Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Δίνοντας οδηγίες σε παιδιά με ΔΕΠ/Υ


Συμβουλές ειδικών προκειμένου να μπορέσει το παιδί με ΔΕΠ/Υ να ακούσει, να καταλάβει και να ακολουθήσει τις οδηγίες – εντολές που του δίνονται στο σχολείο και στο σπίτι. 

“Τόσο δύσκολο είναι πια να κάνει ό,τι του ζητάω;”

Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Σωστή διατροφή στις σχολικές εξετάσεις

Η χρονική περίοδος των σχολικών εξετάσεων πλησιάζει και οι μαθητές όσο και οι γονείς τους αναρωτιούνται με ποιον τρόπο θα επιτύχουν την καλύτερη απόδοσή. Ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο έχει η ισορροπημένη διατροφή, η οποία εφοδιάζει τον οργανισμό με ενέργεια, βιταμίνες και μέταλλα που βοηθούν στην αυτοσυγκέντρωση και στην λειτουργία της μνήμης και πνευματικής διαύγειας.

Συνεπώς, γονείς και μαθητές θα πρέπει να έχουν υπόψιν τους τις ακόλουθες διατροφικές οδηγίες:

Η οδύσσεια μιας ανήλικης στο ΕΣΥ

Επί σχεδόν τέσσερα χρόνια μία ανήλικη κοπέλα με σοβαρά οικογενειακά προβλήματα περίμενε να πάρει εξιτήριο από την παιδοψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου «Παπανικολάου».
Τελικά οι αρμόδιες υπηρεσίες κατάφεραν να συντονιστούν και να αποφασίσουν ποιο κοινωνικό ίδρυμα θα περιθάλψει την ανήλικη, που ήταν το αντικείμενο ενός ιδιότυπου πλειστηριασμού, στον οποίο όμως δεν πλειοδοτούσε κανείς.

Ημερίδα: Παιδί, άσκηση και ποιότητα ζωής


Ημερίδα αυτισμού

Η Διοικούσα Επιτροπή Περιφερειακού Τμήματος Ιονίων Νήσων της Πανελλήνιας Ένωσης Σχολικών Συμβούλων και ο Σύλλογος Ελλήνων Ενηλίκων Αυτιστικών Asperger και ΥΛΑ, σας προσκαλούν στην Ημερίδα που θα γίνει το Σάββατο 24 Απριλίου, στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Χρονίως Πασχόντων «Η Πλατυτέρα» στην Κέρκυρα. Με τη βοήθεια της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας. 
Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.

Παιδιαδρομή


Αντικείμενο της εκθέσεως είναι το «παιδί», από την νηπιακή ηλικία μέχρι το τέλος της εφηβείας, και η αγωγή του, σε όποιο επίπεδο και αν νοηθεί αυτή – διανοητικό, σωματικό και ψυχικό.

Στα ...θρανία οι γιαγιάδες της Καλής για χάρη των εγγονών τους

Όλα τα παιδιά αγαπούν τις τηγανητές πατάτες. Σίγουρα, τις προτιμούν από τις φακές και τα φασόλια. Πολλές φορές μάλιστα, οι γιαγιάδες που τα φροντίζουν δεν θέλουν να τούς χαλάσουν χατίρι και μαγειρεύουν ό,τι τούς ζητήσουν οι μικροί τους "θησαυροί". Αυτό όμως δεν συμβαίνει πια συχνά στις γιαγιάδες της Καλής, του Δήμου Μενιήδος Πέλλας, γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι, το να ικανοποιούν κάθε επιθυμία ενός παιδιού, ακυρώνει τον ρόλο και τις οδηγίες των γονέων.