Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Βιβλίο: Οι δυο μαμάδες του Μελένιου

Γιατί ο Μελένιος, το καγκουράκι, είναι πορτοκαλί, αλλά η μαμά του και ο μπαμπάς του είναι καφέ; Γιατί δεν έχει το ίδιο χρώμα όπως συμβαίνει με τα υπόλοιπα καγκουράκια; Μα φυσικά γιατί είναι υιοθετημένος και έχει δύο μαμάδες! 

- Στην Καγκουροχώρα, Μελένιε μου, μου είπε, όλες οι μαμάδες, ό,τι χρώμα και αν είναι, έχουν έναν μάρσιπο για τα καγκουράκια τους. Καμιά φορά όμως στον μάρσιπο της μαμάς δεν εμφανίζεται κανένα καγκουράκι, όσο κι αν το θέλει κι εκείνη κι ο μπαμπάς, για να φροντίσουν και να το προστατέψουν. Τότε στεναχωριούνται πολύ. 

Το 60% των Ελλήνων ήρθε αντιμέτωπο με ακατάλληλο online περιεχόμενο για παιδιά μέσα στο 2014

Η έρευνα “Children Online” της Kaspersky Lab αποκαλύπτει ότι πάνω από τα δύο τρίτα (68%) των χρηστών τεχνολογιών Γονικού Ελέγχου της εταιρείας αντιμετώπισαν ακατάλληλο για παιδιά ή επιβλαβές online περιεχόμενο μέσα στο 2014. Συγκεκριμένα, οι τεχνολογίες προστασίας της Kaspersky Lab εντόπισαν αρκετές κατηγορίες επιβλαβούς υλικού, όπως περιεχόμενο ακατάλληλο για ανηλίκους, τυχερά παίγνια και ιστοσελίδες με πληροφορίες για όπλα.

Teen Driver αφήστε τους έφηβους να οδηγούν με εσάς στο control

Η General Motors ανέπτυξε ένα νέο σύστημα που θα επιτρέπει στους γονείς να παρακολουθούν τα παιδιά τους όταν οδηγούν αυτοκίνητο. Ονομάζεται Teen Driver, και θα κυκλοφορήσει για πρώτη φορά με το 2016 Chevy Malibu. Το νέο σύστημα προσφέρει αρκετά χαρακτηριστικά όχι μόνο για την παρακολούθηση της οδήγησης των εφήβων, αλλά και για να ενθαρρύνει την ασφαλή οδήγηση.

Unicef: Τέσσερις βασικές αρχές για την καταπολέμηση του ρατσισμού

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Ρατσισμού και των Φυλετικών Διακρίσεων στις 21 Μαρτίου.

Εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως, ανάμεσά τους και εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά, συνεχίζουν να βιώνουν φαινόμενα ρατσισμού και να πέφτουν θύματα διακρίσεων, λόγω του φύλου, της εθνικότητας, του χρώματός τους, της θρησκείας τους.

Διαζύγιο: Πώς θα το πούμε στα παιδιά;

Το διαζύγιο είναι μια επίπονη διαδικασία για όλα τα μέλη της οικογένειας, έντονα συναισθηματικά φορτισμένη και συχνά, με πολλές συγκρούσεις ανάμεσα στους γονείς. Κανείς δεν αποφασίζει να φτιάξει οικογένειαέχοντας στο μυαλό του ότι πρόκειται να χωρίσει. Πολλές φορές όμως τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως τα ονειρευόμαστε, πολλές φορές οι συγκρούσεις ανάμεσα στο ζευγάρι είναι συνεχείς και έντονες ενώ άλλες φορές ο ένας απομακρύνεται συναισθηματικά από τον άλλον.

Εξυπνο κινητό, τεμπέλικο μυαλό

Οι υπηρεσίες που μας προσφέρουν σήμερα τα έξυπνα κινητά μας δεν έχουν τέλος: μας βρίσκουν αμέσως ακόμη και τον πιο «ξεχασμένο» αριθμό τηλεφώνου, μας λένε τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε για να φθάσουμε στο εστιατόριο όπου μας περιμένει η παρέα μας, κάνουν για χάρη μας υπολογισμούς στο άψε-σβήσε και γενικώς μας παρέχουν οποιαδήποτε πληροφορία μόνο με μερικές κινήσεις των δαχτύλων μας. Αυτές όμως οι εξυπηρετήσεις φαίνεται ότι έχουν και ένα αντίβαρο. Σύμφωνα με νέες μελέτες, η ευκολία στην πρόσβαση «έτοιμης γνώσης» που προσφέρουν τα έξυπνα κινητά μάς οδηγεί στο να αποφεύγουμε να σκεφτούμε μόνοι μας, με αποτέλεσμα το μυαλό μας να τεμπελιάζει. Και αυτό, προειδοποιούν, δεν είναι καλός οιωνός για το νοητικό μέλλον μας, ιδιαίτερα προϊούσης της ηλικίας.

Παιδικές χαρές χωρίς «χαρτιά»

Κλειστές παραμένουν από τον προηγούμενο Ιούνιο όλες οι παιδικές χαρές που δεν διαθέτουν πιστοποιητικό καταλληλότητας, καθώς οι δήμοι οφείλουν πρώτα να προχωρήσουν στον εκσυγχρονισμό τους και ακολούθως στη λειτουργία τους.

Eνας στους δέκα Έλληνες γονείς λέει «όχι» στα παιδικά εμβόλια

Δύσπιστοι και καχύποπτοι εμφανίζονται ολοένα περισσότεροι Έλληνες γονείς στα εμβόλια.

Τουλάχιστον ένας στους δέκα παραδέχεται ότι είναι επιφυλακτικός σε ότι αφορά την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα τους, με αποτέλεσμα οι παιδίατροι να κάνουν λόγο για «κύμα» αντιρρήσεων και αρνήσεων.

Η χρήση των smartphone από τους γονείς μπροστά στα παιδιά επηρεάζει αρνητικά την ψυχολογία τους

Μια νέα μελέτη από το Ιατρικό Κέντρο της Βοστόνης, αποκαλύπτει ότι οι γονείς που απορροφούνται με τα e-mail, τα βιντεο-παιχνίδια ή άλλες εφαρμογές στα smartphones και στα tablets, έχουν περισσότερες αρνητικές αλληλεπιδράσεις με τα παιδιά τους, κάνοντάς τα να νιώθουν ότι πρέπει να ανταγωνιστούν τα gadgets για να κερδίσουν την προσοχή των γονέων τους.

"Sharents": Όταν οι γονείς ανεβάζουν φωτογραφίες των παιδιών τους στο διαδίκτυο

Οι επιστήμονες προειδοποιούν για τις αρνητικές συνέπειες του... υπερβολικού «μοιράσματος» στο διαδικτυακό κόσμο και αναφέρουν ότι η νέα γενιά των «sharents» [από τις αγγλικές λέξεις «share» (=μοιράζομαι) και «parents» (=γονείς)] μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στα παιδιά τους.