Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Διεθνές εκπαιδευτικό σύστημα: Σε τι διαφέρει από το ελληνικό και ποια τα πλεονεκτήματά του;

Το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα έχει έρθει πολλές φορές στο επίκεντρο μέσα από τις αλλαγές που έχουν γίνει κατά καιρούς ώστε να βελτιωθεί. Τι συμβαίνει , όμως, σε άλλες χώρες του κόσμου που ακολουθούν ένα διαφορετικό εκπαιδευτικό σύστημα; Θα μπορούσε ένα άλλο εκπαιδευτικό σύστημα να ωφελήσει τους μαθητές;

Το σωματικό βάρος επηρεάζει πότε τα αγόρια μπαίνουν στην εφηβεία

Η ηλικία έναρξης της εφηβείας στα αγόρια μπορεί να επηρεάζεται από το σωματικό βάρος του παιδιού, υποστηρίζουν αμερικανοί ερευνητές σε άρθρο που δημοσίευσαν στο επιστημονικό έντυπο Pediatrics.

Η 25χρονη με σύνδρομο Άσπεργκερ που συγκίνησε στο βίντεο με τον σκύλο της πυροβολήθηκε από την αστυνομία

H Danielle Jacobs είχε συγκινήσει όλο τον πλανήτη και είχε γίνει θέμα σε όλα τα μέσα του κόσμου με ένα βίντεο που είχε δημοσιεύσει το περασμένο καλοκαίρι. Η 25χρονη ζούσε με σύνδρομο Άσπεργκερ, μια ισόβια διαταραχή που την επηρέαζε με διάφορους τρόπους και συχνά την έκανε να έχει βίαια ξεσπάσματα με θύμα τον εαυτό της. Στο βίντεο ήθελε να παρουσιάσει τον σκύλο της που ως πιστός της φύλακας επαγρυπνούσε στο πλευρό της σε κάθε κρίση. 

Η μουσουλμάνα «Barbie» που κατέκτησε το Instagram

Η μουσουλμάνα εκδοχή της Barbie έκανε την εμφάνισή της, φορώντας μαντίλα και σοβαρά ρούχα. 
Σύμφωνα με τη Mirror, η ιδέα ανήκει σε μια φοιτήτρια από τη Νιγηρία, την Χανεφαχ Ανταμ που σπουδάζει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Η ιδέα μου ήρθε όταν σκεφτόμουν πώς πραγματικά θα ήθελα να δω μια κούκλα ντυμένη έτσι» δήλωσε η 24χρονη που έφτιαξε την Hijarbie, έχοντας αρκετές θαυμάστριες αλλά και αρκετούς που είναι κατά του εγχειρήματος.

Τους νέους εκλαϊκευτές της επιστήμης αναζητά στην Ελλάδα το British Council

Το British Council, σε συνεργασία με το Hub Science, διοργανώνουν το διεθνή διαγωνισμό FameLab. Ο διαγωνισμός για την βέλτιστη επικοινωνία της επιστήμης σε μη επιστημονικό κοινό διοργανώνεται για δέκατη συνεχή χρονιά και η Ελλάδα συμμετέχει σε αυτόν από το 2007.

Από 11 έως 29 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις συμμετοχής στις Πανελλαδικές

Από την ερχόμενη Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου έως και τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου μπορούν να υποβάλουν αίτηση όσοι μαθητές γενικών και επαγγελματικών λυκείων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) θα συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2016 για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Εμετός και παιδί: τι πρέπει να κάνω;

Είναι γεγονός ότι όλοι οι γονείς ανησυχούμε όταν το παιδί μας κάνει εμετό γιατί δεν γνωρίζουμε πως ακριβώς να το βοηθήσουμε. Πρέπει να του δώσουν να πιει; Τι είναι καλό να φάει; Πως να το ανακουφίσουν και πότε είναι αναγκαίο να καλέσουμε γιατρό;

Κώδικας Κινητής Κυκλοφορίας


Εσύ γνωρίζεις τους 10 βασικούς κανόνες ασφαλούς χρήσης των συσκευών σου; Ο Άρης αναλαμβάνει να σου μάθει τον κώδικα κινητής κυκλοφορίας. Ακολούθησε τον.

Γιατί τα καπάκια των στυλό BIC έχουν τρύπα

Όλοι μας έχουμε γράψει ή εξακολουθούμε να γράφουμε με τα διαχρονικά στυλό BiC και ίσως να έχουμε παρατηρήσει και διερωτηθεί για ποιο λόγο τα καπάκια στην κορυφή τους έχουν μια τρύπα.

Σίγουρα δεν είναι για να μη στεγνώνει το μελάνι στη μύτη του στυλό. Ο λόγος είναι απλός και τον εξηγεί η ίδια η εταιρεία στην ιστοσελίδα της.

Γαλλικός εμφύλιος για το accent Circonflexe

Μία νέα Βαστίλλη κόντεψε να πυροδοτήσει στο γαλλόφωνο Τwitter η εισαγωγή σε κάποια σχολικά εγχειρίδια ορισμένων από τις νέες απλοποιήσεις στη γαλλική ορθογραφία που επέτρεψε η Γαλλική Ακαδημία -πριν από... 26 χρόνια- με αιτία πολέμου πάνω από όλα... τα περί «κατάργησης» του accent Circonflexe. 

Συγκλονιστικές ιστορίες κακοποιημένων παιδιών

Της Ελένης Πετροπούλου στην Ημερησία

Παραμέληση, κακοποίηση, εγκατάλειψη και εκμετάλλευση, βιώνουν καθημερινά χιλιάδες παιδιά στη χώρα μας, θύματα των ίδιων των οικογενειών τους. Κάποια βρίσκουν το θάρρος να μιλήσουν, όπως το οκτάχρονο αγόρι που κάλεσε πριν από λίγες ημέρες το «Χαμόγελο του Παιδιού» λέγοντας πως ο ίδιος και η μητέρα του κακοποιούνται. Άλλα βρίσκουν τον φύλακα άγγελό τους, στο πρόσωπο ενός γείτονα και δυστυχώς υπάρχουν πολλά παιδιά που περιμένουν καιρό κάποιος να τα νοιαστεί!

3η Πανελλήνια Συνάντηση Ομάδων Χορού ΑμΕΑ (με οποιαδήποτε αναπηρία) & Μεικτών Ομάδων – 2016

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και συμμετοχής στην 3η Πανελλήνια Συνάντηση Ομάδων Χορού ΑμεΑ & Μεικτών Ομάδων Χορού

Η Καλλιτεχνική Εταιρία ‘‘Δρυάδες εν Πλω’’ σας προσκαλεί να συμμετέχετε στην 3η Πανελλήνια Συνάντηση Ομάδων Χορού ΑμεΑ (με οποιαδήποτε αναπηρία) & Μεικτών Ομάδων Χορού στην Καρδίτσα στις 28-29 Μαΐου 2016.

Αναιμία στα παιδιά. Αιτίες, συμπτώματα

Αναιμία, ένας όρος ο οποίος ακούγεται πάρα πολύ συχνά, αλλά δυστυχώς λίγοι γονείς ξέρουν τι ακριβώς σημαίνει αναιμία. Χωρίς αμφιβολία απασχολεί τους γονείς τακτικά και συχνά ρωτούν το γιατρό τους "Λίγο χλωμό το βλέπω το παιδί. Μήπως έχει αναιμία;" Πραγματικά το πρώτο σύμπτωμα της αναιμίας είναι η ωχρότητα (χλωμό παιδί), αλλά δε σημαίνει πως κάθε παιδί με λευκό δέρμα έχει αναιμία. Πολλές φορές, το χρώμα του δέρματος είναι παραπλανητικό. Γι αυτό πρέπει να γίνουν εξετάσεις αίματος για να επιβεβαιωθεί η αναιμία.

Τρίκαλα: Ο συνεχής αγώνας ενάντια στην άγνοια ακούει στο όνομα Free mobility

Όταν η εκπαίδευση ξεφεύγει από τα στεγανά και ο ζήλος των εκπαιδευτικών μετατρέπεται σε προσπάθεια να γίνει το σχολείο δημιουργικό, ελεύθερο, ικανό να τροφοδοτήσει και να αναδείξει κάθε δύναμη που κρύβει η ψυχή, το πνεύμα, το σώμα των μαθητών και όταν στόχος τους είναι να γίνουν οι μαθητές τους ανεξάρτητες προσωπικότητες τότε τα αποτελέσματα είναι λαμπρά και χαίρουν συγχαρητηρίων.

Παράταση ημερομηνίας χορήγησης καρτών μετακίνησης των Ατόμων με Αναπηρίες

Από τη Γενική Γραμματεία Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανακοινώνεται ότι παρατείνεται η ημερομηνία χορήγησης των καρτών μετακίνησης των Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμεΑ) μέχρι και την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016. 
Οι κάρτες θα παραλαμβάνονται από τις υπηρεσίες όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας.

Πηγή: Taxheaven 

Δωρεάν Πρόγραμμα Μουσικοθεραπείας για παιδιά στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών

Το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών Α.Π.Θ. παρουσιάζει ένα καινούριο δωρεάν πρόγραμμα μουσικοθεραπείας για παιδιά. Μουσικοθεραπεία είναι η θεραπευτική προσέγγιση που αξιοποιεί τη μουσική για τη φροντίδα της ψυχικής, πνευματικής και σωματικής υγείας. Αποτελεί έναν εναλλακτικό τρόπο επικοινωνίας και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα παθήσεων, όπως μαθησιακές δυσκολίες, αναπτυξιακές και ψυχικές διαταραχές, χρόνιες παθήσεις κ.ά.