Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

3ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών "Τα 12 Κουπέ"

Η Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ διοργανώνει και φέτος για 3η συνεχή χρονιά το 3ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών "Τα 12 Κουπέ" στο New Wagon του Τρένου-Θεάτρου εγκαινιάζοντας τις καλοκαιρινές καλλιτεχνικές της δραστηριότητες στην αποβάθρα του σταθμού.

Ο Καραγκιόζης Γκαζιέρης: Παράσταση στην Τεχνόπολη

«Ο Καραγκιόζης Γκαζιέρης» είναι ο τίτλος της παράστασης θεάτρου σκιών που θα παρουσιάσει ο Σωτήρης Χαρίδημος στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου στις 12.00.

Άρθρο: ADHD from the point of view of the primary care pediatrician.

Διαβάστε και μεταφορτώστε το άρθρο των  Payá, Escuder,  López και Gauche Attention Deficit Hyperactivity Disorder from the point of view of the primary care pediatrician και δείτε τη ΔΕΠΥ από τη σκοπιά των παιδιάτρων.

Εκδηλώσεις στις Παιδικές Βιβλιοθήκες

Συνεχίζονται μέσα στο Φεβρουάριο του 2013, οι εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης στο δίκτυο των παιδικών βιβλιοθηκών, με στόχο την ψυχαγωγία, την ενίσχυση της κριτικής σκέψης και τη διεύρυνση των γνώσεων παιδιών νηπιαγωγείου και δημοτικού.
Ο νέος κύκλος περιλαμβάνει τις ενότητες «Η Ώρα του Παραμυθιού», «Εργαστήρια Δημιουργικής Έκφρασης», «Εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής», «Εκπαιδευτικά Προγράμματα» καθώς και μία σειρά λογοτεχνικών εκδηλώσεων.

Διαδραστικό Εκπαιδευτικό Εργαλείο για την αντιμετώπιση του Σχολικού Εκφοβισμού

Ο σχεδιασμός της τάξης επηρεάζει ουσιαστικά τη μάθηση

Ενώ τα ζητήματα του εκσυγχρονισμού της εκπαίδευσης παραμένουν επίκαιρα σε παγκόσμιο επίπεδο και στη χώρα μας οι εκπαιδευτικοί προσπαθούν να κάνουν περισσότερα με όλο και λιγότερα, μια νέα μελέτη έρχεται σαν κερασάκι στην τούρτα να προσθέσει ένα καινούργιο στοιχείο στο σύνολο των προβλημάτων και δυσλειτουργιών του εκπαιδευτικού μας συστήματος.

Πώς θα γίνει η εξέταση ειδικών κατηγοριών

Τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται για την προφορική ή γραπτή εξέταση μαθητών και αποφοίτων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες αλλά και τα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβληθούν αναφέρονται σε εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας.

Εθελοντής για τους σκοπούς της ΑΜΥΜΩΝΗΣ

Περιοχές: Θεσσαλονίκη 
Πότε: Όλο το χρόνο
Δέσμευση: Ύστερα από συνεννόηση

Τι προσόντα πρέπει να έχεις: Καλή διάθεση, θετική σκέψη, δημιουργική φαντασία και ιδέες, ικανότητες επικοινωνίας και συνεργασίας