Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Προβολή: Εμπειρίες εθελοντών (Χαμόγελο του Παιδιού)



Προσαρμογή στον παιδικό σταθμό χωρίς προβλήματα!

Η πρώτη, επίσημη εξόρμηση στον έξω κόσμο οδηγεί το παιδί μας στον παιδικό σταθμό. Μάθετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για να προσαρμοστεί και εκείνο, αλλά και εμείς χωρίς προβλήματα. 

Ήρθε η ώρα να ανοίξει για πρώτη φορά τα φτερά του και να πάει στο «μικρό σχολείο». Ο παιδικός σταθμός είναι μια πραγματικότητα στη σύγχρονη κοινωνία, είτε γιατί η μαμά είναι εργαζόμενη είτε γιατί ήρθε η ώρα να κοινωνικοποιηθεί το παιδί. Ιδιαίτερα οι εργαζόμενες μαμάδες βιώνουν ενοχικά αυτή την κατάσταση. Κι όμως, μιας και δεν ζούμε σε μεγάλες οικογένειες με αυλές και αλάνες γεμάτες αδέρφια, ξαδέρφια και παιδιά της γειτονιάς, ο παιδικός σταθμός είναι μια ιδανική λύση. Ωστόσο, καλό είναι να ξεκαθαρίσουμε ότι στο ερώτημα «πρέπει ή όχι να πάει το παιδί μου στον παιδικό σταθμό;» δεν υπάρχει μια ξεκάθαρη απάντηση, δεν υπάρχει σωστό ή λάθος.

Προγεννητικός έλεγχος εμβρύου

Γράφει ο Αδάμος Χατζηπαναγής, Παιδίατρος, στο paidiatros.gr

Πραγματικά η μεγαλύτερη χαρά ενός ζευγαριού είναι η απόκτηση υγιούς παιδιού. Δυστυχώς όμως, δε ξέρουμε ποτέ τι μας επιφυλάσσει η ζωή. Οι αρρώστιες δεν πρόκειται να εξαφανιστούν, κάποιοι θα αρρωσταίνουν, παιδάκια θα γεννιούνται με κληρονομικές αρρώστιες ή με αρρώστιες που απέκτησαν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. 

Υπουργείο Παιδείας: Επικαιροποιημένος Οδηγός Υποτροφιών

Δείτε τον επικαιροποιημένο οδηγό υποτροφιών από το Υπουργείο Παιδείας