Κυριακή 4 Απριλίου 2021

Βιβλιοπαρουσίαση: Υπευθυνότητα: φροντίζοντας μια χαμένη γάτα.

Τι θα κάνατε ένα βρίσκατε ένα χαμένο ζωάκι στην τάξη σας; Οι αχώριστοι φίλοι/ συμμαθητές όταν βρίσκουν μία γάτα στην τάξη τους, αναλαμβάνουν δράση και τη φροντίζουν ενώ παράλληλα αναζητούν τον ιδιοκτήτη της.

Η συγγραφέας, μέσα από λιτό κείμενο με ξεκάθαρα «επεισόδια» και στάδια, παρουσιάζει με απλό τρόπο στα παιδιά τι μπορούν να κάνουν ένα βρουν ένα ζωάκι που τους φαίνεται ότι χάθηκε. Αξιοποιώντας τους συμμαθητές, προσεγγίζει τη διαδικασία διάσωσης, αποφεύγοντας να χρησιμοποιήσει ενήλικες που θα υποδείξουν στα παιδιά τι θα γίνει. Έτσι, ο Τάσος ανακαλύπτει τη γάτα, ο Θάνος «που γνωρίζει πώς να πλησιάσει ένα ζωάκι» εξηγεί στα υπόλοιπα παιδιά τι πρέπει να κάνουν για να μη φοβηθεί η γάτα κλπ. Κάθε μαθητής έχει ενεργό ρόλο στη φροντίδα, από το να βρεθεί το όνομα μέχρι το πάρτι που θα μαζευτούν τα χρήματα που χρειάζονται.

Με τρεις τρόπους η προσκόμιση στο σχολείο της βεβαίωσης-δήλωσης γονέα με αρνητικό self test του μαθητή

Τρεις τρόπους μελετά το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου οι μαθητές να προσκομίζουν στο σχολείο τους τη βεβαίωση-δήλωση του γονέα-κηδεμόνα , ότι έκαναν self test και βγήκε αρνητικό, για να τους επιτραπεί η είσοδος στην αίθουσα.

«Πανδημία και Τηλεκπαίδευση: Οι επιπτώσεις στη μάθηση και την ψυχική υγεία»

Το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών Π.Ε. διοργανώνει, την Τετάρτη 7 Απριλίου 2021 και ώρα 7:00 μμ, Ανοικτή Διαδικτυακή Εκδήλωση, για εκπαιδευτικούς και γονείς, με θέμα: «Πανδημία και Τηλεκπαίδευση: Οι επιπτώσεις στη μάθηση και την ψυχική υγεία».

Δ.Σκιντζής: Ένας ποδηλάτης – πιλότος από το Άργος για τους αθλητές με προβλήματα όρασης

Ο 23χρονος Δημήτρης Σκιντζής με καταγωγή από το Άργος είναι 23 ετών και αθλητής της ποδηλασίας. Το 2008 ασχολήθηκε για πρώτη φορά με την αγωνιστική ποδηλασία δίπλα στον ερασιτέχνη ποδηλάτη πατέρα του. Το 2009 ξεκίνησε να αγωνίζεται επαγγελματικά. Οι πρώτες επιτυχίες δεν άργησαν να έρθουν και έμεινε στο άθλημα. «Το 2015 κλήθηκα από τον ομοσπονδιακό προπονητή να είμαι πιλότος στα ΑμεΑ, στους ποδηλάτες με προβλήματα όρασης. Αυτόν τον καιρό προπονούμαι για το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Βέλγιο, για το γύρο της Φλάνδρας και για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα τέλος Απριλίου» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες».

Αυτισμός: “Από την διάγνωση στην παρακολούθηση, την μετάβαση στην ενήλικη ζωή και τα γεράματα”

Στο Zarpa Radio 89,6 και στην Ανδρονίκη Κοκοτσάκη μίλησε ο παιδοψυχίατρος στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας παιδιών και εφήβων, Γιώργος Βαγιωνής. Θέμα της συζήτησης ήταν ο αυτισμός “Από την διάγνωση μέχρι την παρακολούθηση και τα γεράματα”

Βαρόμετρο της Πολλαπλής Σκλήρυνσης για το 2020

Στις 15 Μαρτίου 2021 η European Multiple Sclerosis Platform (EMSP http://www.emsp.org/​) δημοσίευσε τα ευρήματα του MS Barometer 2020 (Βαρόμετρο της Πολλαπλής Σκλήρυνσης για το 2020).
Τι είναι το MS Barometer;
Είναι μια συγκριτική έρευνα που συλλέγει βασικές πληροφορίες για την Πολλαπλή Σκλήρυνση (ΠΣ) σε περισσότερες από 30 χώρες στην Ευρώπη.

Μια σημαντική διάκριση για τη βιβλιοθηκονόμο του “Φουγάρου” Μαρία Κωνσταντοπούλου

Μια σημαντική διάκριση απέσπασε η βιβλιοθηκονόμος και διευθύντρια Εκπαίδευσης και Δημιουργικής Μάθησης του «Φουγάρου» στο Ναύπλιο, Μαρία Κωνσταντοπούλου. Της απονεμήθηκε το «Βραβείο Βιβλιοθηκονόμου» στα ετήσια βραβεία του ελληνικού τμήματος τηςΔιεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα (ΙΒΒΥ) για το 2021.

Οσφρητική αγωγή και Λογοτεχνία στο Γυμνάσιο Κρεστένων.

Διαβάσαμε την ανάρτηση της κ. Πανωραίας Μακρή στην εφημερίδα του Γυμνασίου Κρεστένων για τη σχέση της λογοτεχνίας και της οσφρητικής αγωγής.

Στο βιβλίο της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Γ΄ Γυμνασίου υπάρχει ένα εξαίρετο χρονογράφημα του Ροΐδη, με τίτλο «Τα υαλοπωλεία». Το χρονογράφημα αυτό γράφτηκε το 1898 και αναφέρεται, με ειρωνικό και χιουμοριστικό πνεύμα, σε δύο καθημερινά προβλήματα που αντιμετώπιζαν όσοι κινούνταν στο κέντρο της παλιάς Αθήνας: την καταπάτηση των πεζοδρομίων από τους καταστηματάρχες και τα αδέσποτα σκυλιά…

Δήμος Θεσσαλονίκης: Εκπομπή για τα παιδιά από τη Διεύθυνση παιδικών σταθμών.

H Διεύθυνση Παιδικών Σταθμών του δήμου Θεσσαλονίκης και ο ΟΒΡΕΠΟΜ θα προβάλλουν την εβδομαδιαία παιδική εκπομπή «Τα παραμύθια του Σαββάτου».

Νέες πρωτοβουλίες με επίκεντρο τα παιδιά αναλαμβάνουν η Διεύθυνση Παιδικών Σταθμών του δήμου Θεσσαλονίκης και ο Οργανισμός Βρεφικής, Παιδικής και Οικογενειακής Μέριμνας (ΟΒΡΕΠΟΜ).