Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

Μια ιδέα καταδικασμένη να αποτύχει από την πρώτη στιγμή εφαρμογής της

Μάθημα μουσικής και στην τάξη του Γ2 (Δημοτικού σχολείου) επικρατεί απόλυτος πανικός: κάποιοι σηκώνονται και πηγαίνουν σε άλλα θρανία, κάποιοι μιλούν με τον διπλανό τους, κάποιοι ζωγραφίζουν, κάποιοι παίζουν πόλεμο με τους χάρακες και ΚΑΝΕΝΑΣ – φυσικά- δεν προσέχει το μάθημα και δεν ακούει τη δασκάλα που προσπαθεί να αποκτήσει τον έλεγχο της κατάστασης. 

1ος Διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός Δημιουργίας Επιτραπέζιου και Ψηφιακού Αφηγηματικού Παιχνιδιού (2020-21)

Με την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, η Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ) και η Ένωση Μηχανικών Πληροφορικής και Επικοινωνιών διοργανώνουν τον 1ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργίας Επιτραπέζιου και Ψηφιακού Παιχνιδιού για τους/τις μαθητές/μαθήτριες των τριών τελευταίων τάξεων της Πρωτοβάθμιας και όλων των τάξεων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των σχολείων της χώρας και της Ομογένειας. 

Χιλιάδες Έλληνες οδηγοί αδιαφορούν για τους πεζούς και τα ΑμεΑ σε αμαξίδια - Τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ

Χιλιάδες οδηγοί στην Ελλάδα φαίνεται πως αγνοούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας σχετικά με την ελεύθερη και ανεμπόδιστη κίνηση πεζών και πολιτών σε αναπηρικά αμαξίδια. 

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ, μόνο στη δυτική Ελλάδα καταγράφηκαν περισσότερες από 3.500 παραβάσεις από τον περασμένο Φεβρουάριο έως και το τέλος Σεπτεμβρίου. 

Εθνική Κωφών: «Παίζουμε ποδοσφαιρο με την 6η αίσθηση»

Η συνέντευξη του Διευθυντή Ποδοσφαίρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών κ. Λευτέρη Μηνά στην εκπομπή «Η ώρα των πρωταθλητών» στο novasports2.

Πονάει το κεφάλι του, να ανησυχήσω;

Μπορεί ο πονοκέφαλος του παιδιού να προκαλεί στους γονείς αναστάτωση ή ακόμα και φόβο, όμως ευτυχώς σε ελάχιστες περιπτώσεις η παιδική κεφαλαλγία οφείλεται σε κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Καλό είναι ωστόσο να γνωρίζετε τι ακριβώς συμβαίνει με τους παιδικούς πονοκεφάλους, αλλά και τι πρέπει να κάνετε χωρίς πανικό, ανάλογα με την περίπτωση.

Πώς μπορούν μαθητές να γίνουν για λίγες ώρες αεροπόροι

Αεροπόροι θα μπορέσουν να γίνουν έστω και για λίγες ώρες μαθητές Λυκείου, αφού η Πολεμική Αεροπορία τούς δίνει και φέτος την ευκαιρία στο πλαίσιο του εορτασμού του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας, να γνωρίσουν ελικοφόρα πτητικά μέσα.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ) στο πλαίσιο του Εορτασμού του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020, θα προγραμματιστούν στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας πτήσεις μαθητών/τριών της Γ΄ Λυκείου, έτους 2020-2021, με Ελικοφόρα Πτητικά Μέσα της ΠΑ.

Αντιδράσεις γονέων με ΑμεΑ και θεραπευτών ειδικής αγωγής

Για ακόμα μια φορά χιλιάδες οικογένειες και θεραπευτές ειδικής αγωγής βρίσκονται ενώπιον αιφνιδιαστικής κίνησης εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας.

Επί ποδός γονείς με παιδιά ΑμεΑ και θεραπευτές ειδικής αγωγής που διαμαρτύρονται για σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στην Βουλή από το υπουργείο Υγείας το οποίο όπως επισημαίνουν ουσιαστικά στερεί από τους γονείς το δικαίωμα ελεύθερης επιλογής θεραπευτή .

ΕΕΛΛΑΚ: Κάλεσμα συμμετοχής σε τοπικές ομάδες εργασίας για το ανοιχτό λογισμικό

O Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών(ΕΕΛΛΑΚ) σε συνεργασία με τα ιδρύματα μετόχους της ΕΕΛΛΑΚ, προσκαλεί μέλη της Ακαδημαϊκής- Ερευνητικής κοινότητας που επιθυμούν να συμβάλλουν έμπρακτα στη χρήση και διάδοση των ανοιχτών τεχνολογιών να συμπληρώσουν αυτή την φόρμα.

Η ομάδα του κάθε ιδρύματος, σε συνεργασία με τους εκπροσώπους του ιδρύματος στην ΕΕΛΛΑΚ, θα επεξεργαστεί και θα προτείνει την υιοθέτηση του ανοιχτού λογισμικού στην εκπαιδευτική διαδικασία και την διάδοση και αξιοποίηση των έργων ανοιχτού λογισμικού και τεχνολογιών που αναπτύσσονται και χρησιμοποιούνται από εργαστήρια και ερευνητικές ομάδες των ιδρυμάτων και θα προτείνει λύσεις για την περαιτέρω προώθηση και υιοθέτηση ανοιχτού λογισμικού στο αντίστοιχο Ίδρυμα και γενικότερα στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα..

Όταν παιδιά γίνονται δράστες παιδικής πορνογραφίας

Τα τελευταία χρόνια οι αστυνομικές αρχές στη Γερμανία έχουν να αντιμετωπίσουν το εξής πρόβλημα: παιδιά και νέοι γίνονται οι ίδιοι διακινητές γυμνών φωτογραφιών ή βίντεο πορνογραφικού περιεχομένου μέσω διαδικτύου. «Πέρυσι τα στοιχεία ξεπέρασαν κάθε όριο», ανέφερε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων dpa o Γιοχάνες Λουφ, επικεφαλής της ομάδας εγκληματολογικών ερευνών της βαυαρικής αστυνομίας. Η ομάδα του πραγματοποίησε έρευνα με αντικείμενο την παιδική πορνογραφία και κατέληξε σε ανησυχητικά αποτελέσματα. Σύμφωνα με τα στοιχεία ο αριθμός των υπόπτων για αδικήματα που σχετίζονται με παιδική πορνογραφία κάτω των 21 ετών έχει αυξηθεί σε όλη τη Γερμανία περίπου κατά 125%. Τ0 2019 ο αριθμός τους έφτασε στις 7.584, ενώ το 2018 οι καταγεγραμμένοι ύποπτοι ήταν 3.316.

Κινητή ιατρική μονάδα για παιδιά απέκτησε Δ. Βόλβης

Σε σημαντικό βαθμό ενισχύεται η πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη των παιδιών στον δήμο Βόλβης, με την απόκτηση από τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Εκπαίδευσης (ΟΚΠΑΠ) μιας εξειδικευμένης κινητής ιατρικής μονάδας.

Η παραλαβή της έγινε από την διοίκηση του ΟΚΠΑΠ και τον δήμαρχο Βόλβης Διαμαντή Λιάμα, και αποτελεί τμήμα του διασυνοριακού έργου "WECARE - Υγειονομική περίθαλψη παιδιών με καρδιακή και αναπνευστική ευαισθησία στη διασυνοριακή περιοχή", συνολικού προϋπολογισμού 167.504, 40 ευρώ, στο οποίο ο δήμος Βόλβης είναι επικεφαλής εταίρος.

Νωρίτερα και πριν τα 62 στην σύνταξη οι μητέρες με ανήλικο παιδί - Τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις

Νωρίτερα στην σύνταξη, πριν την συμπλήρωση ακόμη και των 62 χρόνων, μπορούν να βγουν χιλιάδες μητέρες με ανήλικο παιδί. Μάλιστα ειδικά για τις μητέρες των οποίων τα παιδιά ενηλικιώθηκαν μετά την 1/1/2011, υπάρχει και η δυνατότητα εξαγοράς πλασματικών ετών ασφάλισης όπως για παράδειγμα για σπουδές, κενά ασφάλισης, επιδοτούμενη ανεργία κ.ά., ώστε να συμπληρώνουν τα απαιτούμενα ένσημα των 5.500 ημερών ασφάλισης.

BBC: Σοκαριστική έρευνα για ισλαμικές σχολές «κολαστήρια»

Συγκλονιστικά στοιχεία και εικόνες για τις συνθήκες που επικρατούν σε ισλαμικές σχολές στο Σουδάν φέρνει στο φως διετής έρευνα του αραβικού τμήματος του BBC.

Με κρυφή κάμερα, δημοσιογράφος του δικτύου κατέγραψε φρικιαστικά βασανιστήρια ανηλίκων, ενώ έφερε στο φως καταγγελίες και για βιασμούς.

Borderline personality disorder: Τα παιδιά που έρχονται απ' το χάος

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας με θέμα «Νέοι και Ψυχική Υγεία σε έναν κόσμο που αλλάζει» φέρνει στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονοι νέοι σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο κοινωνικό περιβάλλον.