Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Έρευνα: Σε καλή κατάσταση οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί της Αθήνας

«Χάρη στην έρευνα αυτή είχαμε την ευκαιρία να οραματιστούμε τους χώρους όπου θα μεγαλώσουν οι επόμενες γενιές των κατοίκων της Αθήνας» είπε η κυρία Μαρία Ηλιοπούλου, πρόεδρος του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών, χαιρετίζοντας την εκδήλωση παρουσίασης των αποτελεσμάτων της έρευνας της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αθηναίων.

Εφηβες αντιμέτωπες με την άμβλωση

Η 17χρονη Ε.Κ., μαθήτρια της β΄ λυκείου, βίωσε τη σκληρή εμπειρία της διακοπής μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης στα 15. Ανεπαρκώς ενημερωμένη -ως είθισται σε ανάλογες περιπτώσεις, καθώς οι ελληνικές οικογένειες αποφεύγουν να συζητήσουν τέτοια ευαίσθητα θέματα- πέρασε μόνη το κατώφλι του χειρουργείου. Μέχρι σήμερα, δεν έχει μιλήσει στους γονείς της σχετικά.

Τα μαθήματα του Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου για την κατάρτιση των νέων Προγραμμάτων Σπουδών- Η πρόσκληση για το Μητρώο Αξιολογητών

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του υπουργείου Παιδείας προσκαλεί τα φυσικά πρόσωπα, έλληνες πολίτες ή πολίτες κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι Μέλη ΔΕΠ Α.Ε.Ι., Σχολικοί Σύμβουλοι και Εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δημοσίου ή ιδιωτικού τομέα καθώς και στελέχη του ΙΕΠ (Σύμβουλοι, Αποσπασμένοι Εκπαιδευτικοί) να υποβάλλουν αίτηση ένταξης στο Μητρώο «ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ (ΓΥΜΝΑΣΙΟ) ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ» ως Ειδικοί Επιστήμονες – Εμπειρογνώμονες (Αξιολογητές – Συντονιστές) προκειμένου να συνάψουν σύμβαση μίσθωσης έργου ιδιωτικού δικαίου για παροχή έργου αξιολόγησης εκπαιδευτικού υλικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας (Γυμνάσιο) Εκπαίδευσης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στη σχετική Πρόσκληση . 

Παρόμοια η συναισθηματική νοημοσύνη σκύλου και ανθρώπου

Αν οι σκύλοι δείχνουν μερικές φορές να καταλαβαίνουν τα λόγια των αφεντικών τους και να τους νιώθουν πιο πολύ και από τους ανθρώπους, ίσως αυτό συμβαίνει, σύμφωνα με μια νέα πρωτοποριακή ουγγρική επιστημονική έρευνα, επειδή ο εγκέφαλός τους αντιδρά με πολύ όμοιο τρόπο με τον ανθρώπινο στα γέλια, στα κλάματα και γενικότερα στους συναισθηματικά φορτισμένους ήχους. 

Ελπίδα για τη θεραπεία της παράλυσης

Ελπίδα για τη θεραπεία της παράλυσης δίνει το πείραμα επιστημόνων του Χάρβαρντ, οι οποίοι κατάφεραν να κάνουν έναν πίθηκο να κινείται σύμφωνα με τη σκέψη ενός άλλου.

Οι ερευνητές ανέπτυξαν μια μέθοδο με τη χρήση εμφυτευμάτων και ηλεκτροδίων, τα οποία τοποθέτησαν στους πιθήκους για να ελέγχουν τους νευρώνες και τη σπονδυλική στήλη.

Τεχνητοί μύες από... πετονιά

Οι ισχυρότεροι τεχνητοί μύες που έχουν αναπτυχθεί ως σήμερα, αποτελούμενοι από πετονιά ή κλωστή για ράψιμο, προσφέρουν 100 φορές μεγαλύτερη ισχύ από ό,τι ένας ανθρώπινος μυς ίσου μήκους και βάρους. Η ασυνήθιστη πατέντα θα μπορούσε να αξιοποιηθεί σε προσθετικά μέλη, ρομπότ αρσιβαρίστες, ή ακόμα και σε εξωσκελετούς βαριάς χρήσης.

Μουσικά παραμύθια για όλη την οικογένεια στο Μέγαρο Μουσικής

Δύο συναρπαστικά και συμβολικά μουσικά παραμύθια, αγαπημένα των παιδιών σε όλο τον κόσμο, υπόσχονται ένα πρωινό Κυριακής διασκεδαστικό για μικρούς και μεγάλους και μια απολαυστική μύηση των μικρών στον κόσμο της μουσικής, με οδηγούς ζώα και ανθρώπους σε μαθήματα ζωής.