Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Απειλούν με «λουκέτα» οι φροντιστηριούχοι

Λουκέτα σε φροντιστήρια και αύξηση της «μαύρης» αγοράς των ιδιαίτερων προδικάζουν οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων ότι θα είναι οι συνέπειες της επιβολής ΦΠΑ 23% στα δίδακτρα των φροντιστηρίων.

Ειδικότερα, η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος αναφέρει ότι «με την υπαγωγή στο καθεστώς του ΦΠΑ απειλείται με οικονομική εξόντωση ένας κλάδος. Αυτό σημαίνει κλείσιμο φροντιστηρίων, απώλεια θέσεων απασχόλησης, απώλεια φόρων και ασφαλιστικών εισφορών για το κράτος. Η οικογένεια, η οποία επιλέγει το νόμιμο φροντιστήριο, είναι αδύνατο να αντεπεξέλθει στην επιβάρυνση των διδάκτρων πλέον με ΦΠΑ 23%, τα δε φροντιστήρια ως μικρές επιχειρήσεις αδυνατούν να απορροφήσουν το προστιθέμενο ποσό». «Είναι ένας απαράδεκτος φόρος πολυτελείας για τα φροντιστήρια που προσφέρουν υπηρεσίες σε παιδιά οικογενειών από χαμηλές εισοδηματικά τάξεις», τόνισε από την πλευρά του στην «Κ» ο εκπαιδευτικός-φροντιστής, Γιώργος Χατζητέγας, προσθέτοντας ότι «γίνεται διαχωρισμός των φροντιστηρίων από τα ιδιωτικά σχολεία και ότι η επιβολή ΦΠΑ στα φροντιστήρια αντίκειται σε κοινοτική Οδηγία».

Τα άτομα με Σύνδρομο Down μπορεί πραγματικά να γερνούν γρηγορότερα.

Νέα έρευνα υποδεικνύει ότι οι εσωτερικές λειτουργίες των ατόμων με Σύνδρομο Down γερνούν πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με αυτές των τυπικά αναπτυσσόμενων ατόμων. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι διάφορα μέρη του σώματος γερνούν με έναν επιταχυνόμενο ρυθμό στα άτομα με Σύνδρομο Down, γεγονός που μπορεί πιθανώς να ερμηνεύει και τον αυξημένο κίνδυνο για ποικίλα ιατρικά προβλήματα στο συγκεκριμένο πληθυσμό. 

Για τα αδέσποτα σκυλάκια

 
Εδώ και πολύ καιρό, μερικοί μαθητές μας (από τις πιο ζόρικες φάτσες που υπάρχουν) αποφάσισαν να κάνουν ό,τι μπορούν για να βοηθήσουν τα αδέσποτα της Θεσσαλονίκης. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας άρχισαν μια σειρά από μεγάλες και μικρές δράσεις. Και επειδή οι μικροί είναι λιχούδηδες, απολαμβάνοντας το παγωτό τους προχτές σκέφτηκαν να δώσουν την ίδια χαρά και στα σκυλάκια του Stray Planet - Αδέσποτος Πλανήτης. Έτσι αγόρασαν λιχουδιές και τις έστειλαν για να χαρούν.
Η Σοφία το σκέφτηκε,ο Νίκος βρήκε χορηγό (τη μαμά του), ο Σίμος σκέφτηκε το σημείωμα, η Ελένη το έγραψε και ο Χρήστος τα αγόρασε !