται εκπαιδευτικό πρόγραμμα και για μεταπτυχιακούς φοιτητές και νέους επιστήμονες, στην έδρα του si-cluster, στο Μαρούσι.

Οι ενήλικες νιώθουν πίεση για την online προστασία των παιδιών τους



Νέα έρευνα της Kaspersky Lab και της B2B International αποκαλύπτει ότι το 30% των Ευρωπαίων γονέων αισθάνεται ότι δεν έχει κανέναν έλεγχο πάνω στο τι βλέπουν ή τι κάνουν τα παιδιά του όταν βρίσκονται online, με το 33 % να ανησυχεί ότι η εξάρτηση που έχουν τα παιδιά του από το Διαδίκτυο μετατρέπεται σε εθισμό. Επιπλέον, πολλοί ενήλικες ανησυχούν ότι και οι δικοί τους γονείς και πιο ηλικιωμένοι συγγενείς που έρχονται σε επαφή με την τεχνολογία, θα μπορούσαν να είναι εξίσου ευάλωτοι.