Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Αυξημένες κατά 33% οι αιτήσεις γονιών στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

Κατά 33% είναι αυξημένες οι αιτήσεις γονιών στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, λόγω της οικονομικής κρίσης σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

Kι αν είναι σκωληκοειδίτιδα;

Θα σας έχει τύχει να βλέπετε το παιδί σας να παίζει, να είναι γεμάτο κέφι και σιγά-σιγά να αλλάζει διάθεση, να παραπονιέται ότι πονάει η κοιλιά του και ενίοτε να «κάνει δέκατα», δηλαδή να ανεβάζει λίγο πυρετό. Tις περισσότερες φορές πρόκειται για μια μικρή αδιαθεσία. Aνησυχείτε, όμως, όταν ο πόνος στην κοιλιά επιμένει και αναρωτιέστε αν π.χ. είναι σύμπτωμα της δυσκοιλιότητας που ξέρετε ότι όντως αντιμετωπίζει ή πρόκειται για σκωληκοειδίτιδα. Πώς θα ξέρετε ότι πρέπει να απευθυνθείτε αμέσως στο γιατρό;

Sexting: φαινομενολογία, πρόληψη και προτάσεις για δομικές πολυεπίπεδες παρεμβάσεις σε επίπεδο σχολικής κοινότητας

H ραγδαία ανάπτυξη των ψηφιακών τεχνολογιών φέρνει συχνά αντιμέτωπους τους εκπαιδευτικούς με νέα, σύνθετα, ηθικά διλήμματα αναφορικά με ζητήματα ιδιωτικότητας, ασφάλειας και δικαιωμάτων των μαθητών. Την κατάσταση, συχνά, επιβαρύνουν και ελλείψεις σε επίπεδο καθοδήγησης και θεσμικής κατοχύρωσης από την πλευρά της πολιτείας (νομοθεσία), την πλευρά της εκπαίδευσης (εγκύκλιοι) και από την πλευρά της μικρο-διοίκησης (εσωτερικός κανονισμός σχολείου).

Τι να προσέχω όταν αγοράζω ηλεκτρονικά βιβλία

Στο τυπωμένο βιβλίο τα πράγματα είναι σχετικά απλά. Χρειάζεται μόνο να διαλέξουμε ποιο βιβλίο να αγοράσουμε και να βρούμε τη χαμηλότερη τιμή. Στην πράξη, ακόμα και το ζήτημα της καλύτερης τιμής δεν τίθεται για τα τυπωμένα βιβλία στα ελληνικά αφού με την ενιαία τιμή του βιβλίου τα περισσότερα βιβλία σε κυκλοφορία έχουν ως όριο έκπτωσης το 10% (την οποία θα πάρετε σε κάθε καλό βιβλίοπωλείο) και οι μεγαλύτερες εκπτώσεις ή οι προσφορές αφορούν τα παλαιότερα βιβλία αρκεί να μην έχουν ανατυπωθεί.

Οδηγός επιβίωσης από τα ατυχήματα του καλοκαιριού

Στο έγκαυμα πρέπει να βάλουμε παγωμένο νερό ή βούτυρο; Πρέπει να μεταφέρουμε το θύμα του τροχαίου στο νοσοκομείο ή όχι; Πως θα καταλάβουμε εάν ένας τραυματισμός είναι σοβαρός;

Παραμύθια φύτρωσαν στον κήπο: Καλοκαιρινή περιοδεία

Η Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Πρόβα θα περιοδεύσει ανά την Ελλάδα, παρουσιάζοντας το έργο των Κοραλίας Τσόγκα και Εύης Μητσοπούλου με τίτλο «Παραμύθια φύτρωσαν στον κήπο» από το Σάββατο 7 Ιουλίου έως και την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου.

Η Νοσταλγία του Γιάννη, ένα αθησαύριστο διήγημα του Παπαδιαμάντη (;)

Το σημερινό άρθρο το παρουσιάζω με αρκετή συγκίνηση, διότι πρόκειται να διαβάσετε ένα διήγημα που κατά πάσα πιθανότητα (το τονίζω) είναι του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, αυθεντικό ή ελαφρώς διασκευασμένο, που δεν έχει εκδοθεί σε βιβλίο, δεν έχει συμπεριληφθεί σε καμιά έκδοση των Απάντων του, ούτε τη μνημειώδη τελευταία έκδοση του Ν. Δ. Τριανταφυλλόπουλου (εκδ. Δόμος)· δηλαδή πρόκειται για ένα αθησαύριστο διήγημα, που οι παπαδιαμαντολόγοι ήξεραν την ύπαρξή του αλλά έως τώρα ελάνθανε.
Διαβάστε τη συνέχεια της ομότιτλης ανάρτησης του Ν. Σαραντάκου, όπως δημοσιεύτηκε στο προσωπικό του ιστολόγιο (το παραπάνω απόσπασμα προέρχεται από την ίδια πηγή).