Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Γιατί είναι φυσιολογικό τα παιδιά να φοβούνται... τον Αγιο Βασίλη!

Τα παιδιά είναι φυσιολογικό να φοβούνται τον Άγιο Βασίλη αφού έχουν μεγαλώσει με επιφυλακτικότητα απέναντι στους ξένους και οι γονείς δεν θα πρέπει να πανικοβάλλονται αν αυτά ανησυχούν και κλαψουρίζουν όταν συναντούν τον γενειοφόρο παππούλη με το κόκκινο κοστούμι και τα άσπρα μαλλιά, δήλωσε σήμερα Αυστραλός παιδοψυχολόγος.

Η Αμυμώνη Θεσσαλονίκης ζητά εθελοντές

Αγαπητοί φίλοι της "ΑΜΥΜΩΝΗΣ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ", 
για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Θεσσαλονίκης μας παραχωρεί και φέτος χώρο σε ένα από τα οκτώ ξύλινα σπιτάκια που έχουν στηθεί στην πλατεία Αριστοτέλους, για να το χρησιμοποιήσουμε με στόχο την προβολή του Συλλόγου. 
Το σπιτάκι αυτό θα είναι ανοικτό από Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013 μέχρι Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014, από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Εκδήλωση: «Το πάπλωμα με τα χρυσά κουδούνια»

Ο Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού & ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Δήμου ΒΑΡΗΣ ΒΟΥΛΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Φορέα «ΗΧΟΣ και ΕΙΚΟΝΑ» και το«Κέντρο Βιωματικής Μουσικής, Κίνησης και Λόγου – Μαρίζα Κωχ» διοργανώνουν την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013, 12.00 το μεσημέρι. στην Αίθουσα Ιωνία, λεωφ Καραμανλή 18
(παραπλεύρως Δημαρχείου Βούλας). την παράσταση «Το πάπλωμα με τα χρυσά κουδούνια».

Χριστούγεννα στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Αγαπητοί φίλοι,
Φέτος τα Χριστούγεννα η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας σάς προσκαλεί σε ένα μουσικό ταξίδι στην επιστήμη με πολλές εορταστικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους! Στην εορταστική ενότητα «H Επιστήμη στον ρυθμό των Χριστουγέννων» οι επισκέπτες μεταξύ άλλων, θα παίξουν Χριστουγεννιάτικες μελωδίες με παράξενα όργανα, θα μάθουν για τον ήχο και τη διάδοσή του, θα δουν εντυπωσιακά πειράματα και υλικά «να χορεύουν», ενώ θα πουν τα κάλαντα με ευφάνταστους τρόπους. Επίσης, θα δουν μία Χριστουγεννιάτικη έκθεση ζωγραφικής και θα πειραματιστούν με τα μικροκύματα.

Στο δρόμο της λύσης για την τύφλωση μέσω... εκτύπωσης!

Βρετανοί ερευνητές για πρώτη φορά εκτύπωσαν με επιτυχία νέα κύτταρα ματιού.

Το επίτευγμα ανοίγει το δρόμο για την εκτύπωση τεχνητού ιστού ως μοσχεύματος, προερχόμενου από μια ποικιλία κυττάρων του ανθρώπινου αμφιβληστροειδούς, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία της τύφλωσης μελλοντικά.