Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Σε έναν κόσμο για λίγους δεν χωράει κανείς..


Σε ένα κόσμο για λίγους δε χωράει κανείς..
''σκηνοθεσία Θοδωρή Παπαδουλάκη, σενάριο Παναγιώτη Παπουτσάκη και Θοδωρή Παπαδουλάκη και παραγωγή Indigo View και Αλεξάνδρας Μανουσάκη.''
2o Δημοτικό Σχολείο Σούδας
CREDITS: respectlife.gr

Εκπαιδευτικοί πηγαίνουν έως και σε έξι σχολεία - Φυσικά με δικά τους έξοδα

Οι εκπαιδευτικοί λάστιχο αναλαμβάνουν επιπλέον υποχρεώσεις από διευθυντές σχολείων άλλοτε επικαλούμενοι το φιλότιμό τους, αλλά σε πολλές περιπτώσεις και με έμμεσες ή άμεσες απειλές.

Το ζήτημα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών για άλλη μία φορά απασχολεί το εκπαιδευτικό κίνημα αφού λόγω της αύξησης του ωραρίου των εκπαιδευτικών, του αριθμού μαθητών ανά τμήμα αλλά και των ελλείψεων εκπαιδευτικών υπάρχουν εκπαιδευτικοί που πηγαίνουν έως και σε έξι σχολεία, με δική τους χρέωση.

Hero Arm: 3D printed βιονικό χέρι για ακρωτηριασμένα παιδιά

Το πρώτο 3D-printed τεχνητό χέρι με ιατρική πιστοποίηση το οποίο ενδείκνυται για χρήση και για παιδιά ανέπτυξε η βρετανική Open Bionics.

Όπως αναφέρει το BBC, το Hero Arm μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και από παιδιά εννιά χρονών. Το μοτέρ του ελέγχεται από μύες στο άκρο που έχει μείνει, επιτρέποντας στον χρήστη να κάνει μια σειρά από δουλειές που θα έκανε και με κανονικό χέρι. Το κόστος του είναι 5.000 λίρες και η Open Bionics ελπίζει πως το χέρι θα καταστεί διαθέσιμο και μέσω του NHS (του βρετανικού Εθνικού Συστήματος Υγείας).

Οι πολλές ώρες στην οθόνη επηρεάζουν τον εγκέφαλο των παιδιών

Tα παιδιά εννέα και δέκα ετών που περνούν περισσότερες από 7 ώρες ημερησίως χρησιμοποιώντας τέτοιες συσκευές εμφανίζουν σημάδια πρόωρης αραίωσης εγκεφαλικού φλοιού

Δήμος Πειραιά: Συλλογή παιχνιδιών και βιβλίων για τα παιδιά οικονομικά αδύναμων οικογενειών

Μία εκδήλωση για καλό σκοπό διοργανώνει την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, από τις 11 το πρωί έως τις 4 το μεσημέρι, στην πλατεία Κοραή η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά σε συνεργασία με την Ελληνογαλλική Σχολή «Jeanne D" Arc». Πρόκειται για εκδήλωση Συλλογής Παιχνιδιών και Βιβλίων για παιδιά και εφήβους οικονομικά αδύναμων οικογενειών.

Προετοιμάστε το παιδί για το νέο μέλος

Όταν είστε έγκυος και περιμένετε το νέο μέλος της οικογένειάς σας, τα άλλα παιδιά πρέπει να προετοιμαστούν για τις νέες συνθήκες και για το ότι τώρα θα μοιράζονται την αγάπη και την προσοχή σας. Είναι πολύ σημαντικό να τους μιλάτε για το αδερφάκι τους, πάντα σε αναλογία με την ηλικία και το επίπεδο αντίληψής του. Αν το παιδί είναι αρκετά μικρό, μπορείτε να συνδυάσετε τη γέννηση με ένα άλλο σημαντικό γεγονός, όπως κάποια γενέθλια, ώστε να μπορέσει να το καταλάβει.

Τον παραδοσιακό τρόπο διδασκαλίας προτιμούν οι φοιτητές

Οι φοιτητές ψηφίζουν αμφιθέατρα! Σε περίοδο διεθνούς προβληματισμού για την τύχη της παραδοσιακής διάλεξης στα πανεπιστήμια και με τα προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης να κατακλύζουν τα πάντα, οι φοιτητές των ελληνικών ΑΕΙ έχουν άποψη: στα αμφιθέατρα των σχολών τους «βλέπουν» έναν από τους λόγους της επιτυχίας στις σπουδές τους.

Σε ακόμα περισσότερα σχολεία το “STEMpowering Youth” του Ιδρύματος Vodafone

Με ανανεωμένη ύλη που φέρνει τους μαθητές σε επαφή με σύγχρονες τεχνολογίες, δημιουργώντας μια μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία, ξεκίνησαν για τρίτη χρονιά τα μαθήματα του προγράμματος STEMpowering Youth του Ιδρύματος Vodafone.

Μέσα από augmented & virtual reality εφαρμογές οι μαθητές μαθαίνουν να χρησιμοποιούν τεχνολογικά εργαλεία και εμπνέονται ώστε να κάνουν τις ιδέες τους, πράξη.

Παίζει ρόλο το φύλο στις επιθέσεις μαζικών δολοφονιών στα σχολεία των ΗΠΑ;

Ο Jackson Katz είναι εκπαιδευτικός, συγγραφέας και κοινωνικός ακτιβιστής. Ένα από τα βασικά πεδία της συγγραφικής και ακτιβιστικής διαδρομής του είναι η με κάθε τρόπο αποτροπή της βίας εναντίον γυναικών, ωστόσο αυτή τη φορά επιλέγει να θίξει ένα πολύ λεπτό ζήτημα την πιο σωστή στιγμή. 

Εγκαταλελειμμένα 40 παιδιά στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία»

Μεγάλος αριθμός παιδιών έχουν εγκαταλειφθεί και φιλοξενούνται στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», κατόπιν εισαγγελικής εντολής, λόγω έλλειψης κατάλληλων δομών, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.