Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Γνωρίστε το Boccia!

Για το Boccia έχουμε ξαναμιλήσει . Εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε ακόμη περισσότερα για το άθλημα αυτό, υπάρχουν αναλυτικές πληροφορίες, κανονισμοί, αλλά και βίντεο στα ελληνικά, στην ιστοσελίδα http://www.boccia.gr/

Κύπρος: Μάστιγα οι γλωσσικές διαταραχές

Θεραπεία στον τραυλισμό, στη γλωσσική καθυστέρηση, στη δυσφωνία, στις διαταραχές επικοινωνίας, καθώς και σε άλλες γλωσσικές διαταραχές δίνουν οι λογοπαθολόγοι ή αλλιώς οι λογοθεραπευτές.
Όπως δηλώνουν η πρόεδρος του Συνδέσμου Εγγεγραμμένων Λογοπαθολόγων Κάκια Πετεινού και η γραμματέας του Συνδέσμου, Σίσσυ Φιλιππίδου, από τη μία είναι πολλά τα παιδιά που αντιμετωπίζουν τέτοιες διαταραχές στην κυπριακή δημόσια εκπαίδευση, και από την άλλη δεν επαρκεί ο αριθμός των διορισμένων ειδικών στις σχολικές μονάδες για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος.

Κοινοβουλευτική παρέμβαση για τα παιδιά με αυτισμό (σύνδρομο Asperger)

Το ζήτημα διευκόλυνσης της συμμετοχής παιδιών με αυτισμό στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αναδεικνύει ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Ι. Νικολόπουλος, με ερώτησή του προς τους υπουργούς Παιδείας και Υγείας.

Πολυτεχνείο - 17 Νοεμβρίου 1973



1050 ΧΙΛΙΟΚΥΚΛΟΙ, της Κωστούλας Μητροπούλου

"Εδώ Πολυτεχνείο, εδώ Πολυτεχνείο!"
Αυτή η φωνή που τρέμει στον αέρα,
δεν σούστειλε ένα μήνυμα μητέρα,
αυτή η φωνή δεν ήτανε του γιού σου,
ήταν φωνές χιλιάδες του λαού σου.

«Το θαυμαστό ταξίδι του Νηλς Χόλγκερσον» στο θεατρο «Αθηνών».

Το πρώτο παραμύθι με οικολογική συνείδηση που στάθηκε αφορμή για να τιμηθεί η συγγραφέας του με το βραβείο Νόμπελ, «Το θαυμαστό ταξίδι του Νηλς Χόλγκερσον», ανεβαίνει στο θεατρο «Αθηνών».

Ημερίδα: "Ο ειδικός αθλητισμός χθές ..... σήμερα ..... αύριο.....;"

Ο "Σύλλογος Γονέων και Φίλων Αθλητών Α.Μ.Ε.Α" διοργανώνει ημερίδα με θέμα: "Ο ειδικός αθλητισμός χθές ..... σήμερα ..... αύριο.....;"Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010 στις 11.00 στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης, Εθνικής Αμύνης.
Η είσοδος είναι ελέυθερη για το κοινό

Συνέδριο: "Κοινωνικές Επιστήμες, Εκπαιδευτική Δράση και Πολιτική Παρέμβαση"

Το Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία και το Διδασκαλείο Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνουν, στις 26 Νοεμβρίου 2010,  συνέδριο με θέμα: "Κοινωνικές Επιστήμες, Εκπαιδευτική Δράση και Πολιτική Παρέμβαση" προς τιμή της Ομότιμης Καθηγήτριας του Τμήματος Άννας Φραγκουδάκη.
Δείτε το πρόγραμμα εδώ.

Όνειδος το μηχανογραφικό δελτίο εισαγωγής των ΑμεΑ με σοβαρές παθήσεις στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ

Τον έντονο αποτροπιασμό της με αφορμή την έκδοση του μηχανογραφικού δελτίου για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση υποψηφίων πασχόντων από σοβαρές παθήσεις (5% επιπλέον των θέσεων εισακτέων) εκφράζει η Ε.Σ.ΑμεΑ, με επιστολή της στην Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων κ. Α. Διαμαντοπούλου, διότι με αυτό το μηχανογραφικό επιχειρείται, αναιτιολόγητα και ενάντια σε κάθε επιστημονική, κοινωνική, ανθρώπινη λογική του ηθικού και του δικαίου, ο αποκλεισμός ατόμων με σοβαρές παθήσεις από Ανώτατες και Ανώτερες Σχολές, παραβιάζοντας κατάφωρα το θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμά τους στην εκπαίδευση.