Κυριακή 15 Μαρτίου 2020

Γελοιογραφία: Πού είναι το παιδί;


Οδηγίες σε παιδιάτρους: Τα παιδιά η μεγαλύτερη πηγή εξάπλωσης του κορωνοϊού

Η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων και η Ελληνική Εταιρεία Περιγεννητικής, μετά από συνάντηση και συζήτηση που είχαν, αποφάσισαν από κοινού τις πιο κάτω προτάσεις λειτουργίας των ιατρείων την περίοδο αυτή.

Κορονοϊός και Πανελλήνιες: Μαθητές Ψάχνουν Εθελοντές για Όσους Δεν Πάνε Φροντιστήρια

Έκκληση σε εθελοντές που μπορούν να στηρίξουν υποψήφιους της Γ' Λυκείου απευθύνει το Κίνημα Μαθητών, μετά το κλείσιμο των σχολείων, προκειμένου οι μαθητές που δεν παρακολουθούν φροντιστηριακά μαθήματα -τα οποία σε πολλές περιπτώσεις πλέον γίνονται online- να μην μείνουν πίσω στην ύλη. Όπως σημειώνει η ανακοίνωση:

Σε "τροχιά" υλοποίησης ο νανοδορυφόρος του ΑΠΘ

Οι καρδιές τους χτυπούσαν δυνατά όταν μπήκαν στην τεράστια αμφιθεατρικά δομημένη αίθουσα για να παρουσιάσουν το project που με τόσο κόπο είχαν προετοιμάσει: Το «AcubeSAT» είναι ο νανοδορυφόρος που από το 2018 σχεδιάζει η φοιτητική ομάδα Διαστημικής και Αεροναυπηγικής A.S.A.T του ΑΠΘ, με στόχο να μελετήσει τις επιπτώσεις της κοσμικής ακτινοβολίας και της μικροβαρύτητας σε κύτταρα παραπλήσια με αυτά του ανθρώπινου οργανισμού, υλοποιώντας ένα «βιολογικό πείραμα» στο διάστημα.

Κοροναϊός – ΕΟΠΥΥ: Αναστέλλεται η υποβολή αιτήσεων για γυαλιά. Τι ισχύει για την ειδική αγωγή.

Με νέα ανακοίνωσή του ο ΕΟΠΥΥ ενημερώνει τους ασφαλισμένους σχετικά με την αναστολή υποβολής ατομικών αιτημάτων για δαπάνη οπτικών ειδών προς τις ΠΕ.ΔΙ ΕΟΠΥΥ, αλλά και την υποβολή ατομικών αιτημάτων για την ειδική αγωγή, τα εξής:

«Να κλείσουν άμεσα όλα τα ΚΕΣΥ - Όχι στην παραμονή Διευθυντών στα κλειστά σχολεία»

Ανακοίνωση της Α' ΕΛΜΕ Κυκλάδων

Να κλείσουν άμεσα όλα τα ΚΕΣΥ.

Οχι στην παραμονή Δειυθυντών, Υποδιευθυντών και Διοικητικών υπαλλήλων στα σχολεία.

Τα Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) είναι εκπαιδευτικές και όχι διοικητικές δομές, γεγονός που μάλλον αγνοεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και έτσι τα ΚΕΣΥ συνεχίζουν να λειτουργούν παρά την έκδοση της πρόσφατης ΚΥΑ , ΦΕΚ 783 11/3.

10 υπέροχες παιδικές ταινίες μικρού μήκους που μπορείτε να δείτε στο YouTube

Στην Πέππα εισβάλλει η Momo και τρομάζει τα μικρά μας, τώρα εμφανίστηκε και στο Baby Shark, το οποίο έτσι κι αλλιώς είναι εντελώς ανόητο και εθιστικό… και αναρωτιόμαστε: Γιατί συνεχίζουμε να αφήνουμε τα παιδιά μας να βλέπουν κακής ποιότητας βίντεο στο YouTube, όταν εκεί μπορούμε να βρούμε υπέροχες (συχνά βραβευμένες) ταινίες μικρού μήκους, με απίθανα γραφικά, εξαιρετικές μελωδίες και πολύτιμα, διδακτικά μηνύματα;

Κοροναϊός : Πώς θα γίνονται εξ αποστάσεως τα μαθήματα

Πραγματοποιήθηκε ήδη η δοκιμαστική λειτουργία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και όλα δείχνουν πως αυτή θα είναι η επόμενη ημέρα στα σχολεία της Ελλάδας.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μίλησε στο MEGA για το πώς θα υλοποιηθεί ο σχεδιασμός.

Πώς να μιλήσουμε στα παιδιά για τον κοροναϊό

Τα νέα για τον κοροναϊό είναι παντού. Στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, στο Διαδίκτυο, στις παρέες και στις συναντήσεις είναι το νούμερο ένα θέμα ανάλυσης και συζήτησης. Τα Σχολεία έχουν κλείσει επ’ αόριστον. Πολλοί γονείς και εκπαιδευτικοί αναρωτιούνται με ποιον τρόπο να μιλήσουν στα παιδιά για τον ιό, ειδικά τώρα που έχει ανακηρυχτεί παγκοσμίως ως Πανδημία. Από τη μία, είναι σημαντικό τα παιδιά να γνωρίζουν την κατάσταση, για να προφυλαχθούν και τα ίδια, αλλά από την άλλη, οι μεγάλοι ανησυχούν να μην τα τρομοκρατήσουν περαιτέρω και τα βάλουν σε μία διαδικασία επώδυνων φαντασιώσεων.

Άποψη: Μ. Σπυροπούλου "Ας σταματήσουμε να «μικραίνουμε»"

Με τρόμο παρακολουθώ όλες αυτές τις μέρες τη διαφήμιση μεγάλης εταιρείας. Πρωταγωνιστής του διαφημιστικού σποτ ένα αγοράκι που συνειδητοποιώντας τη ρύπανση του περιβάλλοντος δηλώνει ότι θέλει να σταματήσει να μεγαλώνει και το πετυχαίνει. Ο πιτσιρικάς αυτός ως φαινόμενο αναστολής μιας «επιζήμιας» ανάπτυξης υποτίθεται ότι κινητοποιεί το κοινό, με τίμημα τη ζωή του, προς όφελος του πλανήτη.