Τρίτη 13 Μαΐου 2014

«Οχι» της Nintendo σε ομοφυλόφιλους χαρακτήρες

Οχι στους ομοφυλόφιλους χαρακτήρες λέει η ιαπωνική εταιρεία ηλεκτρονικών παιχνιδιών Nintendo. Αφορμή στάθηκε το παιχνίδι εξομοίωσης της πραγματικής ζωής της εν λόγω εταιρείας «Τομοντάτσι Λάιφ», όπου ο κάθε παίκτης μπορεί να δημιουργήσει τον δικό του ψηφιακό χαρακτήρα και να συνάψει κοινωνικές σχέσεις με χαρακτήρες άλλων χρηστών.

Τα παιδιά της κρίσης είναι λιγότερο εγωπαθή

Τα παιδιά που μεγαλώνουν σε συνθήκες οικονομικής κρίσης και ύφεσης, είναι πιο πιθανό, όταν μεγαλώσουν, να έχουν γίνει λιγότερο εγωκεντρικοί ενήλικοι, σε σχέση με τους συνομηλίκους τους, που γνώρισαν ένα ανέμελο και εύκολο ξεκίνημα στη ζωή τους. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε μια νέα έρευνα Αμερικανών ψυχολόγων, που υποστηρίζουν ότι η κρίση -με τον τρόπο της- αποτελεί ένα είδος «φάρμακου» κατά του ναρκισσισμού της εφηβείας.

Πανελλήνιες 2014 : Οδηγίες για τις ειδικές κατηγορίες ΕΠΑΛ

Εγκύκλιος για τις πανελλήνιες 2014 για την εξέταση των υποψηφίων με αναπηρίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ΕΠΑΛ (Ομάδα Α') και ΕΠΑΛ (Ομάδα Β') για τα μαθήματα ειδικότητας εψαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 12 της με αριθμ. Φ. 151/22071/Β6/2009 (ΦΕΚ 373-Β'/3.3.2009) Υ.Α.

Εκατομμύρια Ευρωπαίοι με αναπηρία αποκλείονται από τις εκλογές. Kάλεσμα του EDF για την προσβασιμότητα των Ευρωεκλογών

Λίγες ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές, το EDF (Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία, European Disability Forum) αποδοκιμάζει το γεγονός ότι τα εκατομμύρια των ατόμων με αναπηρία αποκλείονται από το δικαίωμα ψήφου.

Πώς θα εισπράξετε το επίδομα τέκνων – Ποιοι οι δικαιούχοι – Ποια τα δικαιολογητικά

Η ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του τρέχοντος οικονομικού έτους και, εν συνεχεία, του εντύπου Α21, το οποίο έχει τη μορφή αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης, είναι οι 2 βασικές ενέργειες στις οποίες πρέπει να προχωρήσουν πλέον άμεσα εκατοντάδες χιλιάδες οικογενειάρχες, για να διεκδικήσουν τα νέα επιδόματα τέκνων για το έτος 2014.