Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023

Σύνδρομο Barakat

πηγή
Περιγράφηκε για πρώτη φορά από τον Barakat και τους συνεργάτες του το 1977. Το σύνδρομο Barakat, γνωστό και ως σύνδρομο HDR, είναι μια ετερογενής, σπάνια γενετική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από την τριάδα του υποπαραθυρεοειδισμού (H) (μειωμένη λειτουργία των παραθυρεοειδών αδένων – μικρών ενδοκρινών αδένων στο αυχένα που διατηρούν τα επίπεδα του ασβεστίου στο σώμα), της νευροαισθητήριας βαρηκοϊας/κώφωσης (D) και της νεφρικής νόσου (R).

Podcast: «Όλο το φως που δεν μπορούμε να δούμε»: Πώς χτίζεται μια επιτυχημένη συμπεριληπτική σειρά

Πώς βοηθάμε το παιδί μας να αναπτύξει το ταλέντο του;

Όλα τα παιδιά κρύβουν μέσα τους κάποιο ταλέντο ή κάποια ιδιαίτερη δεξιότητα, καλλιτεχνική ή τεχνική, πνευματική ή φυσική.

Όσο πιο γρήγορα ανακαλυφθεί αυτή η δεξιότητα, τόσο πιο γρήγορα θα μπορέσει να αναπτυχθεί. Γι’ αυτό και εμείς ως γονείς από τα πρώτα χρόνια της ζωής των παιδιών μας προσπαθούμε εναγωνίως να ανακαλύψουμε τα ταλέντα τους και τις ιδιαίτερες κλίσεις τους. Πολλές φορές όμως η προσπάθειά μας είναι υπερβολική, έχει αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που περιμένουμε και συχνά οδηγεί σε συγκρούσεις με τα παιδιά μας.

ΑΕΙ: Οδηγός για τις αιτήσεις κατ' εξαίρεση μετεγγραφής-μετακίνησης των φοιτητών

Η διαδικασία αφορά φοιτητές των ΑΕΙ και ΑΕΑ, οι οποίοι απευθύνουν ηλεκτρονική αίτηση για κατ’ εξαίρεση μετεγγραφή/μετακίνηση αποκλειστικά για σοβαρές και τεκμηριωμένα εξαιρετικές περιπτώσεις ή επιγενόμενες περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης

Κυμπουρόπουλος: Aναθεωρείται το σχέδιο δράσης για την αναπηρία - Προσβασιμότητα όχι μόνο στο πεζοδρόμιο

Το Ευρωκοινοβούλιο, όπως αποδεικνύεται, είναι ένας χώρος προσβάσιμος από κάθε άποψη και κυρίως σε άτομα με αναπηρίες. Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα ανθρώπου που αντιμετωπίζει την καθημερινότητα με ψύχραιμη ματιά, με δύναμη και πείσμα από τη θέση του στο Ευρωκοινοβούλιο, προκειμένου οι πολίτες όλων των κρατών – μελών να απολαμβάνουν ίση μεταχείριση.

Ημερίδα: Νέα θεραπευτικά δεδομένα στην Πολλαπλή Σκλήρυνση

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρίας για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας έχουν τη χαρά να σας προσκαλέσουν στην ενημερωτική ημερίδα με θέμα: “Νέα θεραπευτικά δεδομένα στην Πολλαπλή Σκλήρυνση” που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 11:30 στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ., Αγ. Δημητρίου 159Α – Θεσσαλονίκη.

Όχι κούκλες, ούτε ποδήλατα: Τα 10χρονα ζητούν κρέμες προσώπου για τα Χριστούγεννα

Όταν η Melissa Fuentes σκεφτόταν τα χριστουγεννιάτικα δώρα που θα αγόραζε για την 9χρονη κόρη της, πίστευε ότι θα ήθελε Barbie, κούκλες Bratz ή ένα σκούτερ – τα είδη των πραγμάτων η ίδια που έβρισκε κάτω από το δέντρο της μεγαλώνοντας τη δεκαετία του ’90.

Ωστόσο η μικρή Tatiana, είχε άλλα πλάνα. Στην κορυφή της λίστας της βρισκόντουσαν κρέμες και μάσκες προσώπου.

Σχολεία: 20 μαθητές/τριες της Γ’ Λυκείου θα ταξιδέψουν τα Χριστούγεννα ... με Φρεγάτα!

Με έγγραφο του γενικού γραμματεά του ΥΠΑΙΘΑ κ.Ι.Κατσαρού, ενημερώνονται οι μαθητές/τριες ότι το Πολεμικό Ναυτικό στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον προστάτη του Άγιο Νικόλαο και κατόπιν των επιτυχημένων δράσεων παρελθόντων ετών όπου μαθητές/τριες βίωσαν την εμπειρία να συμμετάσχουν ενεργά σε πλόες με Πολεμικά Πλοία, προσκαλεί για το έτος 2024, μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου, σε μία νέα ξεχωριστή εμπειρία δίπλα σε στελέχη του ΠΝ, να συμμετέχουν σε ολιγόωρο πλου μίας Φρεγάτας.

Ηράκλειο: Μόλις 11 ψυχολόγοι για 55 δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία

Μόλις 11 προσλήψεις ψυχολόγων έγιναν για τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία του Νομού Ηρακλείου, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην Τηλεόραση CRETA και την εκπομπή Live με την Αντιγόνη ο Αιρετός ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου και Αντιπρόσωπος στη ΓΣ της ΔΟΕ, Τηλέμαχος Παπαδόπουλος.

Παζάρι μεταχειρισμένου βιβλίου, εκδηλώσεις για παιδιά.

Παζάρι μεταχειρισμένου βιβλίου για όλες τις ηλικίες και εκδηλώσεις για παιδιά στη Θεσσαλονίκη!!! Στο Κέντρο Υποστήριξης Νέων της ΑΡΣΙΣ, Σπάρτης 9 (περιοχή Ευζώνων) Τα Βιβλία σε άψογη κατάσταση για όλα τα ενδιαφέροντα από 1€. Είσοδος ελεύθερη

Πήλιο: Χωρίς εκπαιδευτικό Ειδικής Αγωγής και παράλληλης στήριξης το 1ο Δημοτικό Ζαγοράς

Την έντονη ανησυχία τους εκφράζουν οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ζαγοράς, «Ρήγας Φεραίος», σχετικά με τις σοβαρές ελλείψεις στο διδακτικό προσωπικό του σχολείου.

Διανύοντας ήδη τον τρίτο μήνα από την έναρξη του νέου σχολικού έτους, είναι θλιβερή η διαπίστωση ότι ακόμη δεν έχει τοποθετηθεί στο συγκεκριμένο σχολείο εκπαιδευτικός Ειδικής Αγωγής για την πλήρωση της κενής θέσης στο Τμήμα Ένταξης.

Ημερίδα: «Πρώιμη Παρέμβαση και Αυτισμός, ενημέρωση και αποδοχή»

Την 1η του Ημερίδα για τον αυτισμό με τίτλο «Πρώιμη Παρέμβαση και Αυτισμός, ενημέρωση και αποδοχή» θα πραγματοποιήσει την προσεχή Κυριακή 26 Νοεμβρίου και ώρα 10 στο Ίδρυμα Παπανικολάου ο Σύλλογος ΑμεΑ Νοητικής Υστέρησης ν.Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι» με στόχο να ακουστούν χρήσιμες οπτικές πάνω στο ζήτημα. 

Η ελληνική οικογένεια υπό παραίτηση

Αλλοτε στην Ελλάδα, ενώ η κοινωνία διαμελιζόταν, μέσα στα σπίτια η συσπείρωση των ατόμων κρατούσε καλά. Την ώρα που τα κόμματα, οι παρατάξεις, τα συμφέροντα συγκρούονταν μεταξύ τους, η οικογένεια μαζεμένη γύρω από το τραπέζι επιβεβαίωνε πως τα μέλη της θα ζούσαν συνασπισμένα και με οδηγό τους ένα ομαδικό ένστικτο επιβίωσης.