Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022

Βιβλιοπαρουσίαση: This Beach Is Loud (Φασαρία στην παραλία)

Το «This Beach is Loud» γραμμένο και εικονογραφημένο από τη Samantha Cotterill, με αππλό κείμενο και εικόνες,  παρουσιάζει με συνοπτικό αλλα ουσιαστικό τρόπο ένα ζήτημα που αντιμετωπίζουν πολύ συχνά τα αυτιστικά  άτομα με αισθητηριακή ευαισθησία: Οι νέοι ήχοι, υφές, οσμές, γενικότερα οι αισθήσεις σε μία καινούργια εμπειρία δεν είναι πάντοτε  ευχάριστα, ή ακόμη και υποφερτά, χαρακτηριστικά του βιώματος.  Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι διαχείρισης αυτής της δυσφορίας. 

Θεσσαλονίκη: Εγκαινιάστηκαν τα νέα γραφεία του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας

Τα νέα γραφεία του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας, στην οδό Πολυτεχνείου, επισκέφθηκε και εγκαινίασε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Παναγιώτη Τσακλόγλου και τον διοικητή του e-ΕΦΚΑ Παναγιώτη Δουφεξή.

Αναθυμιάσεις: Πώς θα προστατευθούν τα παιδιά και οι έγκυες

Αναθυμιάσεις: Για όσους δεν το γνωρίζουν η υπ'αριθμόν μία αιτία θανάτου σε σχέση με τις φωτιές, είναι η εισπνοή των αναθυμιάσεων. Τα παιδιά και οι εγκυμονούσες ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και κινδυνεύουν από τις αναθυμιάσεις περισσότερο από τους γονείς.

Κάθε ημέρα συλλαμβάνονται 15 νέα παιδιά για διάφορα αδικήματα

Οι καθημερινές επιθέσεις συμμοριών, οι περιοχές με τα πιο πολλά κρούσματα εφηβικής παραβατικότητας και οι συλλήψεις του 40% των ανηλίκων για κλοπές και διαρρήξεις

To 2021, 5.460 ανήλικοι συνελήφθησαν για τη διάπραξη διαφόρων αδικημάτων (ανθρωποκτονίες, σωματικές βλάβες, βιασμούς, κλοπές, διαρρήξεις, ληστείες κ.ά.) που αποτελούν το 5% του ποσοστού των συνολικών συλλήψεων (ενηλίκων κι ανηλίκων) για διάφορες μορφές εγκληματικότητας κι άλλων παράνομων ενεργειών! Δηλαδή κάθε ημέρα συλλαμβάνονται από την ΕΛ.ΑΣ. 15 ανήλικοι για κάποιας μορφής εγκληματική ενέργεια. Σημειώνεται ότι το 2021 συνελήφθησαν και 8.560 νεαροί ηλικίας 18-20 ετών για διάφορες παρανομίες, ενώ η ηλικιακή ομάδα που θεωρείται ότι έχει τη μεγαλύτερη συμμετοχή στις κάθε μορφής εγκληματικές ενέργειες είναι εκείνη των 35-44 ετών (συνελήφθησαν το 2021 26.673 άτομα της συγκεκριμένης ηλικίας) με ποσοστό 23% του συνόλου.

Ημερίδα στη Χίο: Σεξουαλική/Αναπαραγωγική Υγεία Ατόμων με Αναπηρία

Το «Μικτό Κέντρο Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας για ΑμεΑ «Η Γέφυρα» δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Παγχιακού Συλλόγου ΑμεΑ και λειτουργεί από τον περασμένο Οκτώβριο στον Οίκο Αγάπης, στο Νεχώρι.

Στόχος του Κέντρου είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ΑμεΑ, η καταπολέμηση των διακρίσεων και η προώθηση ίσων ευκαιριών. Το ΜΚΔΗΦ ΑμεΑ δημιουργήθηκε και λειτουργεί με το πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020.

Εξοπλισμός και εργαλεία στην υπηρεσία των μαθητών με αναπηρίες

Μαθήτρια του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου υποδέχθηκε στον χώρο της, στον Βόλο, η δομή υποστήριξης φοιτητών με αναπηρίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, «Πρόσβαση».

Στόχος της συγκεκριμένης συνάντησης ήταν η μαθήτρια να γνωρίσει και να δοκιμάσει στην πράξη εξοπλισμό και λογισμικά υποστηρικτικής τεχνολογίας τα οποία ανταποκρίνονται στις εξατομικευμένες ανάγκες της.