Σάββατο 27 Αυγούστου 2022

Προβολη: The Wrong Rock

 

Νέα ειδικότητα «Ραδιοφωνικού παραγωγού» από το Κ.Ε.Α.Τ και το Δ.Ι.Ε.Κ. Ειδικής Αγωγής Αγίας Παρασκευής

Το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, σε συνεργασία με το Δ.Ι.Ε.Κ. Ειδικής Αγωγής Αγίας Παρασκευής, πάντοτε με γνώμονα την ισότιμη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία όρασης στην αγορά εργασίας, βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουν ότι για το έτος κατάρτισης 2022 - 2023 προτίθεται να λειτουργήσει μια νέα ειδικότητα με πρωινό ωράριο. 

Παιδιά: 5 συμβουλές για να ξαναρχίσουν να κοιμούνται νωρίς πριν το σχολείο

Πώς θα βοηθήσετε τα παιδιά να αποκτήσουν ένα υγιές πρόγραμμα ύπνου πριν αρχίσει το σχολείο. Οι συστάσεις από δύο ειδικούς της Cleveland Clinic στο Οχάιο. Τι μπορεί να τα βοηθήσει. Πόσο ύπνο χρειάζονται.

Πείτε «ώρα για ύπνο» το καλοκαίρι και το πιθανότερο είναι ότι θα ακούσετε ατέλειωτες διαμαρτυρίες από τα παιδιά σας. Καθώς όμως τελειώνουν οι διακοπές, πρέπει σιγά-σιγά να ανακτήσουν (ή να αποκτήσουν για πρώτη φορά) ένα υγιές πρόγραμμα ύπνου.

Θρηκευτικά: Δικαίωμα απαλλαγής και για τους ορθόδοξους μαθητές

Το σκεπτικό της γνωμοδότησης της Αρχής Προστασίας Δεδομένων που διαβιβάστηκε στο υπουργείο Παιδείας εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα με γνωμοδότησή της επανακαθορίζει τις προϋποθέσεις για την απαλλαγή ενός μαθητή από το μάθημα των Θρησκευτικών, εν όψει της έναρξης του νέου σχολικού έτους.

Be My Eyes: «Δώστε τα μάτια σας» σε έναν συνάνθρωπό σας με προβλήματα όρασης μέσω εφαρμογής για κινητά

«By My Eyes». Με άλλα λόγια «Γίνε τα Μάτια μου». Σε έναν ωκεανό από ανόητες εφαρμογές στα κινητά μας, μέσω της εφαρμογής Be My Eyes βοηθάμε τους ανθρώπους μας που έχουν πραγματικά ανάγκη μέσω του εθελοντισμού. 

Οι έφηβοι που κοιμούνται λίγο κινδυνεύουν με παχυσαρκία - Τι υποστηρίζει νέα έρευνα

Οι έφηβοι που κοιμούνται λιγότερες από οκτώ ώρες το βράδυ, είναι πιθανότερο να είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, σε σχέση με τους συνομηλίκους τους που κοιμούνται συνήθως περισσότερο, δείχνει μια νέα ισπανική επιστημονική έρευνα.

Όσοι δεν κοιμούνται αρκετά, είναι επίσης πιο πιθανό να έχουν έναν συνδυασμό άλλων ανθυγιεινών χαρακτηριστικών, όπως αυξημένο λίπος γύρω από τη μέση, αυξημένη αρτηριακή πίεση, αυξημένα επίπεδα σακχάρου και λιπιδίων στο αίμα κ.α. Γενικότερα όσοι κοιμούνται λίγο, είναι πιθανότερο να εμφανίσουν μεταβολικό σύνδρομο ήδη από μικροί, κάτι που αυξάνει τον μελλοντικό καρδιαγγειακό κίνδυνο.

Περιμένοντας χρόνια την ελληνική υπηκοότητα

Γεννήθηκε στην Ελλάδα, πήγε σε ελληνικό σχολείο, έκανε πανελλήνιο ρεκόρ και όμως χρειάστηκαν 16 χρόνια για να αποκτήσει την ελληνική υπηκοότητα και να μπορέσει να αγωνιστεί σε διεθνή πρωταθλήματα στην ελληνική εθνική ομάδα. Παρ’ όλες τις δυσκολίες, η Ελίνα Τζένκο, το χρυσό κορίτσι του ακοντισμού, τελικά τα κατάφερε.

Δωρεάν μαθήματα ποδοσφαίρου από την Π.Ε. Δράμας για τα παιδιά που ενδιαφέρονται

Δωρεάν μαθήματα ποδοσφαίρου σε παιδιά που ενδιαφέρονται να μάθουν, προσφέρει η Αντιπεριφέρεια Δράμας, σε συνεργασία με τον γνωστό διεθνή Δραμινό ποδοσφαιριστή της Δόκας κ. Κασδοβασίλη.

Εκδήλωση: "Εθελοντική δράση για την γλωσσική και πολιτισμική συμπερίληψη"

Ο Φορέας Δήμος Θεσσαλονίκης μέσα από το Πρόγραμμα Γιορτές Πολυγλωσσίας και σε συνεργασία με την ΑΡΣΙΣ-Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, σας προσκαλεί στην Ανοιχτή Συζήτηση που διοργανώνει ως εναρκτήρια εκδήλωση της 10ης Γιορτής Πολυγλωσσίας την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου στις 17:00 στο Δημαρχιακό Μέγαρο, με θέμα "Εθελοντική δράση για την γλωσσική και πολιτισμική συμπερίληψη"

ΗΠΑ: Ανατράπηκε διάταγμα που απαγόρευε στους νέους να αγοράζουν όπλα

Τα δεκάδες τραγικά γεγονότα που έχουν σημειωθεί εξαιτίας της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ, μάλλον δεν συγκινούν κάποιους.

Ομοσπονδιακό δικαστήριο απεφάνθη ότι η πολιτεία του Τέξας δεν μπορεί να απαγορεύει στους νέους 18 με 21 ετών να αποκτούν άδεια οπλοκατοχής και να φέρουν πιστόλια σε δημόσιους χώρους.