Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Τι κάνουμε (και) το καλοκαίρι: Συνεργατική εποπτεία


Πώς γίνεται να έχεις μαθητή/τρια που δεν τον/την έχεις συνατήσει ποτέ, δεν του/της έχεις μιλήσει ποτέ, αλλά τον/την ξέρεις τόσο καλά σαν να τον/την έχεις κάθε μέρα; Και όμως, γίνεται. Στη συνεργατική εποπτεία!

Εμείς, τα παιδιά μας και η τεχνολογία: Σκιτσάκια που λένε αλήθειες!

Η Ολλανδή κάτοικος Los Angeles, σκιτσογράφος και μητέρα τριών παιδιών, που υπογράφει ως Betje, έφτιαξε μια σειρά σκίτσων που περιγράφουν τη σχέση γονιών και παιδιών με την τεχνολογία. Εκείνα λένε εύκολα «βαριέμαι» όταν δεν υπάρχει μπροστά τους μια οθόνη. Εμείς, ακούμε, καταδικάζουμε, προτείνουμε διάφορα ωραία και παιδαγωγικά και μετά… επιστρέφουμε στο κινητό μας.

Πάνω από 2.000 άτομα παρακολούθησαν μαθήματα στην Ακαδημία Ρομποτικής του ΠΑΜΑΚ

Περισσότερα από 2.000 άτομα –παιδιά και ενήλικες – πέρασαν από τα έδρανα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, τα τελευταία δύο χρόνια, με σκοπό να ασχοληθούν ερασιτεχνικά με την ρομποτική και να διδαχθούν βασικές, αλλά και πιο σύνθετες έννοιες προγραμματισμού, αυτοματισμού, ηλεκτρονικής, πληροφορικής, μοντελοποίησης.

Τα θέματα των Εξετάσεων καθορίζουν πώς διδάσκουμε

Αυτή η μικρή αλήθεια, που ξεχνούν αυτοί που παίρνουν αποφάσεις για την εκπαίδευση, ήρθε να επιβεβαιωθεί από τα θέματα των Μαθηματικών. Καλή ιδέα με, μάλλον, κακή εκτέλεση, που θα φανεί από το ποσοστό αποτυχίας, με τους μαθητές των οικονομικών να προβλέπεται να σπάνε κάθε ρεκόρ αποτυχίας. Τι συνέβη φέτος;

Διαδραστικό πρόγραμμα «Περί ανέμων και υδάτων» στο Αστεροσκοπείο Αθηνών

Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα μετεωρολογίας, με τίτλο «Περί Ανέμων και Υδάτων», διοργανώνει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, σε συνδυασμό με ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα αστρονομίας και διαστημικής φυσικής και με την υποστήριξη του meteo.gr.

Σταματήστε να κάνετε τσουλήθρα με τα παιδιά σας

Πολύ συχνά οι μανούλες, επειδή φοβούνται ότι το μωρό τους ειναι μικρό για να κάνει τσουληθρα μόνο του, ανεβαίνουν μαζί, το παίρνουν αγκαλιά και τσουλάνε μαζί.

Το έχουμε κάνει όλες πιθανόν. Ποτέ δε σκεφτήκαμε όμως πόσο επικίνδυνο μπορει να είναι αυτό. Ούτε η Kristi Broughton που όπως ενημέρωσε με σχετική ανάρτησή της, μετά από μια αθώα ημέρα σε ένα πάρκο του San Francisco κατέληξε με τον 3χρονο γιο της στα επιγοντα της κοντινότερης κλινικής.